Вернуться назад Распечатать

Як приготувати лосось?

Як приготувати лосось?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати лосось. Страви з цієї риби виходять неймовірно смачними, пікантними і вважаються справжнім делікатесом. Готуються вони недовго і досить просто, тому впораються навіть початківці домогосподарки.

Як приготувати стейк з лосося?


Інгредієнти:

  • лосось (стейки) – 6 шт.;

  • цибулина – 45 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • свіжа зелень кинзи – 05 пучка;

  • перець болгарський – 1 шт.


  • Для маринаду:

  • цибулина – 45 г;

  • майонез – 25 мл;

  • сир – 115 г;

  • спеції .


  • Для заливки:

  • майонез – 65 мл;

  • вода – 25 мл;

  • аджика – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лосось в духовці, робимо маринад для риби. Беремо цибулину, чистимо її і подрібнюємо на дрібній тертці. Потім додаємо спеції і трохи майонезу. Ретельно все перемішуємо і обмазуємо отриманою масою рибні стейки, заздалегідь промиті і насухо обсушені. Маринуємо рибу 15 години, а тим часом обробляємо цибулю, часник і болгарський перець. Далі нарізаємо овочі півкільцями. Тепер застеляємо деко фольгою, підвертаючих злегка краю, щоб вийшли бортики. Промазуємо поверхню олією і викладаємо на дно подрібнену цибулю, потім перчик і часник. Кінзу обполіскуємо, струшуємо і руками нарываем на шматочки, посипаючи овочі. Замариновану рибу розподіляємо наступним шаром і відправляємо страву в розігріту духовку на 25 хвилин. Тим часом готуємо заливку: майонез розвести холодною водою, додаємо аджику і перемішуємо. Заливаємо рибу заправкою, а зверху посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.

    Як приготувати черевця лосося?


    Інгредієнти:

  • черевця лосося – 1 кг;

  • майонез – 115 мл;

  • бульйон – 555 мл;

  • желатин – 10 г;

  • вода;

  • спеції.


  • Приготування
    Черевця обробляємо, обробляємо на філе відварюємо в підсоленій в міру воді. Желатин заливаємо холодною водою, а потім прогріваємо і з'єднуємо з теплим бульйоном. Поділяємо суміш на 2 частини і в одну додаємо майонез. У формочки викладаємо варені рибні скибочки, заливаємо желатиновою сумішшю і прибираємо в холодильник застигати. Через годину дістаємо заготовки, доливаємо суміш з майонезом і даємо закуски повністю застигнути.

    Як приготувати лосось в духовці з картоплею?


    Інгредієнти:

  • лосось свіжий – 2 стейка;
  • Як приготувати лосось?

  • картопля – 3 шт.;

  • лимон – 35 г;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Стейки посипаємо спеціями і залишаємо на 20 хвилин. Картоплю чистимо, розрізаємо кубиками і кидаємо у воду, щоб вийшов весь крохмаль. Лимон нарізаємо кільцями. Деко застеляємо фольгою, викладаємо стейки, зверху лимонні скибочки і навколо розкладаємо картоплю. Загортаємо все фольгою й запікаємо блюдо 30 хвилин.