Як за банкетним столом, так і на фуршеті, великою популярністю користуються закусочні бутерброди. Завдяки різноманітності доповнень, які можна поєднати на шматочку хліба, закуска може догодити смакам кожного.
Закусочні бутерброди на святковий стіл
У деяких країнах, наприклад в Іспанії, закусочні бутерброди – повноцінна частина культури. Нижченаведений рецепт як раз є традиційним для цього краю, готується просто і з доступних інгредієнтів.
Інгредієнти: багет ; болгарський перець - 165 г; оливкова олія - 25 мл; часник - 2 зубки; червоний цибуля - 35 г; базилік; сир рікотта - 155 р. Приготування Солодкі перці наколіть і обпаліть на конфорці до тих пір, поки шкірка не почорніє. Обпалені перці покладіть в пакет, щільно зав'яжіть і залиште на кілька хвилин. Очистивши перці, пюрируйте їх разом з часником, жменею базиліка, оливковою олією і пучкою солі. Додайте подрібнений червоний лук.
Шматочки багета підрум'яньте, викладіть сир поверх і доповніть блюдо пастою з перцю.
Закусочні бутерброди-канапе з печінкою тріски
Інгредієнти: печінка тріски - 185 г; шалот - 1 шт.; яйце - 1 шт.; чорний хліб. Приготування Перед тим, як приготувати закусочні бутерброди, розріжте скибочки чорного хліба на невеликі трикутники, змастіть кожен маслом і поставте запектися до хрускоту під грилем.
Подрібніть солодкий цибуля шалот і змішайте його з відварним яйцем і шматочками печінки тріски. Як тільки маса стане однорідніше, розкладіть її на нарізані і обсмажені шматочки чорного хліба.
Рецепт закусочних бутербродів зі шпротами
Ми звикли, що бутерброди зі шпротами мають сталий склад, що включає в себе основу з обсмаженого хліба, шар майонезу і самих рибок. Для різноманітності можуть бути додані овочі та зелень.
Ми ж вирішили повністю відійти від звичної версії страви і викласти шпроти поверх пюрированного авокадо.
Інгредієнти: банка шпротів; жменя зелені петрушки; винний оцет - 15 мл; щіпка лимонної цедри; стиглий авокадо - 1 шт.; хліб - 4 скибочки. Приготування Скибочки хліба залиште підрум'янитися під грилем. Коли шматочки змінять колір і не стануть хрусткими, охолодіть їх. Шпроти розімніть вилкою, але не перетворюйте в пюре. Отриману масу доповніть оцтом, подрібненою зеленню і лимонною цедрою.
Авокадо пюрируйте і розподіліть по залишеному тостів, зверху викладіть суміш на основі шпрот.