Вернуться назад Распечатать

Як посмажити картоплю з грибами на сковорідці?

Як посмажити картоплю з грибами на сковорідці?
Смажена картопля з дитинства невід'ємна частина нашого столу, готують її сотнями різних способів і з десятками добавок. Але, по правді сказати, смачніше добавки, ніж гриби в смаженої картоплі, напевно, ще ніхто не придумав.

Як правильно посмажити картоплю з сушеними грибами на сковорідці?


Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • гриби сушені – 125 мл;

  • вода (окріп) – 125 г;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • масло рослинне – 80 г;

  • зелень ;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Відразу скажемо, що із-за не зовсім звичайною технологією приготування в цьому рецепті, картоплю слід використовувати рожевий або фіолетовий. Ці сорти менш крохмальні і не розвалюються при смаженні, на відміну від звичайного білого картоплі. Для початку добре під проточною водою промийте гриби, а після залийте їх окропом на чверть години. За цей час поріжте цибулю в чверть кільця, подрібніть часник і не дуже дрібно порубайте зелень. Після процідіть гриби, але рідина, яка вийшла в процесі їх замочування не виливайте. На сковороду першим наливайте масло і після його нагрівання надсилайте цибуля, його потрібно тільки злегка припустити і потім викладайте гриби вони обсмажуються близько 15 хвилин і тоді всипайте часник. А вже через пів хвилини вливайте ту саму воду, яку ви злили з грибів, а зверху викладайте картоплю і накривайте кришкою всього на 5-7 хвилин. Після цього вже можна долити олії і збільшити температуру, щоб довести кожен шматочок картоплі до рум'яної скоринки хоча б з двох сторін. Після приготування для бажаючих можна посипати рубленою зеленню.

    Як смачно посмажити картоплю з білими грибами і цибулею?


    Інгредієнти:

  • картопля – 05 кг;

  • цибуля – 3 цибулини;

  • гриби – 05 кг;

  • часник – 3 зубки;

  • петрушка – 1/4 пучка;

  • кріп – 1/4 пучка;

  • масло рослинне – 100 г;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Гриби необхідно ретельно вимити, а після почистити. Деякі кулінари їх смажать без попередньої термічної обробки, але все ж варто пам'ятати, що білий гриб – це лісовий гриб і він зовсім не вирощений
    Як посмажити картоплю з грибами на сковорідці?
    штучно печериця. Тому радимо вам відварити гриби близько чверті години, а після промивання ще раз обдати окропом.
    Тепер гриби дрібно наріжте і почніть обсмажувати також близько чверті години. Вже після додавайте до них нарізану картоплю і при необхідності масло. Цибулю наріжте за власним розсудом чверть кільця або півкільцями. Зазвичай цибулю, порізану у чверть кільця, додають за 20 хвилин до готовності. А часник краще всипати хвилин за сім, не раніше. Січену зелень додавайте вже після повного приготування в сковороду або окремо в тарілки.