Простий і ситний вечеря – коли за малий відрізок часу, без зайвих зусиль можна приготувати щось смачненьке. Ми розповімо вам, як правильно посмажити гриби сморчки з картоплею. Перед подачею, радимо прикрасити страву подрібненою зеленню і полити сметаною.
Як смачно посмажити сморчки з картоплею?
Інгредієнти: зморшки – 815 г; картопля – 980 р; цибуля – 55 г; масло вершкове – 95 г; спеції; олія рослинна – для обсмажування; зелень для подачі. Приготування Існують деякі правила, як правильно посмажити сморчки. Спочатку гриби промиваємо, заливаємо повністю фільтрованої водою і ставимо на середній вогонь. Після закипання проварюємо сморчки 30 хвилин, а потім рідину зливаємо, а гриби знову промиваємо. Цибулю чистимо, дрібненько нарізаємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Через 5 хвилин додаємо зморшки, перемішуємо і засікаємо ще 10 хвилин. Для аромату кладемо шматочок вершкового масла і зверху прикриваємо кришкою. Картопля очищаємо, нарізаємо тоненькою соломкою і обсмажуємо окремо до готовності. Далі солимо її за смаком і змішуємо з грибною обсмаженням. Перед подачею посипаємо блюдо рубаним зеленим луком і зеленню.
Як посмажити картоплю зі зморшками?
Інгредієнти: сморчки свіжі – 985 г; цибулина – 45 г; сметана жирна – 155 мл; спеції – на смак; картопля – 5-6 шт. Приготування Отже, сморчки викладаємо в каструлю, промиваємо, заливаємо водою і залишаємо на 1 годину. Періодично перемішуємо сморчки руками, щоб змити весь сміття. Далі ставимо посуд на середній вогонь, доводимо рідину до закипання і проварюємо гриби 25 хвилин на невеликому вогні. Після цього знімаємо посуд з плити, обережно зливаємо всю рідину і відкидаємо вміст на друшляк. Добре промиваємо, заливаємо гарячою кип'яченою водою і знову проварюємо, підсолюємо за смаком. Проробляємо цю процедуру кілька разів, а потім обсушуємо грибочки
на рушник.
Тим часом очищаємо цибулю, шаткуємо його кільцями і підрум'янюємо в невеликій кількості рослинного масла, до напівпрозорого кольору. Після цього викладаємо його в окремий посуд, а в цій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо в ньому гриби. Потім додаємо цибулю, кілька ложок густої сметани, приправляємо спеціями і пробуємо страву на сіль.
Картоплю чистимо, розрізаємо смужками, обсмажуємо на іншій сковороді до готовності, а потім викладаємо до грибів. Перемішуємо і прогріваємо кілька хвилин, накривши кришкою.