У цій статті ми докладно розповімо про те, як смачно запекти в духовці скумбрію. Таку страву можна приготувати різними способами і його неодмінно оцінить по достоїнству вся сім'я.
Скумбрія, запечена в духовці з лимоном
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 455 г; зелень – 40 г; лимон – 65 г; спеції. Приготування Рибу обробити, чистимо і промиваємо. Зелень дрібно рубаємо ножем, підсолюємо і розминаємо руками.
Скумбрію натираємо спеціями, викладаємо всередину зелень і лимонні скибочки. Тепер загортаємо скумбрію фольгою, викладаємо на деко і запікаємо приблизно 35 хвилин при 190 градусах. Подаємо страву з відварною картоплею, окропивши трохи соком лимона.
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 845 г; картопля – 165 г; часник – на смак; морква – 45 г; цибуля – 55 г; майонез – 75 мл; спеції ; олія оливкова – 65 мл Приготування Овочі обробляємо і нарізаємо кружечками. Половину цибулі з морквою відкладаємо в сторону, а в решту додаємо майонез і перемішуємо.
Свіжу скумбрію чистимо, видаляємо нутрощі, приправляємо спеціями і в кожну кладемо моркву і цибулю. Окремо загортаємо заготовки у фольгу і розкладаємо на змащеному олією деку. Навколо розподіляємо овочі і готуємо страву в духовій шафі при 180 градусах.
Рулет зі скумбрії, запечений в духовці
Інгредієнти: скумбрія – 545 г; морква – 95 г; цибуля – 105 г; олія рослинна; спеції; лимон – для подачі. Приготування У скумбрій видаляємо нутрощі і гарненько промиваємо. Тепер акуратно виймаємо кістки і приправляємо оброблені тушки спеціями.
Для начинки обсмажуємо спочатку до м'якості терту моркву, а потім додаємо подрібнену цибулю. Викладаємо приготовану обжарку рівномірно по поверхні філе і звертаємо щільним рулетом. Після цього загортаємо заготовки на лист фольги і викладаємо у форму. Відправляємо страву на 25 хвилин у духовку, а потім остуджуємо, розгортаємо і нарізаємо шматочками.
Фарширована скумбрія, запечена в духовці
Інгредієнти: скумбрія – 545 г; рис відварний – 255 г; сир – 105 г; лимон – 15 г; зелений горошок – 225 г; спеції; помідор – 2 шт.; олія рослинна; зелень. Приготування Рибу чистимо, потрошимо і розгортаємо тушки, як «книжку». Приправляємо спеціями і поливаємо соком лимона.
Відварений рис змішуємо з горошком і зеленню, рубаною ножем. Солимо начинку за смаком, додаємо половину тертого сиру, перемішуємо.
Форму промазуємо маслом, викладаємо скумбрію і заповнюємо акуратно начинкою. Зверху розподіляємо помідор, нарізаний скибочками, і посипаємо сиром. Запікаємо скумбрію з сиром в духовці при 180 градусах 30 хвилин.