Свинина – не тільки прекрасна основа для шашлику і котлет. При правильному приготуванні це м'ясо буде танути в роті навіть після звичайної смаження на сковороді. Цей матеріал ми присвячуємо тонкощам того, як посмажити свинину на сковороді різними способами.
Як посмажити свинину з цибулею на сковороді?
Звичайним шматком свинини з цибулевої засмажкою вже давно нікого не здивуєш, то справа відбивні, приготовані на азіатський манер і подані з оригінальним гарніром з персиків і карамелізованого лука.
Смак м'яса у цьому простому рецепті додасть суміш п'яти спецій прийшла до нас з Китаю, її можна купити або готової змішати самостійно.
Інгредієнти: свинячі відбивні - 630 г; суміш п'яти спецій - 5 г; персики - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 135 г; цукор - 5 р. Приготування Цибуля розділіть на кільця середньої товщини і обсмажте на слабкому спеці до карамелізації. М'якоть персиків розділіть на часточки, посипте сухарями, збризніть маслом і покладіть до цибулі. Коли персики розм'якшаться, але не втратять свою форму, зніміть гарнір з вогню.
Відбивні зі свинини натріть сіллю і китайської сумішшю п'яти спецій. Додайте м'ясо на добре розігрітій сковороді і дайте шматочках обсмажитися на середньому вогні 3 хвилини. Залиште м'ясо відпочити перед нарізкою, а потім подавайте з раніше підготовленим цибульно-персиковим гарніром.
Як смачно посмажити свинину на сковороді шматочками?
В рамках ще одного цікавого східного рецепта передбачається обсмажування шматочків свинини у знайомій усім нам глазурі, що складається з суміші сої та меду – безпрограшний варіант.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 980 р; мед - 45 мл; вода - 15 мл; соєвий соус - 15 мл; часник сушений - щіпка; рибний соус - 5 мл Приготування Особливих секретів щодо того, як посмажити свинину, щоб вона була м'якою – ні. Досить вибрати м'ясо з невисоким вмістом жиру, поділити його на однакові шматочки середнього розміру і не переборщувати з температурою та часом приготування.
Нарізавши свинячу м'якоть, відправте її обсмажуватися в добре розігрітій сковорідці чи вок, з великою кількістю масла. Поки шматочки підрум'янюються, візьміться за глазур. Змішайте мед з водою, соєю і рибним соусом, додайте часник сушений і залийте сумішшю шматочки м'яса, коли останні стануть золотистими. Зменшіть жар і дайте соусу загуснути, а м'яса дійти до повної готовності ще 3 хвилини.
Як смачно посмажити стейк зі свинини на сковороді?
Свинина любить солодкі добавки. В якості останніх можуть виступати не тільки гарнір або соус, але і глазур, на зразок тієї, якою ми будемо покривати м'ясо в цьому рецепті.
Інгредієнти: діжонська гірчиця - 35 г; зернова гірчиця - 10 г; патока - 45 мл; ром - 25 мл; стейки з свинини - 1 кг Приготування Наріжте м'ясо на стейки товщиною в кілька сантиметрів. М'ясо викладіть на добре розігріту і промаслений сковороду і обсмажте по 4 хвилини з кожної зі сторін. Поки м'ясо доходить до готовності, приготуйте суміш для глазурі, поєднавши обидва види гірчиці з патокою і ромом. Змастіть отриманою глазур'ю шматок і потримайте його на сковороді ще за півхвилини з кожної сторони. Накрийте готовий стейк фольгою і залиште відпочити на 5 хвилин.
Як правильно посмажити відбивні зі свинини на сковороді?
Інгредієнти: відбивні зі свинини - 740 г; хлібна крихта - 75 г; борошно - 45 г; яйця - 2 шт.; сушений чебрець - щіпка. Приготування Наріжте м'якоть свинини і відбийте кожен зі шматків. М'ясо посоліть і приправити чебрецем, після чого обваляйте шматочки в борошні і занурте в збите яйце. Посипте кожну з відбивних паніровкою, після відправте обсмажуватися в розігрітій олії до рум'янцю.