Для того, щоб не використовувати для приготування ситного обіду напівфабрикати розповімо , як правильно посмажити різні види котлет на сковороді.
Як смачно посмажити котлети з курячого фаршу?
Інгредієнти: курячий фарш – 700 г; сало (свіже) – 150 г; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; морква – 1 шт.; пшеничне борошно – 4 ст. ложки; куряче яйце (велике) – 1 шт.; свіжа зелень кропу – 1 пучок; сіль – 15 ч. ложки; суміш перців – за смаком; соняшникова олія – 130-150 мл Приготування Якщо ваш фарш був розморожений і тече, перекладіть його складену вдвічі марлю і дайте трохи стекти. Далі перекладаємо його в глибоку, зручну миску і додаємо в нього свіже, велике яйце. Зі свіжого шматка сала зрізаємо шкуру, довільно ріжемо і подрібнюємо, мало не до пюре в чаші блендера. Перекладаємо сало у фарш і слідом вводимо дрібно-дрібно нарізану цибулю. На тертці з самими дрібними отворами, натираємо свіжу, очищену моркву і відправляємо її слідом за цибулею. Пучок свіжої зелені кропу, дрібно рубаємо гострим лезом ножа і також вводимо її в наш котлетний фарш. Тепер присипаємо всі кухонною сіллю, сумішшю різних видів перцю і гарненько перемішуємо сполучені інгредієнти. Перемішуючи, поступово вводимо борошно сюди. Формуємо круглі приплюснуті котлети, які потім паніруємо в мисочці з борошном і викладаємо в сковороду з вже паруючим соняшниковою олією. Для прожарювання таких котлет буде достатньо потримати їх на вогні по 6 хвилин з кожного боку.
Як посмажити рибні котлети на сковороді?
Інгредієнти: готовий рибний фарш – 800 г; м'якуш білого хліба – 150-170 г; ріпчаста цибуля – 2 шт.; молодий часник – 2-3 зубки; куряче яйце (велике) – 1 шт.; кухонна сіль – 2 щіпки; оливкова олія – 4 ч. ложки; перець – 1 щіпка; борошно – 100-120 г; соняшникова олія – 05 ст. Приготування У ємність, яка буде зручна для вимішування котлетного фаршу перекладаємо рибний фарш. Далі беремо м'ясорубку і через грати з частими отворами пропускаємо спочатку змочений, а потім віджатий м'якушка хліба. Слідом за ним прокручуємо молоді зубки очищеного часнику. Для подрібнення цибулі замінюємо грати на найбільшу. До сполученим в одній ємності інгредієнтів доливаємо оливкової олії, вводимо свіже, велике яйце, присипаємо фарш парочкою пучок кухонної солі і дрібкою чорного перцю. На протязі 4-5 хвилин вимішуємо руками приготований котлетний фарш. Постійно змочуючи ручки ліпимо котлети, надаючи їм будь-яку форму. Паніруємо їх трохи в борошні і викладаємо на розігріту дно великої сковороди з налитим в один сантиметр соняшниковою олією. Обсмажуємо рибні котлетки з обох сторін по 7 хвилин.
Як посмажити овочеві котлети на сковороді?
Інгредієнти: картопляне пюре – 150 г; консервована кукурудза – 05 банки; цибуля (великий) – 1 шт.; кріп – 4-5 гілок; кабачок (середній) – 1 шт.; капуста – 100-120 г; яйце – 2 шт.; крохмаль, борошно – по 15 ст. ложки; дрібна сіль – щіпка; соняшникова олія – 90-100 мл Приготування Готуємо миску для замісу овочевого фаршу і викладаємо в неї заздалегідь приготовлене, остигле
картопляне пюре. Викладаємо в нього половину стандартної банки кукурудзи і додаємо порізані дуже дрібненькими кубиками кабачок свіжий і ріпчасту цибулю. Наскільки тільки можливо дрібно шаткуємо потрібну кількість капусти. Вводимо відокремлені від шкаралупи яйця, присаливаем всі дрібною сіллю і вимішуємо отриманий фарш. У процесі перемішування поступово додаємо картопляний крохмаль і борошно. Далі формуємо овочеві котлетки маленької круглої форми. Паніруємо їх у окремо підготовленої тарілочці з борошном, а потім відправляємо котлети з овочів на розігріту сковороду, занурюючи їх до половини в масло. Обсмажуємо 7 хвилин до золотистого кольору скоринки, потім те ж саме повторюємо на звороті котлет.