Якщо ви вирішили посмажити до вечері минтай, але не знаєте, як правильно це зробити, то даний матеріал допоможе вам впоратися із завданням і нагодувати себе і домочадців смачною рибкою.
Як смачно посмажити минтай на сковороді з скоринкою?
Інгредієнти: тушки минтая – 560 г; ріпчасті цибулини – 120 г; велика кухонна сіль – за смаком; свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 щіпка; суміш спецій для риби – 1 щіпка; олія рафінована рослинна – 75 мл; пшеничне борошно – приблизно 120 р. Приготування Тушки минтая за потреби розморожуємо і в обов'язковому порядку промиваємо. Зрізаємо з рибин плавці, а тушки нарізаємо на невеликі поперечні скибочки. Тепер приправляємо рибку сіллю, свежесмолотой сумішшю перців і спеціями для риби, перемішуємо і залишаємо хвилин на двадцять-тридцять для просочування смаками і просолювання.
Паніруємо шматочки риби в борошні пшеничному і тут же викладаємо в прогріте на сковороді масло рослинне без аромату. Як тільки минтай підрум'яниться до апетитної скоринки з двох сторін виймаємо його на тарілку.
В цю ж сковороду при необхідності підливаємо ще олії і викладаємо нарізані кільцями ріпчасті цибулини. Як тільки кільця стануть м'якими і рум'яними, витягаємо їх на рибку і тепер можемо подавати страву до столу, доповнивши улюбленим гарніром.
Як правильно посмажити філе минтая в клярі?
Інгредієнти: філе минтая – 560 г; сік лимона – 25 мл; мелені зерна коріандру – 1 щіпка; паприка солодка червона мелена – 1 щіпка; велика кухонна сіль – 2 щіпки; свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 щіпка; олія рафінована рослинна – 75 мл; Для кляру: яйця великі курячі – 2 шт.; вершки середньої жирності – 220 мл; пшенична просеянная борошно – 220-240 г; велика сіль – за смаком. Приготування Розморожене філе минтая промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на порційні шматочки. Після цього присмачую їх лимонним соком, великої кухонної сіллю, свежесмолотой сумішшю п'яти перців, свежесмолотыми зернами коріандру, втираємо сіль і спеції з соком лимона волокна рибки і залишаємо хвилин на двадцять при кімнатних умовах.
Для приготування кляра обробляємо віночком або міксером яйця з сіллю, після чого вливаємо вершки, всипаємо просіяне борошно і знову розмішуємо міксером до розпускання всіх борошнистих грудочок. Текстура кляру повинна нагадувати консистенцію тіста, яке ми готуємо на оладки.
На завершальному етапі приготування занурюємо промаринованное філе минтая по черзі в кляр і тут же викладаємо в розігріте рослинне без аромату масло. Як тільки рибка в клярі підрум'яниться з обох сторін, викладаємо її на блюдо і подаємо, доповнивши гарніром.
Як посмажити минтай на сковороді з цибулею і морквою?
Інгредієнти: філе минтая – 560 г; пшенична просеянная борошно – 110 г; яйця великі курячі – 2 шт.; сік лимона – 35 мл; ріпчасті цибулини – 180 г; морква – 180 г; велика кухонна сіль – 2 щіпки; суміш спецій для риби – 1 щіпка; олія рафінована рослинна – 75 мл; цукровий пісок – 20 г; гаряча вода – 150 мл; лаврове листя – 1 шт.; паста томатна – 70 р. Приготування Підготовлений належним чином і нарізане на порційні шматочки філе минтая приправляємо сіллю, спеціями для рибки, паніруємо в борошні, а слідом потім у збитих до однорідності яйцях і обсмажуємо в розпеченому маслі до апетитної скоринки.
Обсмажену рибу викладаємо на блюдо і беремося за овочі. Ріпчасті цибулини очищаємо, нарізаємо чвертькільцями або півкільцями і викладаємо у ту ж сковорідку, налийте ще трохи олії. Через три хвилинки додаємо моркву, заздалегідь очистивши її й обробивши на крупній тертці. Обсмажуємо овочі разом, помішуючи, до м'якості, після чого додаємо розведену в гарячій воді томатну пасту, присмачую масу сіллю, перцем, кидаємо лаврушки і при бажанні інші спеції на свій смак, протушиваем соус протягом п'яти хвилин, помішуючи, і заливаємо їм обсмажену рибку. Даємо їй трохи просочитися і можемо подавати, доповнивши гарніром.