Вернуться назад Распечатать

Окрошка на майонезі

Окрошка на майонезі
Окрошка на майонезі, приготована за цим рецептом, - ароматне перше блюдо для вашого столу. Вона виходить дуже смачною, легкої і освіжаючої. Цю страву можна готувати з вареною ковбасою, м'ясом або навіть шинкою. Фантазуйте, експериментуйте і радуйте гостей оригінальними стравами!

Рецепт окрошки на воді з майонезом


Інгредієнти:

  • картопля – 175 г;

  • яйце – 115 г;

  • шинка натуральна – 110 г;

  • свіжі огірки – 85 м;

  • зелену цибулю і зелень – 95 г;

  • гірчиця готова – 15 мл;

  • майонез – 105 мл;

  • лимонний сік – 5 мл;

  • вода охолоджена – 15 л;

  • цукор і сіль – на смак.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати окрошку з майонезом, готуємо всі інгредієнти. Картоплю і яйця відварюємо до готовності в ковшичке, а потім остуджуємо, чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. Шинку і свіжі огірки подрібнюємо точно також і складаємо все в каструлю. Додаємо рубану зелень, заправляємо майонезом, ретельно все перемішуємо і вливаємо холодну воду. Після цього додаємо за смаком цукор, сіль, вводимо лимонний сік і розмішуємо.
    Далі в миску викладаємо трохи приготовленої густий частини окрошки, додаємо домашню гірчицю, перемішуємо і виливаємо вміст назад в каструлю. Знову перемішуємо і ставимо страву приблизно на 1 годину в холодильник. Після цього розливаємо окрошку на майонезі по тарілках і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом.

    Окрошка на мінеральній воді і майонезі


    Інгредієнти:

  • варена ковбаса – 435 г;

  • свіжі огірки – 3 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • редиска – 65 г;

  • яйце велике – 135 г;

  • сметана нежирна – 55 мл;

  • майонез – 60 мл;

  • цибуля зелена і петрушка – 05 пучка;

  • спеції;

  • вода мінеральна – 985 мл.


  • Приготування
    Отже, першим ділом відварюємо круто яйця і картоплю до м'якості. Не гаючи часу, нарізаємо маленькими
    Окрошка на майонезі
    кубиками варену ковбасу і викладаємо в каструлю. Потім обполіскуємо свіжі огірки, шаткуємо їх дрібненько і додаємо до ковбаси. Редиску обробляємо, рубаємо соломкою і викладаємо в каструлю. Відварну картоплю спочатку остуджуємо, чистимо, кришимо кубиками і відправляємо в овочеву суміш. Зелену цибульку, петрушку та іншу свіжу зелень промиваємо, струшуємо, і рубаємо ножем. Яйця звільняємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлі, підсолюємо за смаком, додаємо в окрошку сметану, майонез і заливаємо все мінеральною водою. Добре перемішуємо вміст і подаємо страву з чорним хлібом.