Здавалося б, що складного в процесі варіння курячої грудки. Але не все так просто, іноді м'ясо виходить дуже жорстким, сухим і зовсім несмачним. Тому ми вам зараз розповімо, як правильно зварити курячу грудку.
Як правильно зварити курячу грудку?
Інгредієнти: куряча грудка без шкіри – 2 шт.; морква – 190 г; цибуля – 165 г; сіль; перець; лаврове листя – 2-3 листочка. Приготування Курячу грудку добре промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо гарячою, а ще краще відразу киплячою водою, щоб вона покрила м'ясо. Ставимо на плиту, а після закипання кладемо очищену моркву, цибулю, перець горошком і сіль. Завдяки тому, що м'ясо залили окропом, на його поверхні утворюється щось типу скоринки, яка збереже соки всередині, а не віддасть їх бульйону. Тому курятина вийде соковитою. Проварюємо грудку близько півгодини разом з овочами, а потім вимикаємо вогонь і даємо м'яса охолонути в бульйоні.
Як зварити соковиту курячу грудку з яблуками?
Інгредієнти: яблучний сік освітлений – 90 мл; часник – 1 зубчик; сушений естрагон – 1/4 ч. ложки; курячі грудки – 360 г; яблуко – 1 шт.; вода – 1 ст. ложка; кукурудзяний крохмаль – 15 ч. ложки. Приготування Беремо невелику широку каструльку і з'єднуємо в ній яблучний сік і сушений естрагон, додаємо зубчик часничку, попередньо очищений, і курячі грудки. Доводимо рідину до закипання і зменшуємо вогонь. Посуд закрити кришкою і відварюємо приблизно 10 хвилин. Потім кладемо шматочки яблука, знову накриваємо і готуємо 7 хвилин. За допомогою шумівки яблука з курятиною витягаємо і поміщаємо на тарілку. Зверху прикриваємо фольгою. Воду змішуємо з крохмалем, вливаємо в бульйон і уварюємо соус до загусання. Поливаємо їм курячі грудки з яблуками.
Як правильно зварити курячу грудку для салату?
Інгредієнти: грудка куряча - 1 шт.; часник – 2 зубчики; сіль; лаврушка – 2 листочка; перець; ароматні трави. Приготування Воду вливаємо в каструльку і доводимо її до кипіння. Підсолюємо, кладемо спеції і ароматні трави. Якщо бульйон використовувати не плануємо, то підсолити його можна трохи більше – так м'ясо вийде смачніше. Закладаємо курячі грудки і засікаємо час. Через 7 хвилин вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на чверть години. Після закінчення даного часу соковита і дуже смачна куряча грудка буде готова. Це відмінний варіант приготування грудок для подальшого використання в салатах або ж в бутербродах.
Як зварити м'яку курячу грудку в мультиварці?
Інгредієнти: грудка куряча – 1 шт.; сіль; перець. Приготування Курячу грудку розморожуємо і промиваємо. Натираємо її сіллю, перцем, кладемо в чашу мультиварки, заливаємо гарячою водою і вибираємо режим «Гасіння» на півгодини. Після сигналу кришку приладу відкриваємо, а залишаємо м'ясо до охолодження.
Як зварити курячу грудку соковитою і м'якою на пару?
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; вода – 1 літр; сіль; спеції . Приготування Курячу грудку добре промиваємо і натираємо сіллю і спеціями. У ємність мультиварки вливаємо 1 літр води, контейнер-пароварку кладемо підготовлену курячу грудку, виставляємо режим «Варка на пару» і вибираємо час – 40 хвилин. Також можна загорнути м'ясо у харчову плівку і готувати на пару таким же чином. Воно тоді вийде ще соковитіше. Так як плівка захистить його від підсихання.
Як зварити курячу грудку в мікрохвильовці?
Інгредієнти: куряча грудка; сіль; вода. Приготування Курячу грудку моєму, солимо і поміщаємо в посуд, придатну для мікрохвильової печі. Заливаємо її водою, щоб грудка була повністю покрита рідиною. При потужності 800 Вт готуємо 6 хвилин, щоб вода закипіла. А після цього вже готуємо 15 хвилин. Приємного апетиту!