Вернуться назад Распечатать

Як швидко варити перловку без замочування?

Як швидко варити перловку без замочування?
Перлова каша – страва, неймовірно корисний для людського організму. Багато хто не люблять готувати її, вважаючи, що це займе багато часу і сил. Але не всі господині знають, що можна смачно варити перловку без замочування, а як, ми вам зараз розповімо.
Як швидко варити перловку без замочування?
Інгредієнти:

  • перлова суха крупа – 50 г;

  • вода – 145 мл;

  • сода – щіпка;

  • сіль.


  • Приготування
    Перед тим, як зварити без замочування перловку, крупу промиваємо, ошпарюємо гарячою водою і відправляємо посуд на плиту, включивши середній вогонь. Після закипання рідину зливаємо, знову заливаємо перловку окропом, підсолюємо за смаком, додаємо дрібку соди, прикриваємо кришкою і тушкуємо кашу близько години, до готовності.
    Перловка в мультиварці без замочування
    Інгредієнти:

  • перлова добірна крупа – 185 г;

  • вода – 505 мл.

  • масло вершкове;

  • спеції.


  • Приготування
    Ретельно промиваємо крупу, а потім пересипаємо в ємність мультиварки і заливаємо крутим окропом. Закриваємо прилад кришкою, вибираємо програму «Гречка» і виставляємо таймер на 75 хвилин. Через 15 хвилин додаємо спеції і шматочок вершкового масла. Після звукового сигналу, виставляємо на дисплеї режим «Підігрів» на 40 хвилин, і даємо перлової каші настоятися. Розкладаємо страву по тарілках і подаємо як ситного гарніру з будь-яким блюдом.
    Як смачно варити перловку на гарнір без замочування?
    Інгредієнти:

  • перлова добірна крупа – 45 г;

  • гриби свіжі – 145 г;

  • морква середня – 45 г;

  • цибулина – 45 г;

  • сметана нежирна – 25 мл;

  • вода;

  • масло рослинне – 25 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Крупу ретельно промиваємо, заливаємо окропом і відварюємо до напівготовності, підсолюємо за смаком. Тим часом гриби обробляємо і нарізаємо невеликими пластинами. Цибулю і моркву чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо всі підготовлені овочі на розігрітому рослинному маслечко. Тепер беремо горщики, викладаємо в них спочатку перлову кашу, а потім овочеву обжарку і приправляємо спеціями. Промазуємо зверху сметаною і наливаємо воду так, щоб покрити весь вміст. Закриваємо кришками і ставимо горщики у розігріту духовку. Варимо кашу 40 хвилин при 165 градусах.
    Скільки варити перловку без замочування в супі?
    Інгредієнти:

  • перлова крупа – 25 г;

  • картопля великий – 105 г;

  • огірок солоний – 50 г;

  • цибулина – 45 г;

  • морква середня – 1 шт.;

  • спеції;

  • бульйон – 985 мл;

  • масло рослинне – 10 мл


  • Приготування
    У гарячу воду висипаємо промиту заздалегідь крупу і доводимо до закипання. Потім рідину обережно зливаємо, а перловку знову поміщаємо в окріп і варимо близько години на невеликому вогні.
    Тим часом чистимо цибулю, моркву і шаткуємо овочі соломкою. Далі обсмажуємо їх на рослинному масло до золотавого кольору, підсолюємо за смаком. Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками, а огірок рубаємо скибочками.
    Окремо в каструлі кип'ятимо м'ясний бульйон, кидаємо картоплю і викладаємо готову перлову кашу. Проварюємо вміст 5 хвилин, а потім додаємо обжарку і солоний огірок. Приправляємо розсольник спеціями і варимо до м'якості овочів.
    Як варити перловку на воді без замочування в мікрохвильовці?
    Інгредієнти:

  • крупа перлова – 45 г;

  • вода – 135 мл;
  • Як швидко варити перловку без замочування?

  • масло вершкове;

  • спеції.


  • Приготування
    Крупу ретельно промиваємо, викладаємо в скляний посуд, заливаємо водою і ставимо в мікрохвильову піч на 15 хвилин, на максимальну потужність. Після закінчення часу зменшуємо потужність і залишаємо кашу нудитися до повного приготування. Після цього кладемо шматочок вершкового масла, перемішуємо, заправляємо спеціями і подаємо страву до столу в якості гарніру.