Перлова каша – страва, неймовірно корисний для людського організму. Багато хто не люблять готувати її, вважаючи, що це займе багато часу і сил. Але не всі господині знають, що можна смачно варити перловку без замочування, а як, ми вам зараз розповімо.
Як швидко варити перловку без замочування?
Інгредієнти: перлова суха крупа – 50 г; вода – 145 мл; сода – щіпка; сіль. Приготування Перед тим, як зварити без замочування перловку, крупу промиваємо, ошпарюємо гарячою водою і відправляємо посуд на плиту, включивши середній вогонь. Після закипання рідину зливаємо, знову заливаємо перловку окропом, підсолюємо за смаком, додаємо дрібку соди, прикриваємо кришкою і тушкуємо кашу близько години, до готовності.
Перловка в мультиварці без замочування
Інгредієнти: перлова добірна крупа – 185 г; вода – 505 мл. масло вершкове; спеції. Приготування Ретельно промиваємо крупу, а потім пересипаємо в ємність мультиварки і заливаємо крутим окропом. Закриваємо прилад кришкою, вибираємо програму «Гречка» і виставляємо таймер на 75 хвилин. Через 15 хвилин додаємо спеції і шматочок вершкового масла. Після звукового сигналу, виставляємо на дисплеї режим «Підігрів» на 40 хвилин, і даємо перлової каші настоятися. Розкладаємо страву по тарілках і подаємо як ситного гарніру з будь-яким блюдом.
Як смачно варити перловку на гарнір без замочування?
Інгредієнти: перлова добірна крупа – 45 г; гриби свіжі – 145 г; морква середня – 45 г; цибулина – 45 г; сметана нежирна – 25 мл; вода; масло рослинне – 25 мл; спеції. Приготування Крупу ретельно промиваємо, заливаємо окропом і відварюємо до напівготовності, підсолюємо за смаком. Тим часом гриби обробляємо і нарізаємо невеликими пластинами. Цибулю і моркву чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо всі підготовлені овочі на розігрітому рослинному маслечко. Тепер беремо горщики, викладаємо в них спочатку перлову кашу, а потім овочеву обжарку і приправляємо спеціями. Промазуємо зверху сметаною і наливаємо воду так, щоб покрити весь вміст. Закриваємо кришками і ставимо горщики у розігріту духовку. Варимо кашу 40 хвилин при 165 градусах.
Скільки варити перловку без замочування в супі?
Інгредієнти: перлова крупа – 25 г; картопля великий – 105 г; огірок солоний – 50 г; цибулина – 45 г; морква середня – 1 шт.; спеції; бульйон – 985 мл; масло рослинне – 10 мл Приготування У гарячу воду висипаємо промиту заздалегідь крупу і доводимо до закипання. Потім рідину обережно зливаємо, а перловку знову поміщаємо в окріп і варимо близько години на невеликому вогні.
Тим часом чистимо цибулю, моркву і шаткуємо овочі соломкою. Далі обсмажуємо їх на рослинному масло до золотавого кольору, підсолюємо за смаком. Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками, а огірок рубаємо скибочками.
Окремо в каструлі кип'ятимо м'ясний бульйон, кидаємо картоплю і викладаємо готову перлову кашу. Проварюємо вміст 5 хвилин, а потім додаємо обжарку і солоний огірок. Приправляємо розсольник спеціями і варимо до м'якості овочів.
Як варити перловку на воді без замочування в мікрохвильовці?
Інгредієнти: крупа перлова – 45 г; вода – 135 мл; масло вершкове; спеції. Приготування Крупу ретельно промиваємо, викладаємо в скляний посуд, заливаємо водою і ставимо в мікрохвильову піч на 15 хвилин, на максимальну потужність. Після закінчення часу зменшуємо потужність і залишаємо кашу нудитися до повного приготування. Після цього кладемо шматочок вершкового масла, перемішуємо, заправляємо спеціями і подаємо страву до столу в якості гарніру.