Закусочний пиріг - прекрасне блюдо з розряду швидкої випічки на швидку руку. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування ласощів з бринзою, плавленими сирками і рибними консервами.
Закусочний пиріг з листкового тіста з бринзою - рецепт
Інгредієнти: готове дріжджове листкове тісто – 270 г; бринза – 220 г; куряче яйце середнього розміру – 1 шт.; жовток яєчний – 1 шт.; сметана густа жирністю більше 25% – 60 г; часникові зубці – 2 шт.; зелень свіжа – 05 пучка; масло вершкове – 55 г; майоран – 1 щіпка; перець чорний мелений – 1 щіпка; вершки жирні – 20 мл Приготування Дістаємо розморожуватися тісто і готуємо в цей час начинку. Бринзу перетираємо на тертці або розминаємо виделкою, додаємо до неї видавлені часникові зубчики, дрібно нарізану зелень, збите яйце і сметану, приправляємо масу перцем і майораном і перемішуємо.
Розмерзається розкачуємо тісто до товщини приблизно два міліметри, розподіляємо зверху підготовлену начинку, згортаємо рулетом і розрізаємо його на вісім рівних порцій. Укладаємо їх не дуже щільно в форму для запікання, промазуємо сумішшю вершків, жовтка і вершкового масла і ставимо запікатися в духовку, яку прогреем заздалегідь до 175 градусів. Приблизно через хвилин тридцять смачний закусочний пиріг з бринзою буде готовий до вживання.
Закусочний пиріг з плавленими сирками
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 240 г; масло вершкове або маргарин – 130 г; сметана густа – 80 г; розпушувач – 5 г; сіль – 1 щіпка; зелень свіжа – 05 пучка; сирки плавлені – 220 г; цибулина ріпчаста – 120 г; яйця середнього розміру – 3 шт.; соняшникова без аромату масло – 35 мл Приготування Борошно розминаємо в мисці з м'яким маслом або маргарином, перетворюючи в крихту, а потім змішуємо зі сметаною, розпушувачем і сіллю і добре вимішуємо до отримання пластичного кома. Обертаємо його плівкою і поміщаємо на полицю холодильника хвилин на тридцять.
За цей час охолоджені сирки натираємо на тертці, змішуємо з збитими яйцями і свіжою зеленню, додаємо обсмажені на соняшниковому маслі кубики цибулі ріпчастої і перемішуємо.
Розподіляємо тісто у формі, формуючи бортики, виливаємо начинку, опускаємо на неї тісто з боків і відправляємо пиріг запікати хвилин на сорок при 180 градусах.
Закусочний пиріг з рибною консервою - рецепт
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 210 г; майонез класичний – 210 г; сметана густа – 210 г; яйця середнього розміру – 2 шт.; розпушувач – 10 г; сіль – 1 щіпка; зелень свіжа – 05 пучка; сир твердих сортів – 90 г; консерва рибна – 1 стандартна банку; відварений рис – 1 склянка; цибулина ріпчаста – 80 р. Приготування Для тіста змішуємо майонез, сметану і курячі яйця, додаємо сіль, розпушувач і борошно, і добиваємося однорідності суміші. В окремому посуді змішуємо розім'яту виделкою консерву, рис відварений, натертий сир твердих сортів, дрібненько нарізану цибулю і зелень і перемішуємо.
В промаслений форму виливаємо половину порції тіста, а потім викладаємо підготовлену наповнення. Заливаємо все рештою тіста і відправляємо випікатися в духовку. Приблизно через 35 хвилин перебування пирога при 210 градусах він пропечеться і буде готовий до вживання.