Вернуться назад Распечатать

Як запекти карася в духовці?

Як запекти карася в духовці?
Карась – риба доступна всім і дуже смачна. Страви з нього, виходять поживними і прекрасно підходять до будь-якого столу, а простота приготування неодмінно порадує кожну господиню. Ось деякі рецепти, в яких ми розповімо вам, як запекти карася в духовці.

Як запекти карася в духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • карасі свіжі – 2 шт.;

  • цибуля – 75 г;

  • майонез домашній – за смаком;

  • лимон – 45 г;

  • спеції ;

  • олія рослинна;

  • часник – 2 зубки;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Карасів очищаємо від луски, промиваємо і потрошимо. Цибулю чистимо, подрібнюємо півкільцями і підрум'янюємо на рослинному маслечко до м'якості. Потім додаємо видавлений через прес часник, і тушкуємо ще 40 секунд.
    Черевце риби начиняємо обсмаженням і подрібненою свіжою зеленню. Вкладаємо пару лимонних скибочок, промазуємо зверху майонезом і загортаємо заготовки окремо у фольгу. Випікаємо фаршированих карасів 40 хвилин в розігрітій духовці.

    Карась, запечений в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • карась – 345 г;

  • олія рослинна;

  • свіжа зелень;

  • масло вершкове – 25 г;

  • спеції;

  • картопля – 195 р.


  • Приготування
    Рибу очищаємо від луски, обполіскуємо, потрошимо і витираємо паперовим рушником. Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками. Викладаємо рибну тушку на деко, в який попередньо накриваємо листом фольги і промазуємо рослинним маслом. Після цього поливаємо рибу розтопленим вершковим маслом і приправляємо спеціями за смаком. Начиняємо черевце подрібненими свіжими травами і навколо розкладаємо скибочки картоплі, поливаючи їх маслом і подсаливая за смаком. Випікаємо страву при 180 градусах в духовці близько години, поки рибка не набуде золотистий апетитну скоринку, а картопля не стане м'якою.
    Ось і все, тепер ви знаєте способи, як смачно запекти карася в духовці!

    Карасі, запечені в духовці в сметані


    Інгредієнти:

  • сметана – 105 мл;

  • карась – 2 шт.;

  • розмарин і петрушка – по 1 пучку;
  • Як запекти карася в духовці?

  • цибуля – 75 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Карасів промиваємо, потрошимо і знімаємо всю луску за допомогою ножа. Потім тушки викладаємо на рушник, витираємо і складаємо в форму для випічки або на промаслений лист. Цибулю чистимо, шаткуємо великими кільцями і вкладаємо разом з рубаною зеленню в порожнє черевце. Щедро посипаємо карасів спеціями, після чого промазуємо тушки рівномірно товстим шаром сметани. Випікаємо блюдо 45-50 хвилин при 160 градусах.