Закуска у вигляді рулету з лаваша стрімко завойовує все більшу популярність серед споживачів. Приголомшливий смак, оригінальність і незвичайність страви, безсумнівно, цьому сприяють.
Рулети з лаваша можна готувати з різними начинками. Ми сьогодні запропонуємо варіант закуски з грибами в духовці і розповімо про приготування холодного рулету з червоною рибою, зеленню і плавленим сиром.
Рулет з лаваша з грибами, сиром і зеленню в духовці
Інгредієнти: лаваш тонкий – 2 аркуша; печериці свіжі – 220 г; пікантний сир твердих сортів – 220 г; листя петрушки або будь-якої іншої зелені – 1 пучок; яйце невелика куряче – 1 шт.; майонез – 60 г; сіль – 1 щіпка; мелений чорний перець – 1 щіпка; олія соняшникова рафінована – 35 мл Приготування Для приготування закуски з лаваша з даного рецептом промиваємо і подрібнюємо грибочки, закладаємо їх у сковороду з соняшниковою без аромату маслом і обсмажуємо протягом дванадцяти-п'ятнадцяти хвилин, приправивши в кінці сіллю і меленим чорним перцем.
За цей час подрібнюємо також свіжу зелень, попередньо ополоснувши її і обсушивши від вологи, а твердий сир обробляємо на крупній тертці.
По готовності всіх компонентів приступаємо до оформлення рулету. Розгортаємо на столі лаваш викладаємо на нього половину грибів, сиру і зелені, розрівнюємо по всій поверхні, трохи не доходячи до краю, і звертаємо туго рулетом. Поступаємо аналогічно і з другим лавашем. Тепер укладаємо заготовки на деко або у форму для запікання, зверху змащуємо їх збитим яйцем і майонезом і відправляємо хвилин на десять в гарячу духовку. Температуру в цей час підтримуємо на рівні 200 градусів.
Рулет з лаваша з червоною рибою, зеленню і плавленим сиром
Інгредієнти: лаваш тонкий – 2 шт.; червона риба солена (філе сьомги, форелі або горбуші) – 480 г; плавлений м'який сир – 280 м; зелень свіжого кропу або будь-яка інша на вибір – за смаком; салатні листя. Приготування Розгортаємо тонкий лаваш на столі і промазуємо щедро по всій поверхні плавленим сиром. Тепер
промиваємо, обсушуємо й дрібненько рубаємо свіжу зелень і притрушиваем нею рівномірно закуску. Розкладаємо також подрібнені або цілі салатні листя. Не забуваємо також їх помити і обсушити. Далі філе риби нарізаємо тонкими слайсами і викладаємо їх по всій поверхні суцільним шаром. Звертаємо тепер виріб рулетом, повторюємо ті ж дії з другим лавашем і ставимо заготовки в холодильник на кілька годин для просочення. Тепер розрізаємо рулети на шматки шириною приблизно три-чотири сантиметри, викладаємо на широку тарілку, прикрашаємо гілочками зелені і листами салату і подаємо до столу.