Сьогодні ми розповімо вам оригінальний спосіб, як замаринувати шашлик з ківі. М'ясо, приготоване з цим екзотичним фруктом, виходить неймовірно ніжним і фантастично соковитим. Маринується воно всього півгодини, тому, якщо ви раптом не встигли підготувати м'ясо перед пікніком, не турбуйтеся, а скористайтеся нашими рекомендаціями.
Рецепт шашлику з ківі
Інгредієнти: свиняча шия – 985 г; ківі стиглий – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 210 г; спеції . Приготування М'ясо добре промиваємо, викладаємо на обробний стіл і витираємо акуратно серветкою. Далі розрізаємо свинину на порційні шматочки невеликих розмірів і натираємо кожен спеціями за смаком. Цибулини очистити від сухого лушпиння, шаткуємо тонкими кільцями і змішуємо з м'ясними заготовками. З ківі зрізаємо волохату шкірку і шаткуємо фруктову м'якоть на крупній терочке. Отриману фруктову кашку додаємо до м'яса, розмішуємо і залишаємо на 45 хвилин маринуватися. Після цього нанизуємо шашлик з ківі на шампури і смажимо над вугіллям приблизно 15-20 хвилин, до готовності.
Шашлик з яловичини з ківі в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 13 кг; ківі стиглий – 155 г; цибуля – 155 г; перець червоний болгарський – 105 г; спеції; свіжа зелень – для прикраси; листя салату – 05 пучка; коріандр мелений – за смаком. Приготування Ківі і цибулину очистити і подрібнюємо за допомогою блендера. В отриману масу додаємо за смаком спеції і мелений коріандр. Залишився цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, болгарський перець обробляємо і рубаємо часточками. М'ясо ретельно промиваємо, витираємо серветкою зайву вологу і яловичину нарізаємо порційними шматочками. Після цього натираємо заготовки спеціями і заливаємо приготовленим раніше маринадом. Кидаємо до м'яса цибульні кільця і шматочки перцю. Ретельно все перемішуємо, зверху накриваємо тарілкою і ставимо скляну банку, наповнену водою. Маринуємо яловичину близько години, а потім викладаємо в чашу мультиварки, заливаємо маринадом з овочами, вибираємо «Випічку» і готуємо 45 хвилин. Після цього викладаємо шашлик у форму для випічки, скроплюємо водою і запікаємо рівно 10 хвилин. Далі розкладаємо готовий шашлик на сервірувальне блюдо, застелене зеленими салатними листям, і посипаємо страву за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Шашлик, маринований в ківі
Інгредієнти: м'якоть свинини – 25 кг; цибуля – 6 шт; ківі – 4 шт.; майонез – 205 мл; спеції; лавровий лист; кетчуп – 175 г; листя салату – для подачі. Приготування Перш ніж починати готувати шашлик зі свинини, необхідно зробити маринад з ківі. Отже, беремо м'якоть свинини, обробляємо, очищаємо від плівок, нарізаємо великими шматочками і складаємо в глибоку каструлю. Тепер чистимо цибулю шаткуємо його кільцями, підсолюємо і добре розминаємо руками до тих пір, поки він не пустить сік. Далі кидаємо його в м'ясо, приправляємо шашлик спеціями і заправляємо майонезом. Ківі промиваємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кубиками. Додаємо фрукти до м'яса, ретельно все перемішуємо і прибираємо на 40

хвилин на холод. По закінченні вказаного часу, акуратно виймаємо ківі з маринаду, шматочки свинини нанизуємо рівномірно на шампури, не надто щільно притискаючи їх один до одного. Цибульні кільця краще не насаджувати, щоб він не згорів в процесі приготування. Тепер укладаємо шампури на висоті приблизно 20 сантиметрів від вугілля і починаємо смажити м'ясної шашлик, не забуваючи періодично перевертати. Через 20 хвилин соковите, смачне і м'яке м'ясо повністю приготується, і його можна буде подавати на стіл зі свіжими овочами, зеленню і запеченим у вугіллі картоплею.