Вернуться назад Распечатать

Як посмажити сморчки з картоплею?

Як посмажити сморчки з картоплею?
Простий і ситний вечеря – коли за малий відрізок часу, без зайвих зусиль можна приготувати щось смачненьке. Ми розповімо вам, як правильно посмажити гриби сморчки з картоплею. Перед подачею, радимо прикрасити страву подрібненою зеленню і полити сметаною.

Як смачно посмажити сморчки з картоплею?


Інгредієнти:

  • зморшки – 815 г;

  • картопля – 980 р;

  • цибуля – 55 г;

  • масло вершкове – 95 г;

  • спеції;

  • олія рослинна – для обсмажування;

  • зелень для подачі.


  • Приготування
    Існують деякі правила, як правильно посмажити сморчки. Спочатку гриби промиваємо, заливаємо повністю фільтрованої водою і ставимо на середній вогонь. Після закипання проварюємо сморчки 30 хвилин, а потім рідину зливаємо, а гриби знову промиваємо. Цибулю чистимо, дрібненько нарізаємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Через 5 хвилин додаємо зморшки, перемішуємо і засікаємо ще 10 хвилин. Для аромату кладемо шматочок вершкового масла і зверху прикриваємо кришкою. Картопля очищаємо, нарізаємо тоненькою соломкою і обсмажуємо окремо до готовності. Далі солимо її за смаком і змішуємо з грибною обсмаженням. Перед подачею посипаємо блюдо рубаним зеленим луком і зеленню.

    Як посмажити картоплю зі зморшками?


    Інгредієнти:

  • сморчки свіжі – 985 г;

  • цибулина – 45 г;

  • сметана жирна – 155 мл;

  • спеції – на смак;

  • картопля – 5-6 шт.


  • Приготування
    Отже, сморчки викладаємо в каструлю, промиваємо, заливаємо водою і залишаємо на 1 годину. Періодично перемішуємо сморчки руками, щоб змити весь сміття. Далі ставимо посуд на середній вогонь, доводимо рідину до закипання і проварюємо гриби 25 хвилин на невеликому вогні. Після цього знімаємо посуд з плити, обережно зливаємо всю рідину і відкидаємо вміст на друшляк. Добре промиваємо, заливаємо гарячою кип'яченою водою і знову проварюємо, підсолюємо за смаком. Проробляємо цю процедуру кілька разів, а потім обсушуємо грибочки
    Як посмажити сморчки з картоплею?
    на рушник.
    Тим часом очищаємо цибулю, шаткуємо його кільцями і підрум'янюємо в невеликій кількості рослинного масла, до напівпрозорого кольору. Після цього викладаємо його в окремий посуд, а в цій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо в ньому гриби. Потім додаємо цибулю, кілька ложок густої сметани, приправляємо спеціями і пробуємо страву на сіль.
    Картоплю чистимо, розрізаємо смужками, обсмажуємо на іншій сковороді до готовності, а потім викладаємо до грибів. Перемішуємо і прогріваємо кілька хвилин, накривши кришкою.