Сосиска в тісті – неймовірно швидка і проста у приготуванні закуска, яку зручно брати в ланчбокс. Але щоб перетворити це страва з простого домашнього перекусити на швидку руку в подобу того, що ви бачите на прилавках пекарень, необхідно розібрати кілька способів того, як загорнути сосиску в тісто, чим ми і займемося в майстер-класах нижче.
Як правильно загорнути сосиску в листкове тісто?
Незважаючи на те, яке тісто ви вирішите вибрати для того, щоб обернути сосиску, бажання приготувати апетитну і акуратну закуску залишається завжди. В цьому конкретному випадку ми продемонструємо техніку на листковому тісті з натуральної сосискою з фаршу в центрі, але він також застосуємо для будь-якого виду тіста і звичайних варених сосисок.
В рамках цього, самого простого способу формування сосисок, слід розкачати тісто в пласт бажаної товщини і викласти сосиски уздовж однієї з його сторін.
href="/sites/default/files/39/kak_pravilno_zavernut_sosisku_v_sloenoe_testo_1.jpg" >
Відріжте шматок тіста так, щоб він міг повністю покрити сосиску зверху, після чого, накрийте сосиску вільним шматком, защепіть краю між собою і покладіть швом вниз. Наріжте рулет на порції і защепіть його зверху і знизу.
Поверхня сосиски можна надрізати фігурно, а можна просто зробити кілька діагональних надрізів для декоративного ефекту й рівномірного готування.
Змастивши сосиски яйцем, їх можна помістити в духовку.
Як красиво загорнути сосиску в тісто кіскою?
У даному рецепті краще використовувати тісто на дріжджовій основі, яке підніметься після випікання, утворюючи пишну і рум'яну косичку.
Розділіть тісто на порції і розкачайте кожну з них у відповідності з шириною і довжиною самої сосиски.
Щільно оберніть сосиску тестом, не залишаючи порожнин на поверхні.
Надріжте з сосисок на сегменти, але не прорізайте тісто до кінця, завдяки заснуванню ми і зможемо скласти косичку.
Почніть розкладати шматочки сосиски по обом сторонам.
Готові косички можна залишити такими як є
Або обернути їх у кільце і отримати «квітка».
Як загорнути сосиску в тісто - способи
Тепер коротко поговоримо про інші способи згортання сосисок, для втілення в життя яких вам навіть не знадобиться майстер-клас.
Спіралі з тіста можна легко сформувати, просто обернувши тонку смужку тіста навколо очищеної сосиски.
Спіраль з натуральної сосискою формується за схожим принципом. Для нього на шпажку по черзі насаджується шматок сосиски і смужка з тіста, яку обводять збоку.
Косичку легко зібрати, виклавши сосиску на пласт тіста, обидва краї якого розділені на сегменти. Підвертаючих кожен із сегментів до центру, викладайте їх внахлест один на одного.