Будь-яке м'ясо, будь то птиця або свинина, чудово поєднується з кисло-солодким пікантним смаком чорносливу і своєрідною горіховою ноткою. Рекомендуємо приготувати кулінарну композицію з участю цих компонентів, оформлену у вигляді апетитного рулету.
Курячий рулет із чорносливом і волоським горіхом
Інгредієнти: ціла куряча тушка – 14-16 кг; в'ялений чорнослив без кісточок – 12-14 шт.; морква – 125 г; горіхи волоські – 45 г; желатинові гранули – 10 г; аджика – 10 г; майонез – 30 г; спеції і приправи – 2 щіпки; мелений чорний перець – 2 щіпки; велика сіль. Приготування В даному випадку для приготування рулету ми будемо використовувати цілу курячу тушку. Промиваємо її, обсушуємо, розсікає гострим ножем або спеціальними ножицями вздовж хребта і витягуємо всі наявні кістки, намагаючись не пошкодити філе зі шкірою знизу. Приправляємо курячу м'якоть крупною сіллю, меленим перцем, приправами та спеціями, притрушиваем желатиновими гранулами і подрібненими горіхами, а зверху викладаємо промитий і нарізаний чорнослив і натерту свіжу моркву.
Тепер звертаємо виріб рулетом і пов'язуємо шпагатом, мотузкою або джгутиками. Змащуємо поверхню рулету сумішшю аджики і майонезу і відправляємо запікатися в прогріту духовку. Приблизно через п'ятдесят хвилин перебування при 190 градусах рулет з курки з чорносливом і горіхами пропечеться і зарум'яниться. Залишилося тільки дочекатися її повного остигання, а потім охолодження в холодильнику і можна ласувати, нарізавши закуску на порційні шматочки.
Качиний рулет із чорносливом і горіхами
Інгредієнти: ціла качина тушка – 22-25 кг; в'ялений чорнослив без кісточок – 20-22 шт.; ягоди ялівцю – 1 маленька жменя; горіхи кедрові – жменя; зубці часникові – 3-4 шт.; спеції і приправи для птиці – 2-3 щіпки; мелений чорний перець – 2 щіпки; велика сіль. Приготування Технологія приготування качиного рулету схожа з описаною у попередньому рецепті. Точно також промиту тушку розрізаємо по хребту і витягуємо всі кістки. З качкою зробити це буде складніше, але результат того вартий. Виходить ще більш насичено, ароматно і смачно. Приправляємо отриманий качиний шар сіллю, перцем, спеціями і продавлений через прес часником. Розкладаємо також по всій поверхні роздавлені в ступці ялівцеві ягоди і промитий чорнослив, присипаємо всі кедровими горішками, а потім згортаємо рулетом і щільно перев'язуємо шпагатом.
Запекти такий рулет краще у фользі або рукаві. Поміщаємо виріб у вибране пристосування, запечатуємо і розташовуємо в прогрітій духовці. Перші шістдесят хвилин готуємо рулет при температурі 180 градусів, а потім зменшуємо її до 160 градусів і запікаємо страву ще протягом півгодини.
Перед подачею качиний рулет охолодити, охолоджуємо в холодильнику і подаємо, розрізаємо на порційні шматочки.
Рулет зі свинини з чорносливом і горіхами
Інгредієнти: свинина – 12 кг; в'ялений чорнослив без кісточок – 280 м; горіхи волоські – 90-120 г; сметана – 190 г; гірчиця – 30 г; спеції і приправи для м'яса – 2-3 щіпки; мелений чорний перець – 2 щіпки; велика сіль – за смаком. Приготування Для приготування рулету можна взяти пашину або ж розрізати цільний шматок свинини на скибочки товщиною півтора сантиметра, а потім відбити їх і викласти внахлест на харчову плівку. Приправляємо тепер м'ясо сіллю,
перцем і спеціями, промазуємо половиною суміші з сметани і гірчиці, підсолюємо її додатково за смаком, зверху присипаємо подрібненими горіхами і викладаємо промитий в'ялений чорнослив. Звертаємо виріб рулетом, перев'язуємо шпагатом або ниткою, обмазуємо залишком сметанної суміші і кладемо на деко в гарячу духовку. Бажано прикрити рулет зверху листом фольги або помістити його в рукав для запікання.
Через годину перебування при температурі 220 градусів витягаємо рулет з духовки, даємо охолонути спочатку при кімнатних умовах, а потім в холодильнику і можемо пробувати, розрізавши на порції.