Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати лосось. Страви з цієї риби виходять неймовірно смачними, пікантними і вважаються справжнім делікатесом. Готуються вони недовго і досить просто, тому впораються навіть початківці домогосподарки.
Як приготувати стейк з лосося?
Інгредієнти: лосось (стейки) – 6 шт.; цибулина – 45 г; часник – 3 зубчики; масло рослинне – 2 ст. ложки; свіжа зелень кинзи – 05 пучка; перець болгарський – 1 шт. Для маринаду:
цибулина – 45 г; майонез – 25 мл; сир – 115 г; спеції . Для заливки:
майонез – 65 мл; вода – 25 мл; аджика – 1 ч. ложка; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати лосось в духовці, робимо маринад для риби. Беремо цибулину, чистимо її і подрібнюємо на дрібній тертці. Потім додаємо спеції і трохи майонезу. Ретельно все перемішуємо і обмазуємо отриманою масою рибні стейки, заздалегідь промиті і насухо обсушені. Маринуємо рибу 15 години, а тим часом обробляємо цибулю, часник і болгарський перець. Далі нарізаємо овочі півкільцями. Тепер застеляємо деко фольгою, підвертаючих злегка краю, щоб вийшли бортики. Промазуємо поверхню олією і викладаємо на дно подрібнену цибулю, потім перчик і часник. Кінзу обполіскуємо, струшуємо і руками нарываем на шматочки, посипаючи овочі. Замариновану рибу розподіляємо наступним шаром і відправляємо страву в розігріту духовку на 25 хвилин. Тим часом готуємо заливку: майонез розвести холодною водою, додаємо аджику і перемішуємо. Заливаємо рибу заправкою, а зверху посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.
Як приготувати черевця лосося?
Інгредієнти: черевця лосося – 1 кг; майонез – 115 мл; бульйон – 555 мл; желатин – 10 г; вода; спеції. Приготування Черевця обробляємо, обробляємо на філе відварюємо в підсоленій в міру воді. Желатин заливаємо холодною водою, а потім прогріваємо і з'єднуємо з теплим бульйоном. Поділяємо суміш на 2 частини і в одну додаємо майонез. У формочки викладаємо варені рибні скибочки, заливаємо желатиновою сумішшю і прибираємо в холодильник застигати. Через годину дістаємо заготовки, доливаємо суміш з майонезом і даємо закуски повністю застигнути.
Як приготувати лосось в духовці з картоплею?
Інгредієнти: лосось свіжий – 2 стейка; картопля – 3 шт.; лимон – 35 г; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Стейки посипаємо спеціями і залишаємо на 20 хвилин. Картоплю чистимо, розрізаємо кубиками і кидаємо у воду, щоб вийшов весь крохмаль. Лимон нарізаємо кільцями. Деко застеляємо фольгою, викладаємо стейки, зверху лимонні скибочки і навколо розкладаємо картоплю. Загортаємо все фольгою й запікаємо блюдо 30 хвилин.