Супи і рагу – головні страви, які найбільше зручно готувати в мультиварці. Керуючись зручними режимами ви можете готувати супи без прямого контролю над процесом незалежно від тривалості варіння. З деякою різноманітністю овочевих супів в мультиварці ми розберемося далі.
Овочевий суп-пюре в мультиварці – рецепт
Пюреподібну текстуру та приємну в'язкість супу може надати цілий арсенал різноманітних овочів, але картопля серед них сміливо можна назвати одним з найпопулярніших. У нашому супі до основи з картоплі додасться солодкий порей.
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; часник - 6 зубчиків; порей - 320 г; картопля - 540 г; борошно - 10 г; овочевий бульйон - 14 л; вершки - 115 мл Приготування Розтопивши вершкове масло, використовуйте його в якості бази для пасерування кілець порею. Коли останні стануть більш прозорими, додайте кубики картоплі і посипте все борошном. Остання, в компанії картопляного крохмалю, зробить готовий суп гущі. Додайте подрібнені часникові зубки, а через півхвилини розведіть всі овочевим бульйоном з вершками. Додавши улюблених приправ за смаком, виставте режим «Суп» і залиште бульйон вирувати на півгодини.
Якщо ви бажаєте приготувати пісний овочевий суп мультиварці, то замінити вершкове масло рослинним, а замість вершків додайте соєве молоко.
Як приготувати овочевий суп з грибами в мультиварці?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 55 г; часник - 2 зубки; овочевий бульйон - 2 л; печериці - 135 г; томати - 370 г; горошок - 45 г; спаржева квасоля - 85 м; яйця - 2 шт. Приготування Приготуйте пасеровку з нарізаного цибулі, грибів і часнику. Додайте до отриманої засмажки кубики томатів, горошок і спаржу, а потім залийте все готовим бульйоном. Залиште варитися суп в однойменному режимі або режимі «Варка» на півгодини. У самому кінці додайте збиті яйця, перемішайте і залиште суп на 10 хвилин.
Овочевий суп з куркою в мультиварці
Інгредієнти: рис - 95 г; савойська капуста - 135 г; ріпчаста цибуля - 85 м; стебло селери - 1 шт.; морква - 75 г; часникові зубки - 3 шт.; куряче філе - 490 г; бульйон овочевий - 17 л. Приготування Розігрів масло, обсмажте не ньому шматочки селери з цибулею, морквою і часником. Додайте нашатковану капусту, почекайте, поки вона злегка зменшити в об'ємі. Останніми покладіть нарізану курятину, дайте їй схопитися і відразу ж залити все бульйоном. Проварити суп в однойменному режимі 15 хвилин, потім всипте рис і продовжуйте варіння ще 20 хвилин.