Вернуться назад Распечатать

Як загасити курку на сковороді?

Як загасити курку на сковороді?
Куряче м'ясо завдяки своєму ніжному смаку і швидкому приготуванню особливо затребуване в даний час. Його можна просто посмажити зі спеціями на сковороді або в духовці або ж взяти за основу приготування більш цікавих і різноманітних страв. Нижче ми розповімо, як смачно загасити курку на сковороду з картоплею і запропонуємо варіант приготування такого м'яса з підливою і овочами.

Як смачно загасити філе курки на сковороді з картоплею?


Інгредієнти:

  • філе куряче – 290 г;

  • картопля – 680 г;

  • цибулина ріпчаста – 80 г;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • майонез – 60 г;

  • без запаху рослинне масло – 45 мл;

  • листочки лаврушки – 1-2 шт.;

  • суміш мелених перців – за смаком;

  • нарізаний зелений лук і кріп – 1 жменя;

  • сіль велика – 2 щіпки.


  • Приготування
    Спочатку замаринуем ненадовго куряче філе. Розрізаємо його не дрібні кубики і змішати з майонезом, нарубаним цибулею і часником, а також приправляємо до смаку сіллю, меленої сумішшю перців і разломанными лавровими листами. Перемішуємо м'ясо гарненько і даємо постояти хвилин двадцять. За цей час очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками картопляні плоди.
    Прогріваємо глибоку сковороду з рослинним маслом, викладаємо в неї промаринованное куряче філе і смажимо, помішуючи, до випаровування майже всієї рідини. Тепер закладаємо підготовлений картопля, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо її вміст, періодично перемішуючи, до м'якості картоплі. Тепер додаємо зелений лук і укропчик, перемішуємо, даємо настоятися хвилин п'ять, і можемо подавати.

    Як загасити курку на сковороду з овочами і підливою?


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо без шкіри (м'якоть) – 340 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • солодкий болгарський перець – 120 г;

  • кабачок – 220 г;

  • без запаху рослинне масло – 45 мл;

  • паста томатна – 65 г;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • листочки лаврушки – 1-2 шт.;

  • чорний свіжозмелену перець – 1 щіпка;
  • Як загасити курку на сковороді?

  • сіль велика – 2 щіпки.


  • Приготування
    Нарізану невеликими шматочками курячу м'якоть підрум'янюємо спочатку в сковороді в розігрітому маслі. Потім закладаємо нарубаний цибулю ріпчасту, а через чотири хвилини додаємо соломку моркви і болгарського перцю солодкого. Обсмажуємо овочі з м'ясом ще чотири хвилини, після чого кидаємо підготовлений нарізану кубиками або брусочками кабачок. Додаємо томатну пасту, нарізаний часник, лаврушку, перчик і сіль. Перемішуємо, прикриваємо сковороду кришкою. Знижуємо інтенсивність спека до мінімального і тушкуємо страву протягом двадцяти хвилин.