Рекомендуємо рецепти приготування пісного овочевого супу, які, незважаючи на простоту виконання, дозволяють отримати відмінний результат. Таку страву прекрасно підійде, як для пісного, так і для дієтичного меню.
Смачний пісний овочевий суп з квасолею - рецепт
Інгредієнти: квасоля дрібна – 190 г; картопляні бульби – 650 г; морква – 90 г; ріпчасті цибулини – 90 г; помідори свіжі – 210 г; олія рослинна без аромату – 40 мл; вода очищена – 24 л; гірчичні зерна – 1/2 ч. ложки; насіння кунжутне – 15 г; паприка мелена – 15 г; орегано – 1 щіпка; петрушка сушена – 2 щіпки; перець чорний мелений – 1 щіпка; кухонна сіль – 2 щіпки. Приготування За кілька годин до передбачуваного приготування пісного супу замочуємо квасолю у холодній воді, попередньо промивши її гарненько. Розмочену квасоля ще раз промиваємо, заливаємо в каструлі очищеною водою і ставимо варитися, збавивши після закипання вогонь до мінімуму.
Не гаючи часу, готуємо овочеву заправку для супу. Для цього в прогрітому рослинному без аромату маслі обсмажуємо спочатку гірчичні зерна і насіння кунжутне, а через хвилинку додаємо очищені і нарізані кубиками дрібненькими цибулини і моркву. Ще через пару хвилин закладаємо очищені від шкірки і дрібненько нарізані томати, приправляємо масу меленою паприкою червоної, перемішуємо і смажимо ще три-п'ять хвилин, помішуючи.
У каструлю з практично готової м'якою квасолею закладаємо заздалегідь очищені і нарізані кубиками плоди картоплі, а хвилин через десять викладаємо в суп овочеву піджарку, додаємо також орегано, перець мелений, сушену петрушку, сіль за смаком, даємо ще хвилин п'ять супчику прокипіти і хвилин десять настоятися перед подачею.
Смачний пісний овочевий суп пюре з брокколі - рецепт
Інгредієнти: капуста брокколі – 850 г; морква – 110 г; цибулина ріпчаста – 70 г; помідори свіжі – 120 г; шпинат свіжий – 1 пучок; паприка мелена – на смак; базилік сушений – за смаком; перець чорний мелений – 1 щіпка; кухонна сіль – за смаком. Приготування Промиті суцвіття брокколі, очищений і нарізаний довільно цибулю і натерту моркву заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Після цього додаємо до овочів промитий свіжий шпинат, подрібнений помідор без шкірки, кидаємо також сіль, перець, базилік і паприку і пробиваємо масу блендером до стану пюре. Проварюємо далі суп ще сім хвилин, і можемо подавати.