Горохова каша – страва, знайоме нам з раннього дитинства. Для багатьох дітей вона є улюбленим стравою. А якщо додати в неї різні інгредієнти, то можна з легкістю перетворити її в оригінальну і навіть святкову.
Як швидко зварити горохову кашу?
Інгредієнти: горох сухий – 225 г; вода фільтрована; цибуля ріпчаста – 55 г; морква – 55 г; масло рослинне для обсмажування; спеції. Приготування Горох промиваємо і викладаємо в каструлю з холодною водою. Встановлюємо посуд на вогонь і після закипання, зменшуємо нагрівання. Накриваємо каструлю кришкою і варимо 55 хвилин.
Цибулю і моркву чистимо і окремо шаткуємо на тертці. Пасеруємо овочі на рослинному маслечко до красивого рум'яного стану. Після цього додаємо обжарку в кашу, перемішуємо і готуємо страву ще 10 хвилин, підсолюємо за смаком.
Як зварити горохову кашу, щоб горох розварився?
Інгредієнти: горохова крупа – 505 г; вода – 985 мл; сода – 05 ч. ложки; спеції; зелень – для прикраси. Приготування Отже, крупу ретельно промиваємо, замочуємо і залишаємо на 1 годину. Далі міняємо воду і ставимо посуд на середній вогонь. Через 15 хвилин, кидаємо трохи харчової соди, солимо і, зменшивши нагрів до мінімального, варимо кашу 45 хвилин. Зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо і посипаємо готову страву перед подачею.
Як зварити горохову кашу з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти: горохова крупа – 455 г; вода фільтрована – 655 мл; м'якоть свинини – 395 м; масло рослинне – 45 мл; морква – 55 г; цибулина – 45 г; часник – 1-2 зубчики; масло вершкове; спеції ; зелень. Приготування Ріпчасту цибулю і моркву чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. М'ясо обробляємо, рубаємо шматочками, а замочуємо горох на кілька годин. У ємність мультиварки наливаємо масло, включаємо програму «Смаження» і кидаємо підготовлене м'ясо. Обсмажуємо його хвилин 10 помішуючи, а потім перекладаємо в тарілку. В звільнилася чашу викладаємо овочі і підрум'янюємо їх до золотистого кольору протягом 5-7 хвилин. Тепер висипаємо горохову набряклу крупу, зверху викладаємо м'ясо, заливаємо водою і видавлюємо через прес часник. Приправляємо всі спеціями за смаком, перемішуємо і встановлюємо режим «Гасіння» на 15 години. Готуємо кашу, помішуючи, а після сигналу наполягаємо блюдо близько 35 хвилин. Подаємо страву з вершковим маслом і свіжою зеленню.
Як правильно зварити горохову кашу з овочами?
Інгредієнти: горохова крупа – 105 г; морква – 45 г; болгарський перець – 35 г; цибулина – 75 г; вершки – 55 мл; спеції; зелень. Приготування Горох промиваємо в декількох водах і замочуємо на всю ніч. Після, заливаємо крупу чистою водою в пропорції 1:2 і проварюємо близько 40 хвилин, помішуючи. Після цього вводимо в гарячу кашу вершки і розминаємо товкачиком до отримання пюре. Моркву, цибулю і перець обробляємо, дрібненько нарізаємо і протушиваем в невеликій кількості води. Поливаємо горохову кашу овочевою заправкою, перемішуємо, прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо.
Як зварити горохову кашу на воді в мультиварці?
Інгредієнти: горохова крупа – 505 г; вода фільтрована – 985 мл; цибуля ріпчаста – 105 г; масло вершкове – 15 г; зелень і бекон – для подачі; спеції. Приготування Горох промиваємо, замочуємо на 2 години, а потім перекладаємо крупу в чашу мультиварки. Вливаємо холодну воду, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Закриваємо кришкою, включаємо «Плов» і засікаємо 15 години.
Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо в сковороді з рослинним маслом. Після звукового сигналу, вимикаємо прилад, розкладаємо кашу по тарілках і поливаємо цибулі, обсмаженням. Подаємо страву з зеленню або беконом.