Куряча печінка – один з тих продуктів, до яких не можна бути байдужим: вони або по смаку, або ні. Останні навряд чи утворюються рецептами цього матеріалу, в той час як перші неодмінно знайдуть для себе нові ідеї для меню. Про те, як загасити курячу печінку оригінально, ми розповімо нижче.
Як загасити курячу печінку з картоплею в сметані?
Це блюдо – справжнє свято для всіх шанувальників курячих потрухів. Крім головного героя цього матеріалу – печінки – ми будемо гасити і курячі шлунки, а зробити страву більш ситним допоможе картопля і смачна сметанна підлива.
Інгредієнти: курячі шлунки - 280 м; куряча печінка - 520 г; вустерширський соус - 35 мл; картопляні бульби - 320 г; ріпчаста цибуля - 85 м; гострий перець - за смаком; часникові зубки - 4 шт.; сметана - 210 г; бульйон - 165 мл Приготування Перед тим, як правильно загасити курячу печінку, її необхідно неодмінно сполоснути і обсушити. Так як куряча печінка не містить великих проток і плівки, витрачати довгий час на її очищення не потрібно. Разом з печінкою сполосніть і шлунки.
Прийміть за овочі: цибулю подрібніть і поставте пассероваться на середньому вогні. Очищені бульби картоплі розділіть на невеликі кубики. До засмажки з цибулі додайте пюрированный часник і гострий перець. Слідом плесніть вустерширський соус, а потім додайте курячі потрухи. Посоливши, дочекайтеся, поки печінка схопиться, після чого покладіть картопляні кубики і залийте все бульйоном. Коли картопля дійде до напівготовності, влийте сметану і залиште все гаситися ще на 7 хвилин.
Як смачно загасити курячу печінку з цибулею на сковороді?
Класичне доповнення до курячої печінки – лук і ароматні сушені трави. Взявши в якості бази цей простий рецепт ви зможете варіювати страви з курячої печінки на свій смак.
Якщо хочете отримати густу підливу, то посипте печінка чайною ложкою борошна перед додаванням рідини.
Інгредієнти: куряча печінка - 530 г; ріпчаста цибуля - 280 м; часникові зубки - 3 шт.; сушений майоран, паприка - по 1 ст. ложці; томатна паста - 5 р. Приготування Прополоснув шматочки курячої печінки, обсушіть їх. Розділіть ріпчасту цибулю на кільця і спасеруйте їх до прозорості. До шматочках цибулі додайте печінку, щедро посоліть вміст сковороди і доповніть травами. Останніми видавіть часникові зубки, а через півхвилини покладіть томатну пасту і розведіть всі половиною склянки води. Томіть печінка на середньому вогні до повної готовності.