Рецепт м'якого, тане в роті шашлику з свинини, замоченого в оцті, стане в нагоді будь-якій людині, що збирається на пікнік і размышляющему про те, як правильно приготувати м'ясо.
Рецепт шашлику з свинини з оцтом
Інгредієнти: свинина (крижі або шия) – 2 кг; цибуля – 315 г; оцет 6% – 215 мл; приправа і спеції до м'яса – на смак. Приготування Цибулини звільняємо від лушпиння і нарізаємо тоненькими півкільцями. Свинину ретельно обробляємо, при необхідності промиваємо під холодною водою, обсушуємо на тканинному рушник і рубаємо середніми кубиками. Далі змішуємо м'ясо з підготовленим цибулею, вливаємо розведений оцет і кидаємо будь-які спеції за смаком. Ретельно все перемішуємо чистими руками і маринуємо шашлик 5 годин. Перед приготуванням страви, свинину обов'язково трохи підсолюємо і нанизуємо плотненько один до одного. Обсмажуємо шашлик до золотистого кольору над розпеченими заздалегідь вугіллям. Подаємо готову страву з різними соусами і, звичайно ж, зі свіжими овочами.
Класичний рецепт шашлику з свинини з оцтом
Інгредієнти: свиняча шия – 985 г; спеції; мінеральна газована вода – 55 мл; цибуля – 75 г; оцет 9% – 45 мл; суха приправа для шашлику – на смак. Приготування Перед тим, як замаринувати свинину в оцті на шашлик, готуємо м'ясо: промиваємо шию і розрізаємо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями і присипаємо дрібною сіллю. Гарненько мнемо його руками до тих пір, поки не з'явиться овочевий сік. Перекладаємо в миску, зверху насипаємо приправу і додаємо оброблене раніше м'ясо. Наливаємо оцет, газовану воду і все перемішуємо. Далі накриваємо посуд кришкою і маринуємо м'ясо 2 години. Після цього нанизуємо шашлик на шампури і обсмажуємо до готовності, перевертаючи по мірі необхідності. Подаємо блюдо гарячим зі свіжими огірками, стиглими помідорами, редискою і зеленню.
Шашлик зі свинини з оцтом і цибулею
Інгредієнти: свиняча вирізка – 1 кг; цибуля – 95 г; оцтова кислота – 2 ст. ложки; вода – 95 мл; спеції; майонез – 155 мл Приготування Отже, м'якоть свинини промиваємо, промаківающімі серветками, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в каструлю. Цибулини чистимо і розрізаємо тонкими кільцями. Оцтову кислоту розвести кип'яченою водою і додаємо спеції за смаком. Збризкуємо м'ясо підкисленою водою, перемішуємо, додаємо майонез і підготовлений цибулю. Маринуємо шашлик близько 3 годин, а потім нанизуємо на шампури разом з цибульними кільцями, і підсмажуємо над вугіллям. Періодично заготовки перевертаємо і збризкуємо кислою водою.
Рецепт шашлику з свинини з яблучним оцтом
Інгредієнти: вода фільтрована – 715 мл; лавровий лист – 2 шт.; цибуля – 615 м; хмелі-сунелі – 2 ч. ложки; чорний перець горошком – 8 шт.; свиняча шия – 2 кг; яблучний оцет – 5 ст. ложок; спеції. Приготування М'ясо обробляємо, промиваємо і витираємо чистим рушником. Потім свинину нарізаємо невеликими шматками
і викладаємо в миску. Цибулини чистимо, подрібнюємо кубиками і висипаємо до м'яса. Далі замішуємо маринад для шашлику з свинини: у воду вливаємо яблучний оцет і кидаємо за смаком сіль і приправи. Гарненько збиваємо суміш до повного розчинення всіх кристалів. Прибираємо посуд з м'ясом в холодильник на всю ніч, прикривши зверху кришкою, щоб шашлик не заветрівся.
Перед приготуванням страви, свинину трохи підсолюємо і нанизуємо плотненько один до одного на шампури. Обсмажуємо шашлик, перевертаючи по мірі необхідності, щоб м'ясо однаково зарум'янилося з усіх боків. Подаємо страву до столу зі свіжими овочами.