Риба – дуже корисний продукт. А щоб з нього вийшло істинно смачне блюдо, є деякі тонкощі приготування. Як правильно посмажити рибу на сковороді, читайте нижче.
Як правильно посмажити червону рибу на сковороді?
Інгредієнти: риба червона – 1 кг; цибуля – 250 г; панірувальні сухарі; перець; морква – 180 г; курячі яйця – 2 шт.; олія рослинна; сіль. Приготування Рибу нарізаємо на стейки, приблизно на 15 см завтовшки. Натираємо їх сіллю і перцем. Залишаємо на півгодини, щоб вони промариновались. Шаткуємо півкільцями цибулю, подрібнюємо на тертці моркву. На сковороду спочатку кладемо цибулю пасеруємо його близько 5 хвилин, а потім кладемо моркву і готуємо до її м'якості. Яйця збиваємо, макаємо в них шматочки риби, а потім паніруємо їх у сухарях. Викладаємо стейки на сковороду і смажимо з двох сторін. Час смаження з кожної зі сторін приблизно 7 хвилин. При подачі викладаємо стейки на цибулю з морквою. А як гарнір добре подати розсипчастий рис.
Як правильно посмажити рибу минтай?
Інгредієнти: минтай – 600 г; борошно; яйце куряче – 1 шт.; сіль; цибуля – 150 г; сухарі панірувальні. Приготування Філе риби відокремлюємо від скелета, підсолюємо. Цибулю шаткуємо і пасеруємо на олії до рум'яності. Потім кожне філе ріжемо навпіл поперек волокон. На одну половинку кладемо цибулю і прикривають зверху другою частиною. Отриманий рибний сендвіч паніруємо в борошні, потім в яйці і паніруємо в сухарях. Відправляємо рибу на сковороду і готуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Як правильно посмажити річкову рибу на сковороді?
Інгредієнти: плотва – 10 шт.; сіль; перець; пшеничне борошно – 170 г; рослинне масло. Приготування Річкову рибу чистимо від луски. Зрізаємо плавники. Голову можна відрізати також, а можна і залишити. Але тоді варто видалити зябра. Видаляємо нутрощі і добре промиваємо. У кожній рыбешке робимо поперек надрізи. Це
потрібно, щоб після смаження не відчувалися дрібні кісточки. Рибку солимо, перчимо і обвалюємо в борошні. Смажимо її з двох боків до рум'яності.
Як правильно посмажити заморожену рибу?
Уся морська риба продається в замороженому вигляді. І щоб її правильно приготувати, потрібно знати деякі правила.
Рибу перед смаженням треба розморозити. Оптимальним варіантом буде заздалегідь вийняти її з морозилки і помістити в холодильник. Коли тушки повністю розморозяться, рибу чистимо, посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися. А потім рибку паніруємо і смажимо до готовності.