Балик по праву вважається делікатесом, адже таке м'ясо дуже смачне і не зрівняється ні з якою покупної ковбасою . Свіжа куряча грудка коштує не так дорого, та й сам процес приготування не вимагає високих технологій.
Як приготувати балик з курячої грудки ми зараз детально розповімо і допоможемо заощадити кругленьку суму, особливо якщо у вашій родині таку закуску люблять і часто набувають в магазині.
Рецепт балика з курячих грудок в домашніх умовах
Головне, з чого варто почати - це правильно обробити м'ясо. Знімаємо шкірку, якщо така є і зрізаємо все дрібні і звисають шматочки, вирізаємо внутрішню тонку частину філе, вона завжди як би відділяється від нього. Нам потрібен цілісний гладкий шматок м'яса. При сушінні всі ось ці тонкі шматочки швидко засохне, тоді як основна частина не буде ще готова.
Інгредієнти: грудка куряча – 1 шт.; часник сушений – 5 г; сіль – 600 г; перець червоний – 5 г; паприка – 10 г; каррі – 5 р. Приготування Підготовлені шматки грудинки миємо й обсушуємо, засипаємо їх сіллю, накриваємо і ставимо в холодильник на 2 дні. Не варто переживати м'ясо не пересолится, воно візьме стільки солі, скільки йому потрібно. Зате сіль добре витягне вологу з м'яса, воно стане щільним, як би збитим. Після цього дістаємо і вимочуємо в чистій воді 2 години. Добре обсушуємо, натираємо сумішшю всіх спецій. Загортаємо в марлю і кладемо вялиться на нижню полицю холодильника. Кожен день перевертаємо на інший бік. Через 5 днів балик готовий, якщо його продовжити в'ялити вийде більш тверде м'ясо.
Як швидко зробити балик з курячої грудки?
Куряче м'ясо досить м'яке і ніжне, тому швидко піддається обробці. Скористаємося цим і приготуємо швидкий балик.
Інгредієнти: сіль – 450 г; паприка – 10 г; розмарин – 5 г; грудка куряча – 1 кг; куркума – 5 г; чебрець – 5 г; чорний перець горошком – 10 г; орегано – 10 г; коньяк – 50 мл. лавровий лист – 3 шт.; Приготування Готуємо філе, моєму обсушуємо. Перець горошком подрібнюємо, лавровий лист трохи покрошим. Змішуємо всі спеції із сіллю та коньяком і добре натираємо цією сумішшю филешки, укладаємо в посуд і залишками солі засипаємо зверху. Кладемо наверх тарілку діаметром трохи менше і на неї щось важке, м'ясо маринується так під пресом. Маринуємо 12 годин, дістаємо, змиваємо сіль і спеції і закутуємо в марлю. Обв'язуємо шпагатом і підвішуємо в холодильнику на добу сушитися. Можна вниз підставити тарілочку, якщо раптом щось буде капати. Через добу балик готовий.