Куряче м'ясо завдяки своєму ніжному смаку і швидкому приготуванню особливо затребуване в даний час. Його можна просто посмажити зі спеціями на сковороді або в духовці або ж взяти за основу приготування більш цікавих і різноманітних страв. Нижче ми розповімо, як смачно загасити курку на сковороду з картоплею і запропонуємо варіант приготування такого м'яса з підливою і овочами.
Як смачно загасити філе курки на сковороді з картоплею?
Інгредієнти: філе куряче – 290 г; картопля – 680 г; цибулина ріпчаста – 80 г; часникові зубці – 2 шт.; майонез – 60 г; без запаху рослинне масло – 45 мл; листочки лаврушки – 1-2 шт.; суміш мелених перців – за смаком; нарізаний зелений лук і кріп – 1 жменя; сіль велика – 2 щіпки. Приготування Спочатку замаринуем ненадовго куряче філе. Розрізаємо його не дрібні кубики і змішати з майонезом, нарубаним цибулею і часником, а також приправляємо до смаку сіллю, меленої сумішшю перців і разломанными лавровими листами. Перемішуємо м'ясо гарненько і даємо постояти хвилин двадцять. За цей час очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками картопляні плоди.
Прогріваємо глибоку сковороду з рослинним маслом, викладаємо в неї промаринованное куряче філе і смажимо, помішуючи, до випаровування майже всієї рідини. Тепер закладаємо підготовлений картопля, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо її вміст, періодично перемішуючи, до м'якості картоплі. Тепер додаємо зелений лук і укропчик, перемішуємо, даємо настоятися хвилин п'ять, і можемо подавати.
Як загасити курку на сковороду з овочами і підливою?
Інгредієнти: куряче м'ясо без шкіри (м'якоть) – 340 г; цибулина ріпчаста – 85 м; морква – 85 м; солодкий болгарський перець – 120 г; кабачок – 220 г; без запаху рослинне масло – 45 мл; паста томатна – 65 г; часникові зубці – 2 шт.; листочки лаврушки – 1-2 шт.; чорний свіжозмелену перець – 1 щіпка; сіль велика – 2 щіпки. Приготування Нарізану невеликими шматочками курячу м'якоть підрум'янюємо спочатку в сковороді в розігрітому маслі. Потім закладаємо нарубаний цибулю ріпчасту, а через чотири хвилини додаємо соломку моркви і болгарського перцю солодкого. Обсмажуємо овочі з м'ясом ще чотири хвилини, після чого кидаємо підготовлений нарізану кубиками або брусочками кабачок. Додаємо томатну пасту, нарізаний часник, лаврушку, перчик і сіль. Перемішуємо, прикриваємо сковороду кришкою. Знижуємо інтенсивність спека до мінімального і тушкуємо страву протягом двадцяти хвилин.