Вернуться назад Распечатать

Як приготувати грудинку?

Як приготувати грудинку?
Грудинка – жирна частина свинячої туші і вимагає досить тривалого приготування. У цій статті описані кілька цікавих способів її приготування.

Як приготувати смачний рулет зі свинячої грудинки?


Інгредієнти:

  • лаврушка – 7 листочків;

  • морква – 1 шт.;

  • грудинка – 14 кг;

  • зубці часнику – 3 шт.;

  • ароматні прянощі ;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    М'ясо промийте, обсушіть і надріжте поперек. Потім у кожному відсіку зробіть ножем «кишеньки». Моркву треба очистити, натерти на тертці. Прянощі змішайте з сіллю, додайте пюрированный часник. Гарненько натріть м'ясо ароматною сумішшю, а «кишеньки» і надрізи набийте морквою.
    Скрутіть м'ясо рулетом і перетягніть шпагатом. Покладіть грудинку в підходящу ємність, накрийте кришкою і приберіть на чверть доби в холод. Коли м'ясо промаринується, перекладіть його в чавунець, залийте водою, посоліть, киньте лаврушки і поставте на середній вогонь.
    Як тільки бульйон закипить, зменшіть полум'я до мінімального і варіть заготовку під кришкою три з половиною години. Потім остудити м'ясо, вийміть його з бульйону, покладіть на деко і запікайте 20 хвилин при 190 градусах. Коли страва добре охолоне визначте його в холодильник на кілька годин.

    Як приготувати грудинку з картоплею в духовці у фользі?


    Інгредієнти:

  • паприка мелена – 25 г;

  • сушений розмарин і чебрець – по 15 г;

  • сіль;

  • часник – 2-3 зубки;

  • цибуля не великий - 3 шт.;

  • грудинка яловича – 2-25 кг;

  • картопля – 1-15 кг


  • Приготування
    Спершу приготуйте для грудинки маринад. Склянку води змішайте з прянощами, сіллю і пюрированным часником. Проваріть все на слабкому вогні, поки сіль не розчиниться. Грудинку, очищену від жиру і плівок, покладіть в зручну форму, залийте отриманою ароматною рідиною і накрийте фольгою. Ставте м'ясо в розігріту духовку на дві години. Овочі наріжте кільцями і розкладіть по боках м'яса, знову накрийте форму фольгою і поверніть готуватися ще 40 хвилин. Перед подачею м'яса потрібно відпочити 10-20 хвилин.

    Свиняча грудинка, варена в лушпинні цибулі – рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • свинина (грудинка) – 950 г;

  • цибулиння - 3 ст.;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • коріандр – 15 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;
  • Як приготувати грудинку?

  • сіль - 180 г;

  • лаврове листя - 3 листочка.


  • Приготування
    Наповніть водою підходящу каструлю і покладіть лаврушку з лушпинням і пелюстки часнику. Додайте сіль і відправте всі варитися. Після закипання, всипте цукор і коріандр, потім покладіть в бульйон грудинку і проваріть півгодини. Після закінчення часу зніміть посуд з вогню і залиште грудинку на 10-12 годин. Потім м'ясо обсушити, оберніть пергаментом і охолодіть.