Вернуться назад Распечатать

Як посмажити свинину на сковороді?

Як посмажити свинину на сковороді?
Свинина – не тільки прекрасна основа для шашлику і котлет. При правильному приготуванні це м'ясо буде танути в роті навіть після звичайної смаження на сковороді. Цей матеріал ми присвячуємо тонкощам того, як посмажити свинину на сковороді різними способами.

Як посмажити свинину з цибулею на сковороді?


Звичайним шматком свинини з цибулевої засмажкою вже давно нікого не здивуєш, то справа відбивні, приготовані на азіатський манер і подані з оригінальним гарніром з персиків і карамелізованого лука.
Смак м'яса у цьому простому рецепті додасть суміш п'яти спецій прийшла до нас з Китаю, її можна купити або готової змішати самостійно.
Інгредієнти:

  • свинячі відбивні - 630 г;

  • суміш п'яти спецій - 5 г;

  • персики - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування
    Цибуля розділіть на кільця середньої товщини і обсмажте на слабкому спеці до карамелізації. М'якоть персиків розділіть на часточки, посипте сухарями, збризніть маслом і покладіть до цибулі. Коли персики розм'якшаться, але не втратять свою форму, зніміть гарнір з вогню.
    Відбивні зі свинини натріть сіллю і китайської сумішшю п'яти спецій. Додайте м'ясо на добре розігрітій сковороді і дайте шматочках обсмажитися на середньому вогні 3 хвилини. Залиште м'ясо відпочити перед нарізкою, а потім подавайте з раніше підготовленим цибульно-персиковим гарніром.

    Як смачно посмажити свинину на сковороді шматочками?


    В рамках ще одного цікавого східного рецепта передбачається обсмажування шматочків свинини у знайомій усім нам глазурі, що складається з суміші сої та меду – безпрограшний варіант.
    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 980 р;

  • мед - 45 мл;

  • вода - 15 мл;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • часник сушений - щіпка;

  • рибний соус - 5 мл


  • Приготування
    Особливих секретів щодо того, як посмажити свинину, щоб вона була м'якою – ні. Досить вибрати м'ясо з невисоким вмістом жиру, поділити його на однакові шматочки середнього розміру і не переборщувати з температурою та часом приготування.
    Нарізавши свинячу м'якоть, відправте її обсмажуватися в добре розігрітій сковорідці чи вок, з великою кількістю масла. Поки шматочки підрум'янюються, візьміться за глазур. Змішайте мед з водою, соєю і рибним соусом, додайте часник сушений і залийте сумішшю шматочки м'яса, коли останні стануть золотистими. Зменшіть жар і дайте соусу загуснути, а м'яса дійти до повної готовності ще 3 хвилини.

    Як смачно посмажити стейк зі свинини на сковороді?


    Свинина любить солодкі добавки. В якості останніх можуть виступати не тільки гарнір або соус, але і глазур, на зразок тієї, якою ми будемо покривати м'ясо в цьому рецепті.
    Інгредієнти:

  • діжонська гірчиця - 35 г;

  • зернова гірчиця - 10 г;

  • патока - 45 мл;

  • ром - 25 мл;

  • стейки з свинини - 1 кг


  • Приготування
    Наріжте м'ясо на стейки товщиною в кілька сантиметрів. М'ясо викладіть на добре розігріту і промаслений сковороду і обсмажте по 4 хвилини з кожної зі сторін. Поки м'ясо доходить до готовності, приготуйте суміш для глазурі, поєднавши обидва види гірчиці з патокою і ромом. Змастіть отриманою глазур'ю шматок і потримайте його на сковороді ще за півхвилини з кожної сторони. Накрийте готовий стейк фольгою і залиште відпочити на 5 хвилин.

    Як правильно посмажити відбивні зі свинини на сковороді?


    Інгредієнти:

  • відбивні зі свинини - 740 г;
  • Як посмажити свинину на сковороді?

  • хлібна крихта - 75 г;

  • борошно - 45 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сушений чебрець - щіпка.


  • Приготування
    Наріжте м'якоть свинини і відбийте кожен зі шматків. М'ясо посоліть і приправити чебрецем, після чого обваляйте шматочки в борошні і занурте в збите яйце. Посипте кожну з відбивних паніровкою, після відправте обсмажуватися в розігрітій олії до рум'янцю.