У даному матеріалі ми розповімо, як готувати в домашніх умовах шаурму. Власноруч приготовлена закуска в рази смачніше і апетитніше покупної. Але найголовніше, ви будете абсолютно впевнені в її безпеки для здоров'я.
Домашня шаурма з куркою в лаваші - рецепт
Інгредієнти: тонкий порційний невеликий лаваш – 2 шт.; філе курячих ніжок – 220 г; помідор свіжий (за бажанням) – 220 г; свіжий або солоний огірок середнього розміру – 180 г; великі зубці часнику – 2 шт.; капуста – 140 г; майонез – 140 г; сметана – 260 г; спеції для птиці – 35-45 г; сіль; масло рослинне – 60 мл Приготування Запорукою успіху в приготуванні шаурми є правильно приготовлене м'ясо і соус. З останнім все просто. У мисці змішуємо всю порцію майонезу з такою ж кількістю сметани. Додаємо за смаком сіль, видавлюємо через прес або перетираємо на тертці часник, попередньо очистивши його. Перемішуємо й даємо трохи настоятися.
З м'ясом доведеться повозитися довше. Відокремлюємо філе птиці від кісток, розрізаємо на шматки середнього розміру і поміщаємо їх у миску. Викладаємо залишилася сметану, додаємо спеції для птиці або інші приправи, підсолюємо до смаку, перемішуємо і залишаємо маринуватися на сім-десять годин у холодильнику або години на три при кімнатних умовах. Тепер викладаємо птицю в розпечене у товстостінній чавунній сковороді рослинне без аромату масло, підрум'янюємо з усіх боків, а потім, продовжуючи смажити, м'ясо розрізаємо на невеликі скибочки гострим ножем, притримуючи їх виделкою. Прогріваємо подрібнену курку буквально хвилину і знімаємо з вогню.
Овочеве наповнення готуємо безпосередньо перед оформленням шаурми. Дрібненько шаткуємо капусту й огірки, а також нарізаємо дрібно свіжі помідори. Можна замінювати одні овочі іншими, підбираючи овочеву композицію по своєму смаку.
Тепер розгорнутий лаваш промазуємо по центру двома столовими ложками приготованого соусу, розподіляємо овочі, викладаємо половину обсмаженого курячого м'яса, поливаємо все ще такою ж кількістю соусу і звертаємо виріб, підігнувши лаваш знизу, збоку, і загорнувши далі як рулет. Підсмажуємо шаурму в грилі або на сухій розпеченій сковороді і насолоджуємося.
Аналогічним чином можна зробити в домашніх умовах шаурму з свинини, замінивши нею куряче м'ясо або приготувати її з м'ясним фаршем, обсмаживши його попередньо з подрібненим ріпчастою цибулею на сковороді.
Шаурма з сосискою в домашніх умовах
Інгредієнти: тонкий порційний невеликий лаваш – 2 шт.; сосиски – 4 шт.; свіжий або солоний огірок середнього розміру (за бажанням) – за смаком; салатний цибулю – 05 шт.; гілочки петрушки – 2-4 шт.; сир твердих сортів – 80 г; капуста – 140 г; майонез – 80 г; густий томатний соус або кетчуп – 80 г; олія соняшникова без аромату – 45 мл Приготування Шаурма з сосисками готується набагато швидше і не вимагає попередньої підготовки продуктів. Досить тільки сосиски відварити у воді або посмажити до рум'яності в соняшниковій без аромату олії, очистивши їх перед цим
і зробивши з двох сторін хрестоподібні розрізи.
Також дрібно шаткуємо капусту і за бажанням огірок нарізаємо півкільцями салатну цибулину і приступаємо до оформлення закуски. Кожен лаваш промазуємо кетчупом і майонезом. Викладаємо тепер потроху підготовлених овочів, зверху розміщуємо по дві сосиски, а на них нарізаний тонкими слайсами твердий сир, знову приправляємо все майонезом і кетчупом, кладемо по одній або дві гілочки петрушки і звертаємо виріб конвертом. Обсмажуємо шаурму до рум'яності з двох сторін на розпеченій сковороді і тут же подаємо.