Кожен з нас, здавалося б, може втілити в життя таке просте блюдо, як смажена картопля. На ділі ж правильно обсмажити овоч щоб він був добре просолен, вийшов хрустким зовні і зберіг свою форму вміють далеко не багато. Саме тому ми вирішили зібрати разом всі поради щодо того, як посмажити картоплю на сковороді і кілька рецептів на додачу.
Як правильно посмажити хрустку картоплю на сковороді?
Хрустка картопля – результат базових знань хімії та проходження простої технології, яку ми опишемо нижче.
Першим, що потрібно зробити – добре промити картоплю, а потім замочити його мінімум на пару годин, але в ідеалі на всю ніч. Після того, як ви позбулися від надлишків крохмалю, які будуть карамелізуватися на поверхні, роблячи картопля подгоревшим зовні і сирим всередині, відваріть шматочки протягом пари хвилин. Якщо ви вирішили нарізати картоплю великими часточками, то варіння може тривати аж до 5 хвилин. Після, перекладіть шматочки на рушник і дайте обсохнути.
Коли скибочки стануть повністю сухими, обсмажте їх на парі столових ложок добре розігрітого масла. Можна змішувати рослинний і тваринний жир під час приготування. Щоб шматочки вийшли з скоринкою, їх не слід часто перевертати.
Ось і всі секрети щодо того, як посмажити картоплю з скоринкою на сковороді.
Як посмажити картоплю по-селянськи з м'ясом на сковороді?
Інгредієнти: яловичина - 420 г; картопля - 290 г; морква - 115 р. Приготування Розділивши яловичину на шматочки потрібного розміру, обсмажте її до зарум'янювання на сильному вогні і покладіть на тарілку. Великі скибочки картоплі і моркву швидко обсмажте, потім влийте приблизно третину склянки окропу і накрийте кришкою. Коли волога випарується, збільште жар і підрум'яньте картоплю. Приправляти овочі слід в останню чергу, а після додавання приправ їх змішують з м'ясом, зменшують вогонь до мінімуму і залишають м'ясо дійти до готовності.
Як посмажити картоплю з цибулею і грибами на сковорідці?
Інгредієнти: картопля - 740 г; ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 2 зубки; гриби - 210 р. Приготування Спершу спасеруйте цибулю з грибами і часником до випаровування вологи з останніх. Шматочки картоплі смажте окремо у великій кількості добре розігрітого масла, не перевертаючи до тих пір, поки вони не підрум'яняться з одного боку. Приправте готову картоплю. Змішайте грибну засмажку з картоплею перед самою подачею.