Окрошка на майонезі, приготована за цим рецептом, - ароматне перше блюдо для вашого столу. Вона виходить дуже смачною, легкої і освіжаючої. Цю страву можна готувати з вареною ковбасою, м'ясом або навіть шинкою. Фантазуйте, експериментуйте і радуйте гостей оригінальними стравами!
Рецепт окрошки на воді з майонезом
Інгредієнти: картопля – 175 г; яйце – 115 г; шинка натуральна – 110 г; свіжі огірки – 85 м; зелену цибулю і зелень – 95 г; гірчиця готова – 15 мл; майонез – 105 мл; лимонний сік – 5 мл; вода охолоджена – 15 л; цукор і сіль – на смак. Приготування Перед тим, як приготувати окрошку з майонезом, готуємо всі інгредієнти. Картоплю і яйця відварюємо до готовності в ковшичке, а потім остуджуємо, чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. Шинку і свіжі огірки подрібнюємо точно також і складаємо все в каструлю. Додаємо рубану зелень, заправляємо майонезом, ретельно все перемішуємо і вливаємо холодну воду. Після цього додаємо за смаком цукор, сіль, вводимо лимонний сік і розмішуємо.
Далі в миску викладаємо трохи приготовленої густий частини окрошки, додаємо домашню гірчицю, перемішуємо і виливаємо вміст назад в каструлю. Знову перемішуємо і ставимо страву приблизно на 1 годину в холодильник. Після цього розливаємо окрошку на майонезі по тарілках і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом.
Окрошка на мінеральній воді і майонезі
Інгредієнти: варена ковбаса – 435 г; свіжі огірки – 3 шт.; картопля – 5 шт.; редиска – 65 г; яйце велике – 135 г; сметана нежирна – 55 мл; майонез – 60 мл; цибуля зелена і петрушка – 05 пучка; спеції; вода мінеральна – 985 мл. Приготування Отже, першим ділом відварюємо круто яйця і картоплю до м'якості. Не гаючи часу, нарізаємо маленькими
кубиками варену ковбасу і викладаємо в каструлю. Потім обполіскуємо свіжі огірки, шаткуємо їх дрібненько і додаємо до ковбаси. Редиску обробляємо, рубаємо соломкою і викладаємо в каструлю. Відварну картоплю спочатку остуджуємо, чистимо, кришимо кубиками і відправляємо в овочеву суміш. Зелену цибульку, петрушку та іншу свіжу зелень промиваємо, струшуємо, і рубаємо ножем. Яйця звільняємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлі, підсолюємо за смаком, додаємо в окрошку сметану, майонез і заливаємо все мінеральною водою. Добре перемішуємо вміст і подаємо страву з чорним хлібом.