Якщо ви здатні оцінити ніжну текстуру смачного сала, то цей варений рулет з сала з м'ясним прошарком стане ідеальною закускою, як для буденного меню, так і для свят.
Основою для даної страви може стати як звичайний шматок сала з м'ясним прошарком, так і грудинка/підчеревина. При цьому смак підсумкового страви можна варіювати, використовуючи найрізноманітніші спеції і ароматні трави.
Варений рулет з сала свинини
Ми почнемо з варіації рецепта, в якій використовується тонкий зріз сала з шкірою і м'ясним прошарком. Цей рецепт рулету зроблений на італійський манер, бо смак свинини в ньому доповнюють в'ялені томати , анчоуси і розмарин.
Інгредієнти: сало з м'ясним прошарком - 670 г; сіль - 15 г; в'ялені томати - 25 г; анчоуси - 3 шт.; часник - 1 головка; гілочка розмарину. Приготування Перед тим, як приготувати варену рулет з сала, переконайтеся в тому, що пласт сала добре зачищений промитий і обсушен. Укладіть сало на обробну дошку і добре приправте крупною сіллю. Якщо любите закуски погостріше, то не відмовляйтеся від свіжозмеленого перцю. Наріжте помідори і тушки анчоусів. Викладіть всі поверх шару сала, слідом покладіть нарізані на пластини часникові зубки і листочки розмарину. Кількість часнику варіюйте на свій смак.
Для того, щоб утримувати згорнуте рулетом сало разом, достатньо зафіксувати його ниткою, а потім обмотати харчовою плівкою. Додатково покладіть сформований рулет в кілька пакетів, щільно зав'яжіть і відправте всі варитися при 90 градусах 4 години.
Після варену рулет з сала прямо в пакетах кладуть у будь-яку відповідну форму і ставлять під прес. У такому вигляді шматка дають повністю охолонути протягом всієї ночі, після чого продукт розгортають і нарізають.
Варений рулет з сала з начинкою
Крім ароматних трав зі спеціями, в рулет із сала можна додавати курятину або будь-яке інше м'ясо, класти горіхи і сухофрукти .
Інгредієнти: сало - 26 кг; курятина (червоне м'ясо) - 420 г; жменя волоських горіхів; лист лавра. Приготування В ступі розітріть лист лавра з хорошою пучкою морської солі. Вирівняйте пласт сала по товщині і спробуйте згорнути його в рулет. Приправте сало сіллю з лавром, злегка втираючи суміш. Курятину дрібно наріжте, змішайте з сіллю і рубаними горіхами. Розподіліть курятину по шматку сала і обережно поверніть, фіксуючи всі ниткою. Загорнути рулет декількома пакетами.
Рулет з сала варений в пакеті готується на невеликому вогні протягом півтора годин.