Карась – риба доступна всім і дуже смачна. Страви з нього, виходять поживними і прекрасно підходять до будь-якого столу, а простота приготування неодмінно порадує кожну господиню. Ось деякі рецепти, в яких ми розповімо вам, як запекти карася в духовці.
Як запекти карася в духовці у фользі?
Інгредієнти: карасі свіжі – 2 шт.; цибуля – 75 г; майонез домашній – за смаком; лимон – 45 г; спеції ; олія рослинна; часник – 2 зубки; свіжа зелень. Приготування Карасів очищаємо від луски, промиваємо і потрошимо. Цибулю чистимо, подрібнюємо півкільцями і підрум'янюємо на рослинному маслечко до м'якості. Потім додаємо видавлений через прес часник, і тушкуємо ще 40 секунд.
Черевце риби начиняємо обсмаженням і подрібненою свіжою зеленню. Вкладаємо пару лимонних скибочок, промазуємо зверху майонезом і загортаємо заготовки окремо у фольгу. Випікаємо фаршированих карасів 40 хвилин в розігрітій духовці.
Карась, запечений в духовці з картоплею
Інгредієнти: карась – 345 г; олія рослинна; свіжа зелень; масло вершкове – 25 г; спеції; картопля – 195 р. Приготування Рибу очищаємо від луски, обполіскуємо, потрошимо і витираємо паперовим рушником. Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками. Викладаємо рибну тушку на деко, в який попередньо накриваємо листом фольги і промазуємо рослинним маслом. Після цього поливаємо рибу розтопленим вершковим маслом і приправляємо спеціями за смаком. Начиняємо черевце подрібненими свіжими травами і навколо розкладаємо скибочки картоплі, поливаючи їх маслом і подсаливая за смаком. Випікаємо страву при 180 градусах в духовці близько години, поки рибка не набуде золотистий апетитну скоринку, а картопля не стане м'якою.
Ось і все, тепер ви знаєте способи, як смачно запекти карася в духовці!
Карасі, запечені в духовці в сметані
Інгредієнти: сметана – 105 мл; карась – 2 шт.; розмарин і петрушка – по 1 пучку; цибуля – 75 г; спеції. Приготування Карасів промиваємо, потрошимо і знімаємо всю луску за допомогою ножа. Потім тушки викладаємо на рушник, витираємо і складаємо в форму для випічки або на промаслений лист. Цибулю чистимо, шаткуємо великими кільцями і вкладаємо разом з рубаною зеленню в порожнє черевце. Щедро посипаємо карасів спеціями, після чого промазуємо тушки рівномірно товстим шаром сметани. Випікаємо блюдо 45-50 хвилин при 160 градусах.