Манка – крупа, з якої можна зварити смачну кашу. Але вона трохи примхлива, і не у всіх виходить приготувати її добре. Як правильно зварити манку, читайте нижче.
Як зварити манку на воді?
Інгредієнти: манка – 3 ст. ложки; вода – 2 склянки; цукор – 25 г; вершкове натуральне масло – 50 г; сіль; родзинки – 30 р. Приготування У киплячу в каструлі воду, помішуючи, потихеньку додаємо манку. Потім додаємо цукор і, помішуючи, варимо кашу близько 5 хвилин. Кладемо вершкове масло, родзинки і ретельно розмішуємо. Все, кашка готова до подачі.
Як смачно зварити манку на молоці?
Інгредієнти: манна крупа – 25 г; молоко – 200 мл; сіль; цукор – 10 г; масло вершкове. Приготування Каструлю обполіскуємо холодною водою, вливаємо молоко і потихеньку доводимо його до кипіння. Трохи підсолюємо, додаємо цукор і за трохи додаємо манку. Все це час масу потрібно ретельно перемішувати. Проварюємо близько 5 хвилин до набухання крупи. У готову кашу додаємо масло і ретельно розмішуємо до однорідної консистенції.
Як зварити манку в мультиварці?
Інгредієнти: молоко – 480 мл; цукор – 25 г; масло вершкове – 20 г; манка – 40 г; сіль. Приготування У чисту і суху мультиварочную ємність додаємо манку. Заливаємо її холодним молоком, кладемо сіль, цукор і половину вершкового масла. Добре все розмішуємо пластиковою лопаткою. Закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Молочна каша». Хвилин через 10 відкриваємо кришку, знову розмішуємо і кладемо ще масла. Все, каша готова!
Як смачно зварити яблучну манку?
Інгредієнти: манна крупа – 2 ст. ложки; сік яблучний – 400 мл; масло вершкове – 1 ст. ложка; цедра лимона; пісок цукровий – 15 г; сире куряче яйце – 1 шт.; родзинки. Приготування У каструлю наливаємо сік і даємо йому закипіти. Потихеньку всипаємо манну крупу, потім кладемо промитий ізюм, подрібнену цедру лимона, цукор і, помішуючи, проварюємо пару хвилин. У готову кашу додаємо куряче яйце і добре розмішуємо. Така яблучна манна каша смачна і в гарячому, і в холодному вигляді, заправлений вершковим маслом. До речі, в готову кашку можна додати трохи свіжого яблука, нарізаного шматочками.
Як зварити манку з журавлиною?
Інгредієнти: журавлина – 1 склянка; вода фільтрована – 500 мл; манка – 1/2 склянки; вершки – 1/2 склянки; пісок цукровий – 50 г; сіль. Приготування Ягоди журавлини промиваємо, расталкиваем, віджимаємо сік, вичавки заливаємо водою, кип'ятимо і відвар проціджуємо. Сахарим, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Манку розводимо ягідним соком, розбиваючи грудки, вливаємо суміш в киплячий відвар і, розмішуючи варимо кашу близько 3 хвилин. Вона виходить досить густий. Поміщаємо її в змащену маслом форму, остуджуємо і ріжемо порціями. Подаємо манку з вершками.
Як зварити манку без грудочок?
Інгредієнти: вода фільтрована – 1/4 склянки; молоко коров'яче – 3/4 склянки; сіль; цукровий пісок; манка – 30 г; масло вершкове. Приготування Для варіння манної каші краще використовувати каструлю з товстим дном. Обполіскуємо її холодною водою, вливаємо в неї молоко і воду. Висипаємо манку. Вона частково осяде на дно, а частково залишиться на поверхні. Залишаємо майбутню кашу хвилин на 10. За цей час крупинки манки вберуть холодну рідину, набухнуть. Саме тому при варінні не утворюються грудочки. Перед тим, як помістити каструлю на вогонь, обов'язково перемішуємо її вміст. Ставимо кашу на малий вогонь, якщо потрібно, ще підсолюємо і сахарим. До закипання маси її періодично помішуємо, а ось після закипання – постійно розмішуємо. І після закипання варимо на малому вогні близько 3 хвилин. Приємного всім апетиту!