Шашликом можна назвати все, що уміщається на шпажці. У нашому випадку шашлик буде готуватися з курячих крилець, доповнених маринадом або соусом-глазур'ю. Прекрасна альтернатива класичному страви для тих, хто не любить червоне м'ясо.
Шашлик з курячих крилець – рецепт
В рамках даного рецепту курятина буде маринуватися в соусі з класичних азіатських смаків, який під час обжарювання карамелізується, забезпечуючи птиці глянсову підсмажену кірочку.
Інгредієнти: курячі крильця - 18 шт.; коріння імбиру - 5 см; часник - 3 зубки; соєвий соус - 55 мл; мед - 45 мл; кунжутне масло - 10 мл; рисовий оцет - 15 мл Приготування Приготуйте простий маринад, розтерши в ступі пасту із суміші часнику і імбиру, додавши до неї соєвий соус з медом, а потім і кунжутне масло з рисовим оцтом. Коли маринад для курячих крилець для шашлику буде готовий, занурте в нього промиті і обсушені крила і залиште маринуватися на термін аж до доби. Далі настроміть крила на шампур, даючи надлишків маринаду стекти і обсмажуйте його на вугіллі, час від часу змащуючи залишками маринаду при бажанні.
Як курячі крильця замаринувати для шашлику?
Якщо ви хочете відчути чистий смак курячих крилець без додавання будь-яких інтенсивних спецій, то зупиніть свій вибір на цьому рецепті. В його рамках птах змішується лише з оливковою олією і цитрусовим соком, покликаними забезпечити м'яса м'якість і рум'яну скоринку. Для легкого аромату – трохи сушеного часнику і свіжозмеленого перцю.
Інгредієнти: оливкова олія - 115 мл; сік лимона - 65 мл; часник сушений - 1 ч. ложка; мелений перець - 1/2 ч. ложки; курячі крильця - 2 кг. Приготування Перед тим, як приготувати шашлик з курячих крилець, опустіть вимиті і обсушені крила в суміш масла і лимонного соку. Посипте все сушеним часником і свежесмолотым перцем, а потім залиште маринуватися на строк до однієї доби.
Шашлик з курячих крилець в майонезі
Для тих, хто не дуже уважно стежить за калоріями і в першу чергу женеться за соковитим м'ясом, рекомендуємо випробувати цей маринад з майонезом в основі. При необхідності зробити блюдо легше, ви можете замінити майонез йогуртом.
Інгредієнти: курячі крила - 17 кг; лимонний сік - 115 мл; майонез - 230 г; часник - 12 зубков; сушений орегано - 2 ст. ложки. Приготування 12 очищених часникових зубков перетворіть в пасту з великої пучкою солі. Отриману пасту змішайте з цитрусовим соком і майонезом. Додайте сушений орегано і занурте крила в отриманий маринад. Після маринування протягом всієї ночі, курка готова до розміщення на шампурах і обсмажуванні на вугіллі.
Смачний шашлик з курячих крилець
Маринад для курятини не обов'язково повинен бути рідким. Оскільки шкіра у курячих крил досить жирна, м'ясо вийде досить соковитий і без додавання майонезу і кисломолочних продуктів. Довести це беремося простим, але повним ароматів маринадом для крил з цього рецепту.
В основі лежить так звана китайська суміш п'яти спецій: меленої кориці, фенхелю, сичуаньського перцю, гвоздики і бадьяна, все це змішується в рівних пропорціях.
Інгредієнти: часник сушений - 1/4 ч. ложки; копчена паприка - 1/2 ч. ложки; щіпка кайенского перцю; китайська суміш п'яти спецій - 1/4 ч. ложки; курячі крила - 900 р. Приготування Для того, щоб спеції легше розподілялися по поверхні, обсушені крила можна полити невеликою кількістю масла, а вже потім додавати суміш зі списку інгредієнтів вище. Після того, як курка буде рівномірно покрита спеціями, її залишають мінімум на годину і потім обсмажують.