Вернуться назад Распечатать

Варений рулет з сала з м'ясним прошарком

Варений рулет з сала з м'ясним прошарком
Якщо ви здатні оцінити ніжну текстуру смачного сала, то цей варений рулет з сала з м'ясним прошарком стане ідеальною закускою, як для буденного меню, так і для свят.
Основою для даної страви може стати як звичайний шматок сала з м'ясним прошарком, так і грудинка/підчеревина. При цьому смак підсумкового страви можна варіювати, використовуючи найрізноманітніші спеції і ароматні трави.

Варений рулет з сала свинини


Ми почнемо з варіації рецепта, в якій використовується тонкий зріз сала з шкірою і м'ясним прошарком. Цей рецепт рулету зроблений на італійський манер, бо смак свинини в ньому доповнюють в'ялені томати , анчоуси і розмарин.
Інгредієнти:

  • сало з м'ясним прошарком - 670 г;

  • сіль - 15 г;

  • в'ялені томати - 25 г;

  • анчоуси - 3 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати варену рулет з сала, переконайтеся в тому, що пласт сала добре зачищений промитий і обсушен. Укладіть сало на обробну дошку і добре приправте крупною сіллю. Якщо любите закуски погостріше, то не відмовляйтеся від свіжозмеленого перцю. Наріжте помідори і тушки анчоусів. Викладіть всі поверх шару сала, слідом покладіть нарізані на пластини часникові зубки і листочки розмарину. Кількість часнику варіюйте на свій смак.
    Для того, щоб утримувати згорнуте рулетом сало разом, достатньо зафіксувати його ниткою, а потім обмотати харчовою плівкою. Додатково покладіть сформований рулет в кілька пакетів, щільно зав'яжіть і відправте всі варитися при 90 градусах 4 години.
    Після варену рулет з сала прямо в пакетах кладуть у будь-яку відповідну форму і ставлять під прес. У такому вигляді шматка дають повністю охолонути протягом всієї ночі, після чого продукт розгортають і нарізають.

    Варений рулет з сала з начинкою


    Крім ароматних трав зі спеціями, в рулет із сала можна додавати курятину або будь-яке інше м'ясо, класти горіхи і сухофрукти .
    Інгредієнти:

  • сало - 26 кг;
  • Варений рулет з сала з м'ясним прошарком

  • курятина (червоне м'ясо) - 420 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • лист лавра.


  • Приготування
    В ступі розітріть лист лавра з хорошою пучкою морської солі. Вирівняйте пласт сала по товщині і спробуйте згорнути його в рулет. Приправте сало сіллю з лавром, злегка втираючи суміш. Курятину дрібно наріжте, змішайте з сіллю і рубаними горіхами. Розподіліть курятину по шматку сала і обережно поверніть, фіксуючи всі ниткою. Загорнути рулет декількома пакетами.
    Рулет з сала варений в пакеті готується на невеликому вогні протягом півтора годин.