Сьогодні ми пропонуємо вам кілька чудових рецептів найкращого горохового супу, в яких докладно розповімо, як приготувати його на курячому бульйоні .
Смачний гороховий суп з куркою
Інгредієнти: колотий горох – 2/3 ст.; курячі крила – 2 шт.; курячі гомілки – 2 шт.; цибуля (великий) – 1 шт.; болгарський перець (середній) – 1 шт.; морква (маленька) – 1 шт.; картопля (середня)– 4 шт.; соняшникова олія – 3-4 ст. ложки; лист лавра – 2 шт.; йодована сіль – за смаком; зелень свіжої петрушки – 6-7 гілок. Приготування Горох заливаємо достатньою кількістю води (щоб вона повністю покрила) і через 6 годин приступаємо до приготування супу.
Крильця з гомілками ретельно вимиваємо, поміщаємо їх каструльку на три літри і затоку питною водою ставимо на конфорки плити. При стадії закипання води знімаємо шумівкою піднялася білу піну. Після зводимо вогонь до мінімуму і під нещільно прикритою кришкою варимо курочку близько 40-45 хвилин, а за 10 хвилин до закінчення цього часу бульйон підсолюємо і додаємо листочків лаврушки.
Далі вводимо сюди горох, злив з нього воду і варимо його до м'якого стану. Подрібнюємо очищені овочі, половину нарізаної цибулини сирої додаємо до гороху з куркою, а решта все (крім картоплі) пасеруємо на прогрітому соняшниковій олії. Слідом у каструлю кладемо підготовлену картоплю, а коли вона і горох стануть мягенькими переміщуємо піджарку в суп. Через пару хвилин присипаємо всі нарубаної свіжої зеленню петрушки і відставляємо гороховий суп з вогню.
Класичний рецепт горохового супу-пюре на курячому бульйоні
Інгредієнти: горох (сухий) – 280 м; куряче філе – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; картопля (середня) – 4 шт.; вершкове масло – 50 г; кухонна сіль – за смаком; коріандр (мелений) – 05 ч. ложки; петрушка – за смаком. Приготування З вечора замочуємо промитий сухий горох, а на ранок починаємо приготування супу-пюре. Ретельно промиваємо свіже куряче філе і викладаємо його на дно
каструлі. Додаємо 22 літра питної води і відправляємо все на плиту. Як бульйон закипить, знімаємо з нього непотрібну нам піну. Потім замочений горох відкидаємо на друшляк і викладаємо в каструлю з м'ясом. Коли філе з горошком будуть майже готові (30-40 хвилин), кладемо сюди нарізані кубиками ріпчасту цибулю, картоплю і крупно терту моркву. Сіль додаємо індивідуально за смаком, кладемо вершкове масло, трохи меленого коріандру і варимо все до стадії розварювання картоплі та гороху. Після блендером перетворюємо суп у пюре. Даємо супчику знову закипіти, а потім відразу розподіляємо його по порціях, присипаючи листочками петрушки.