Вернуться назад Распечатать

Як спекти піцу?

Як спекти піцу?
Мабуть, у піци існує найбільша кількість рецептів, ніж у всіх інших страв італійської кухні. Варіації ці належать не тільки до наповнювачів, але і до способів приготування, які вражають своєю різноманітністю. Про цікаві методи того як спекти піцу ми докладно поговоримо нижче.

Як спекти піцу з ковбасою і сиром в домашніх умовах?


Почнемо з одного з найбільш традиційних способів приготування піци власними руками, в рамках якого тісто випікається в духовці. Даний рецепт стане класичним не тільки щодо приготування, але і щодо начинки, основою якої стане просте поєднання ковбаси і сиру.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • дріжджі сухі - 5 г;

  • тепла вода - 230 мл;

  • борошно - 520 г;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Для начинки:

  • томатний соус - 210 мл;

  • сир - 115 г;

  • ковбаса пепероні - 90 р.


  • Приготування
    Перед тим, як спекти піцу в духовці, прогрійте її до 230 градусів. Замісіть тісто, з'єднавши всі компоненти разом зі списку, після чого залиште його для підйому в теплі на 40 хвилин. Тісто розкачайте, покрийте соусом, викладіть сир і кружечки ковбаси. Надішліть всі запікатися на 12-15 хвилин.

    Як спекти піцу в мікрохвильовці швидко і просто?


    В наших краях дуже поширені експрес-рецепти, для яких навіть немає необхідності чекати підйому тесту, так як в ньому відсутні дріжджі. Цей рецепт – один з таких.
    Інгредієнти:

  • борошно - 180 г;

  • молоко - 115 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • томатний соус - 45 мл;

  • начинка зі смаком .


  • Приготування
    Збийте яйце з дрібкою солі і влийте до нього молоко. Після повторного збивання рідини додайте до борошна і замісити тісто. Готове тісто тонко розкачайте і викладіть у відповідну форму. Змастіть основу томатним соусом, покладіть обрану начинку і покрити її шаром тертого сиру. Запікайте все на максимальній потужності протягом 7-8 хвилин.
    Як спекти піцу?

    Як спекти піцу на сковороді?


    Зовсім звичайну піцу можна спекти на сковороді. Вибравши правильну посуд з досить товстими стінками ви зможете приготувати на власній плиті навіть основу з дріжджового тіста.
    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто - 230 г;

  • соус для піци - 85 мл;

  • будь-яка начинка за смаком;

  • тертий сир - 165 р.


  • Приготування
    Розкачати тісто в рівний коло, викладіть його на гарячу сковороду і дочекайтеся появи бульбашок на поверхні. Переверніть корж на іншу сторону, покрийте соусом для піци і викладіть начинку. Посипте поверхню піци сиром і залиште все запікатися 4-5 хвилин під кришкою.