Вернуться назад Распечатать

Пісний овочевий суп

Пісний овочевий суп
Рекомендуємо рецепти приготування пісного овочевого супу, які, незважаючи на простоту виконання, дозволяють отримати відмінний результат. Таку страву прекрасно підійде, як для пісного, так і для дієтичного меню.

Смачний пісний овочевий суп з квасолею - рецепт


Інгредієнти:

  • квасоля дрібна – 190 г;

  • картопляні бульби – 650 г;

  • морква – 90 г;

  • ріпчасті цибулини – 90 г;

  • помідори свіжі – 210 г;

  • олія рослинна без аромату – 40 мл;

  • вода очищена – 24 л;

  • гірчичні зерна – 1/2 ч. ложки;

  • насіння кунжутне – 15 г;

  • паприка мелена – 15 г;

  • орегано – 1 щіпка;

  • петрушка сушена – 2 щіпки;

  • перець чорний мелений – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    За кілька годин до передбачуваного приготування пісного супу замочуємо квасолю у холодній воді, попередньо промивши її гарненько. Розмочену квасоля ще раз промиваємо, заливаємо в каструлі очищеною водою і ставимо варитися, збавивши після закипання вогонь до мінімуму.
    Не гаючи часу, готуємо овочеву заправку для супу. Для цього в прогрітому рослинному без аромату маслі обсмажуємо спочатку гірчичні зерна і насіння кунжутне, а через хвилинку додаємо очищені і нарізані кубиками дрібненькими цибулини і моркву. Ще через пару хвилин закладаємо очищені від шкірки і дрібненько нарізані томати, приправляємо масу меленою паприкою червоної, перемішуємо і смажимо ще три-п'ять хвилин, помішуючи.
    У каструлю з практично готової м'якою квасолею закладаємо заздалегідь очищені і нарізані кубиками плоди картоплі, а хвилин через десять викладаємо в суп овочеву піджарку, додаємо також орегано, перець мелений, сушену петрушку, сіль за смаком, даємо ще хвилин п'ять супчику прокипіти і хвилин десять настоятися перед подачею.

    Смачний пісний овочевий суп пюре з брокколі - рецепт


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі – 850 г;

  • морква – 110 г;

  • цибулина ріпчаста – 70 г;

  • помідори свіжі – 120 г;

  • шпинат свіжий – 1 пучок;

  • паприка мелена – на смак;
  • Пісний овочевий суп

  • базилік сушений – за смаком;

  • перець чорний мелений – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промиті суцвіття брокколі, очищений і нарізаний довільно цибулю і натерту моркву заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Після цього додаємо до овочів промитий свіжий шпинат, подрібнений помідор без шкірки, кидаємо також сіль, перець, базилік і паприку і пробиваємо масу блендером до стану пюре. Проварюємо далі суп ще сім хвилин, і можемо подавати.