Вернуться назад Распечатать

Як посмажити печінку з цибулею на сковороді?

Як посмажити печінку з цибулею на сковороді?
Печінка відноситься до субпродуктів. Багато обходять її стороною, віддаючи перевагу м'ясу. І даремно, адже цей продукт містить багато вітамінів та інших корисних речовин. Як смачно посмажити печінку з цибулею, читайте в цій статті.

Як посмажити яловичу печінку з цибулею?


Інгредієнти:

  • яловича печінка – 700 г;

  • сіль;

  • цибуля – 120 г;

  • пшеничне борошно – 80 г;

  • олія рослинна рафінована.


  • Приготування
    Вимиту печінка нарізаємо порційними шматочками. Ріжемо цибулю півкільцями. Кожен шматочок паніруємо в борошні. Після цього підготовлену печінку і цибулю, нашатковану півкільцями, відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. З одного боку обсмажуємо близько 7 хвилин, потім перевертаємо, підсолюємо і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні до готовності.

    Як посмажити курячу печінку з цибулею?


    Інгредієнти:

  • куряча печінка – 450 г;

  • борошно вищого сорту пшеничне – 40 г;

  • сіль;

  • цибуля – 130 г;

  • олія рафінована рослинна;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Курячу печінку миємо й обсушуємо. Прибираємо всі сполучні тканини і прожилки. Печінку ріжемо на шматочки. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. У борошно кладемо сіль, перчик і добре розмішуємо. Кожен шматочок обвалюємо, надлишки борошна обтрушуемо. Розігріваємо олію. Кладемо в нього запаніровані шматочки печінки і обсмажуємо на сильному вогні. Потім перевертаємо і смажимо з другої сторони. Після цього печінка прибираємо зі сковороди, якщо треба, додаємо рослинне масло, кладемо цибулю і пасеруємо до прозорості. Тепер повертаємо печінку на сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин на невеликому вогні. Ну а якщо хочеться отримати печінка з підливою, то в кінці можна додати сметану і влити трохи води. Коли рідина закипить, печінка з підливою готова для подачі.

    Як смачно посмажити свинячу печінку з цибулею на сковороді?


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка – 500 г;

  • зелень ;
  • Як посмажити печінку з цибулею на сковороді?

  • сіль;

  • цибуля – 140 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, надлишок вологи промаківающімі сухою серветкою, видаляємо пленочки і жили. Тепер нарізаємо печінку шматочками і обвалюємо в борошні. Шаткуємо півкільцями цибулю. Спочатку пасеруємо цибулю до прозорого стану, потім додаємо до нього свинячу печінку, обсмажуємо до рум'яності. Солимо за смаком. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо близько 10 хвилин періодично розмішуючи. В кінці притрушиваем блюдо подрібненою зеленню. Приємного апетиту!