Мабуть, у піци існує найбільша кількість рецептів, ніж у всіх інших страв італійської кухні. Варіації ці належать не тільки до наповнювачів, але і до способів приготування, які вражають своєю різноманітністю. Про цікаві методи того як спекти піцу ми докладно поговоримо нижче.
Як спекти піцу з ковбасою і сиром в домашніх умовах?
Почнемо з одного з найбільш традиційних способів приготування піци власними руками, в рамках якого тісто випікається в духовці. Даний рецепт стане класичним не тільки щодо приготування, але і щодо начинки, основою якої стане просте поєднання ковбаси і сиру.
Інгредієнти: Для тіста:
дріжджі сухі - 5 г; тепла вода - 230 мл; борошно - 520 г; оливкова олія - 45 мл Для начинки:
томатний соус - 210 мл; сир - 115 г; ковбаса пепероні - 90 р. Приготування Перед тим, як спекти піцу в духовці, прогрійте її до 230 градусів. Замісіть тісто, з'єднавши всі компоненти разом зі списку, після чого залиште його для підйому в теплі на 40 хвилин. Тісто розкачайте, покрийте соусом, викладіть сир і кружечки ковбаси. Надішліть всі запікатися на 12-15 хвилин.
Як спекти піцу в мікрохвильовці швидко і просто?
В наших краях дуже поширені експрес-рецепти, для яких навіть немає необхідності чекати підйому тесту, так як в ньому відсутні дріжджі. Цей рецепт – один з таких.
Інгредієнти: борошно - 180 г; молоко - 115 мл; яйце - 1 шт.; томатний соус - 45 мл; начинка зі смаком . Приготування Збийте яйце з дрібкою солі і влийте до нього молоко. Після повторного збивання рідини додайте до борошна і замісити тісто. Готове тісто тонко розкачайте і викладіть у відповідну форму. Змастіть основу томатним соусом, покладіть обрану начинку і покрити її шаром тертого сиру. Запікайте все на максимальній потужності протягом 7-8 хвилин.
Як спекти піцу на сковороді?
Зовсім звичайну піцу можна спекти на сковороді. Вибравши правильну посуд з досить товстими стінками ви зможете приготувати на власній плиті навіть основу з дріжджового тіста.
Інгредієнти: дріжджове тісто - 230 г; соус для піци - 85 мл; будь-яка начинка за смаком; тертий сир - 165 р. Приготування Розкачати тісто в рівний коло, викладіть його на гарячу сковороду і дочекайтеся появи бульбашок на поверхні. Переверніть корж на іншу сторону, покрийте соусом для піци і викладіть начинку. Посипте поверхню піци сиром і залиште все запікатися 4-5 хвилин під кришкою.