Смажена картопля з дитинства невід'ємна частина нашого столу, готують її сотнями різних способів і з десятками добавок. Але, по правді сказати, смачніше добавки, ніж гриби в смаженої картоплі, напевно, ще ніхто не придумав.
Як правильно посмажити картоплю з сушеними грибами на сковорідці?
Інгредієнти: картопля – 6 шт.; часник – 2 зубки; гриби сушені – 125 мл; вода (окріп) – 125 г; цибуля – 1 цибулина; масло рослинне – 80 г; зелень ; перець; сіль. Приготування Відразу скажемо, що із-за не зовсім звичайною технологією приготування в цьому рецепті, картоплю слід використовувати рожевий або фіолетовий. Ці сорти менш крохмальні і не розвалюються при смаженні, на відміну від звичайного білого картоплі. Для початку добре під проточною водою промийте гриби, а після залийте їх окропом на чверть години. За цей час поріжте цибулю в чверть кільця, подрібніть часник і не дуже дрібно порубайте зелень. Після процідіть гриби, але рідина, яка вийшла в процесі їх замочування не виливайте. На сковороду першим наливайте масло і після його нагрівання надсилайте цибуля, його потрібно тільки злегка припустити і потім викладайте гриби вони обсмажуються близько 15 хвилин і тоді всипайте часник. А вже через пів хвилини вливайте ту саму воду, яку ви злили з грибів, а зверху викладайте картоплю і накривайте кришкою всього на 5-7 хвилин. Після цього вже можна долити олії і збільшити температуру, щоб довести кожен шматочок картоплі до рум'яної скоринки хоча б з двох сторін. Після приготування для бажаючих можна посипати рубленою зеленню.
Як смачно посмажити картоплю з білими грибами і цибулею?
Інгредієнти: картопля – 05 кг; цибуля – 3 цибулини; гриби – 05 кг; часник – 3 зубки; петрушка – 1/4 пучка; кріп – 1/4 пучка; масло рослинне – 100 г; перець; сіль. Приготування Гриби необхідно ретельно вимити, а після почистити. Деякі кулінари їх смажать без попередньої термічної обробки, але все ж варто пам'ятати, що білий гриб – це лісовий гриб і він зовсім не вирощений
штучно печериця. Тому радимо вам відварити гриби близько чверті години, а після промивання ще раз обдати окропом.
Тепер гриби дрібно наріжте і почніть обсмажувати також близько чверті години. Вже після додавайте до них нарізану картоплю і при необхідності масло. Цибулю наріжте за власним розсудом чверть кільця або півкільцями. Зазвичай цибулю, порізану у чверть кільця, додають за 20 хвилин до готовності. А часник краще всипати хвилин за сім, не раніше. Січену зелень додавайте вже після повного приготування в сковороду або окремо в тарілки.