Грудинка – жирна частина свинячої туші і вимагає досить тривалого приготування. У цій статті описані кілька цікавих способів її приготування.
Як приготувати смачний рулет зі свинячої грудинки?
Інгредієнти: лаврушка – 7 листочків; морква – 1 шт.; грудинка – 14 кг; зубці часнику – 3 шт.; ароматні прянощі ; сіль, перець. Приготування М'ясо промийте, обсушіть і надріжте поперек. Потім у кожному відсіку зробіть ножем «кишеньки». Моркву треба очистити, натерти на тертці. Прянощі змішайте з сіллю, додайте пюрированный часник. Гарненько натріть м'ясо ароматною сумішшю, а «кишеньки» і надрізи набийте морквою.
Скрутіть м'ясо рулетом і перетягніть шпагатом. Покладіть грудинку в підходящу ємність, накрийте кришкою і приберіть на чверть доби в холод. Коли м'ясо промаринується, перекладіть його в чавунець, залийте водою, посоліть, киньте лаврушки і поставте на середній вогонь.
Як тільки бульйон закипить, зменшіть полум'я до мінімального і варіть заготовку під кришкою три з половиною години. Потім остудити м'ясо, вийміть його з бульйону, покладіть на деко і запікайте 20 хвилин при 190 градусах. Коли страва добре охолоне визначте його в холодильник на кілька годин.
Як приготувати грудинку з картоплею в духовці у фользі?
Інгредієнти: паприка мелена – 25 г; сушений розмарин і чебрець – по 15 г; сіль; часник – 2-3 зубки; цибуля не великий - 3 шт.; грудинка яловича – 2-25 кг; картопля – 1-15 кг Приготування Спершу приготуйте для грудинки маринад. Склянку води змішайте з прянощами, сіллю і пюрированным часником. Проваріть все на слабкому вогні, поки сіль не розчиниться. Грудинку, очищену від жиру і плівок, покладіть в зручну форму, залийте отриманою ароматною рідиною і накрийте фольгою. Ставте м'ясо в розігріту духовку на дві години. Овочі наріжте кільцями і розкладіть по боках м'яса, знову накрийте форму фольгою і поверніть готуватися ще 40 хвилин. Перед подачею м'яса потрібно відпочити 10-20 хвилин.
Свиняча грудинка, варена в лушпинні цибулі – рецепт приготування
Інгредієнти: свинина (грудинка) – 950 г; цибулиння - 3 ст.; цукор – 2 ст. ложки; коріандр – 15 г; часникові зубчики - 4 шт.; сіль - 180 г; лаврове листя - 3 листочка. Приготування Наповніть водою підходящу каструлю і покладіть лаврушку з лушпинням і пелюстки часнику. Додайте сіль і відправте всі варитися. Після закипання, всипте цукор і коріандр, потім покладіть в бульйон грудинку і проваріть півгодини. Після закінчення часу зніміть посуд з вогню і залиште грудинку на 10-12 годин. Потім м'ясо обсушити, оберніть пергаментом і охолодіть.