Вернуться назад Распечатать

Закусочний пиріг

Закусочний пиріг
Закусочний пиріг - прекрасне блюдо з розряду швидкої випічки на швидку руку. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування ласощів з бринзою, плавленими сирками і рибними консервами.

Закусочний пиріг з листкового тіста з бринзою - рецепт


Інгредієнти:

  • готове дріжджове листкове тісто – 270 г;

  • бринза – 220 г;

  • куряче яйце середнього розміру – 1 шт.;

  • жовток яєчний – 1 шт.;

  • сметана густа жирністю більше 25% – 60 г;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • зелень свіжа – 05 пучка;

  • масло вершкове – 55 г;

  • майоран – 1 щіпка;

  • перець чорний мелений – 1 щіпка;

  • вершки жирні – 20 мл


  • Приготування
    Дістаємо розморожуватися тісто і готуємо в цей час начинку. Бринзу перетираємо на тертці або розминаємо виделкою, додаємо до неї видавлені часникові зубчики, дрібно нарізану зелень, збите яйце і сметану, приправляємо масу перцем і майораном і перемішуємо.
    Розмерзається розкачуємо тісто до товщини приблизно два міліметри, розподіляємо зверху підготовлену начинку, згортаємо рулетом і розрізаємо його на вісім рівних порцій. Укладаємо їх не дуже щільно в форму для запікання, промазуємо сумішшю вершків, жовтка і вершкового масла і ставимо запікатися в духовку, яку прогреем заздалегідь до 175 градусів. Приблизно через хвилин тридцять смачний закусочний пиріг з бринзою буде готовий до вживання.

    Закусочний пиріг з плавленими сирками


    Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне – 240 г;

  • масло вершкове або маргарин – 130 г;

  • сметана густа – 80 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • сіль – 1 щіпка;

  • зелень свіжа – 05 пучка;

  • сирки плавлені – 220 г;

  • цибулина ріпчаста – 120 г;

  • яйця середнього розміру – 3 шт.;

  • соняшникова без аромату масло – 35 мл


  • Приготування
    Борошно розминаємо в мисці з м'яким маслом або маргарином, перетворюючи в крихту, а потім змішуємо зі сметаною, розпушувачем і сіллю і добре вимішуємо до отримання пластичного кома. Обертаємо його плівкою і поміщаємо на полицю холодильника хвилин на тридцять.
    За цей час охолоджені сирки натираємо на тертці, змішуємо з збитими яйцями і свіжою зеленню, додаємо обсмажені на соняшниковому маслі кубики цибулі ріпчастої і перемішуємо.
    Розподіляємо тісто у формі, формуючи бортики, виливаємо начинку, опускаємо на неї тісто з боків і відправляємо пиріг запікати хвилин на сорок при 180 градусах.

    Закусочний пиріг з рибною консервою - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне – 210 г;

  • майонез класичний – 210 г;

  • сметана густа – 210 г;

  • яйця середнього розміру – 2 шт.;

  • розпушувач – 10 г;

  • сіль – 1 щіпка;

  • зелень свіжа – 05 пучка;

  • сир твердих сортів – 90 г;

  • консерва рибна – 1 стандартна банку;

  • відварений рис – 1 склянка;

  • цибулина ріпчаста – 80 р.
  • Закусочний пиріг


    Приготування
    Для тіста змішуємо майонез, сметану і курячі яйця, додаємо сіль, розпушувач і борошно, і добиваємося однорідності суміші. В окремому посуді змішуємо розім'яту виделкою консерву, рис відварений, натертий сир твердих сортів, дрібненько нарізану цибулю і зелень і перемішуємо.
    В промаслений форму виливаємо половину порції тіста, а потім викладаємо підготовлену наповнення. Заливаємо все рештою тіста і відправляємо випікатися в духовку. Приблизно через 35 хвилин перебування пирога при 210 градусах він пропечеться і буде готовий до вживання.