Вернуться назад Распечатать

Як посмажити минтай?

Як посмажити минтай?
Якщо ви вирішили посмажити до вечері минтай, але не знаєте, як правильно це зробити, то даний матеріал допоможе вам впоратися із завданням і нагодувати себе і домочадців смачною рибкою.

Як смачно посмажити минтай на сковороді з скоринкою?


Інгредієнти:

  • тушки минтая – 560 г;

  • ріпчасті цибулини – 120 г;

  • велика кухонна сіль – за смаком;

  • свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 щіпка;

  • суміш спецій для риби – 1 щіпка;

  • олія рафінована рослинна – 75 мл;

  • пшеничне борошно – приблизно 120 р.


  • Приготування
    Тушки минтая за потреби розморожуємо і в обов'язковому порядку промиваємо. Зрізаємо з рибин плавці, а тушки нарізаємо на невеликі поперечні скибочки. Тепер приправляємо рибку сіллю, свежесмолотой сумішшю перців і спеціями для риби, перемішуємо і залишаємо хвилин на двадцять-тридцять для просочування смаками і просолювання.
    Паніруємо шматочки риби в борошні пшеничному і тут же викладаємо в прогріте на сковороді масло рослинне без аромату. Як тільки минтай підрум'яниться до апетитної скоринки з двох сторін виймаємо його на тарілку.
    В цю ж сковороду при необхідності підливаємо ще олії і викладаємо нарізані кільцями ріпчасті цибулини. Як тільки кільця стануть м'якими і рум'яними, витягаємо їх на рибку і тепер можемо подавати страву до столу, доповнивши улюбленим гарніром.

    Як правильно посмажити філе минтая в клярі?


    Інгредієнти:

  • філе минтая – 560 г;

  • сік лимона – 25 мл;

  • мелені зерна коріандру – 1 щіпка;

  • паприка солодка червона мелена – 1 щіпка;

  • велика кухонна сіль – 2 щіпки;

  • свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 щіпка;

  • олія рафінована рослинна – 75 мл;


  • Для кляру:

  • яйця великі курячі – 2 шт.;

  • вершки середньої жирності – 220 мл;

  • пшенична просеянная борошно – 220-240 г;

  • велика сіль – за смаком.


  • Приготування
    Розморожене філе минтая промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на порційні шматочки. Після цього присмачую їх лимонним соком, великої кухонної сіллю, свежесмолотой сумішшю п'яти перців, свежесмолотыми зернами коріандру, втираємо сіль і спеції з соком лимона волокна рибки і залишаємо хвилин на двадцять при кімнатних умовах.
    Для приготування кляра обробляємо віночком або міксером яйця з сіллю, після чого вливаємо вершки, всипаємо просіяне борошно і знову розмішуємо міксером до розпускання всіх борошнистих грудочок. Текстура кляру повинна нагадувати консистенцію тіста, яке ми готуємо на оладки.
    На завершальному етапі приготування занурюємо промаринованное філе минтая по черзі в кляр і тут же викладаємо в розігріте рослинне без аромату масло. Як тільки рибка в клярі підрум'яниться з обох сторін, викладаємо її на блюдо і подаємо, доповнивши гарніром.

    Як посмажити минтай на сковороді з цибулею і морквою?


    Інгредієнти:

  • філе минтая – 560 г;

  • пшенична просеянная борошно – 110 г;

  • яйця великі курячі – 2 шт.;

  • сік лимона – 35 мл;

  • ріпчасті цибулини – 180 г;

  • морква – 180 г;

  • велика кухонна сіль – 2 щіпки;

  • суміш спецій для риби – 1 щіпка;

  • олія рафінована рослинна – 75 мл;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • гаряча вода – 150 мл;

  • лаврове листя – 1 шт.;

  • паста томатна – 70 р.


  • Приготування
    Підготовлений належним чином і нарізане на порційні шматочки філе минтая приправляємо сіллю, спеціями для рибки, паніруємо в борошні, а слідом потім у збитих до однорідності яйцях і обсмажуємо в розпеченому маслі до апетитної скоринки.
    Як посмажити минтай?
    Обсмажену рибу викладаємо на блюдо і беремося за овочі. Ріпчасті цибулини очищаємо, нарізаємо чвертькільцями або півкільцями і викладаємо у ту ж сковорідку, налийте ще трохи олії. Через три хвилинки додаємо моркву, заздалегідь очистивши її й обробивши на крупній тертці. Обсмажуємо овочі разом, помішуючи, до м'якості, після чого додаємо розведену в гарячій воді томатну пасту, присмачую масу сіллю, перцем, кидаємо лаврушки і при бажанні інші спеції на свій смак, протушиваем соус протягом п'яти хвилин, помішуючи, і заливаємо їм обсмажену рибку. Даємо їй трохи просочитися і можемо подавати, доповнивши гарніром.