В нашій кухні важко знайти поєднання, традиційні курятини з картоплею. З парою цих інгредієнтів можна приготувати десятки різноманітних страв, але ми повернемося до одному із самих здорових способів – запіканню. Про те, як запекти курку з картоплею в духовці докладніше в рецептах нижче.
Рецепт запеченої курки з картоплею в духовці
Почнемо з одного з найбільш автентичних страв на банкетному столі – цілої курки запеченої з часточками картоплі. Рум'яна птах завжди виглядає дуже презентабельно і створює враження, що господиня витратила кілька годин на її приготування, хоча на ділі весь підготовчий процес займає мінімум часу.
Інгредієнти: куряча тушка; гірчиця - 25 г; оливкова олія - 55 мл; сушений майоран, шавлія, чебрець - по 1/2 ч. ложки; картопля - 530 г; сік лимона - 45 мл Приготування Перед тим, як смачно запекти курку з картоплею, фахівці радять замочити птицю в міцному соляному розчині, щоб м'ясо рівномірніше просолилось. Це відмінна техніка, але вона вимагає досить багато часу, а тому ми просто натираємо тушку сіллю.
Змішавши діжонську гірчицю з цитрусовим соком і сушеними травами, розподіліть цю суміш по поверхні курки як можна більш рівномірно.
Картопля досить просто помити і розділити на часточки прямо в шкірці, шматочки слід приправити і скропити олією.
Розподіливши картоплю в листі, викладіть поверх нього птицю і залиште все в розігрітій до 200 градусів духовці на годину, поки при проколюванні з птиці не буде текти прозорий сік.
Курка, запечена з картоплею в рукаві
Якщо ви хочете отримати соковиту птицю і розсипчастий м'який картоплю, то краще запікати страву разом в рукаві. Останній допоможе зберегти максимум вологи від чого і бульби, і птах будуть готуватися у власному соку.
Інгредієнти: тушка курки; картопля - 13 кг; вершкове масло - 45 г; сушений розмарин - 1/2 ч. ложки; часникові зубки - 2 шт.; лимони - 2 шт. Для соусу:
оливкова олія - 45 мл; жменя свіжої м'яти; оцет винний - 15 мл; гірчиця - 5 г; каперси - 10 г; часникові зубки - 2 шт. Приготування Розділіть курячу тушку на сегменти. Покрийте її разом з картоплею сумішшю ароматного масла з лимонним соком. Розтопивши масло і з'єднавши його з соком одного лимона, додати сіль і сушений розмарин. Розділіть картоплю на брусочки і з'єднайте його з половиною масляної суміші. Іншу половину розподіліть по курці.
Покладіть картоплю, курку і часточки залишився лимона в рукав для запікання, після чого залиште все в розігрітій до 180 градусів духовці на півтори години.
Поки овочі і курка запікається, приготуйте соус, збивши всі інгредієнти з переліку разом до формування однорідної пасти. Розподіліть цю пасту по шматочках готової курки і подавайте блюдо. Перед дегустацією поливайте птицю соком запеченого лимона.
Як запекти філе курки з картоплею?
Багато воліють стандартне поєднання запеченої курки з картоплею і грибами, але ми пропонуємо урізноманітнити популярне блюдо і замінити стандартне додаток картопляних бульб яскравими стручками спаржі.
Інгредієнти: куряче філе - 920 г; картопля - 800 г; спаржа - 430 г; часникові зубки - 4 шт.; жменя свіжої петрушки. Приготування Змішайте філе з невеликою кількістю масла і щедрою пучкою солі. Розділіть картоплю на брусочки, посоліть, додайте спаржу і пюрированный часник. Повторіть перемішування і розподіліть всі на деку. Запікайте птицю з картоплею при 190 градусах півгодини. Приступайте до нарізки м'яса лише через 5-7 хвилин витягу з духовки.