Смажена курка – блюдо дуже смачне і ситне, хоча, звичайно, і не зовсім корисне. Як правильно посмажити курку, читайте нижче.
Як посмажити гомілка курки на сковороді?
Інгредієнти: курячі гомілки – 7 шт.; перець; кам'яна сіль; рафінована рослинна олія; часник – 3 зубчики. Приготування Гомілки промиваємо, натираємо сіллю, перцем і подрібненим часником. Смажимо м'ясо в розігрітій олії з двох сторін. Після цього вогонь робимо менше і смажимо гомілки до готовності. Періодично перевертаючи їх.
Як посмажити курку на сковороді з майонезом?
Інгредієнти: курка – 15 кг; перець; часник – 3 зубчики; рослинна олія; майонез – 90 г; сіль. Приготування Вимиту курку ріжемо на шматочки. Солимо, перчимо, кладемо подрібнений часник. Потім кладемо майонез, добре розмішуємо, щоб майонез і спеції рівномірно розподілилися по м'ясу. Залишаємо години на 2. На сковороді нагріваємо олію і покласти шматки курки. Обсмажуємо шматки до рум'яності з двох сторін, потім доводимо до повної готовності під кришкою вже на малому вогні.
Як посмажити курку на сковороді з цибулею?
Інгредієнти: курячі стегна – 6 шт.; оцет рисовий – 25 мл; цибуля – 275 г; олія рослинна рафінована; соус соєвий без добавок – 45 мл; спеції для курки . Приготування Очищений цибулю шаткуємо кубиками, вливаємо соєвий соус, рисовий оцет і кладемо спеції. Курячі стегна миємо, обсушуємо і маринуємо в суміші цибулі і спецій близько 1 години. Розігріваємо на сковороді трохи олії, кладемо курку з цибулею. Смажимо курку до готовності на середньому вогні.
Як посмажити курку з хрусткою скоринкою?
Інгредієнти: курка – 1 кг; свіжовичавлений сік лимона – 25 мл мед натуральний – 1 ч. ложка; часник – 2 зубчики; олія рослинна рафінована – 35 мл; соус соєвий класичний – 40 мл; сіль; спеції. Приготування Вимиту курку обсушуємо. Ріжемо на шматки, солимо і натираємо спеціями. Залишаємо на чверть години.
Для маринаду соєвий соус з'єднайте з медом, подрібненим часником і свіжовичавленим соком лимона. Отриманою сумішшю змащуємо курку і ставимо на 1 годину на холод. На сковороді добре нагріваємо олію, акуратно кладемо курку і смажимо до рум'яності. Тепер зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і готуємо курку ще близько півгодини.
Як посмажити курку з картоплею?
Інгредієнти: куряче філе – 375 г; картопля – 565 р; зелень; перець; цибуля – 145 г; майонез – 35 г; лавровий лист; сіль; часник – 4-5 зубчиків. Приготування Дрібненько кришимо часник і цибулю. Ріжемо куряче філе кубиками. З'єднуємо продукти. Додаємо сіль, перець, поламаний на шматочки лавровий лист, майонез і спеції. Гарненько все це розмішуємо і даємо постояти близько півгодини. Очищену картоплю також ріжемо кубиками. Кладемо філе на сковороду з розігрітим маслом і смажимо до випаровування всієї рідини. Коли м'ясо почне підрум'янюватися, додаємо картоплю. Смажимо на середньому вогні, накривши сковороду кришкою. Готову страву притрушиваем подрібненою зеленню.
Як посмажити шматочки курки на сковороді?
Інгредієнти: курка – 1 кг; гостра аджика – 35 г; часник – 2-3 зубчики; вино сухе червоне – 45 мл; дрібно рубана зелень кропу і петрушки. Приготування Курку ділимо на порційні шматочки. Для маринаду змішуємо аджику з червоним сухим вином, приправляємо спеціями і сіллю. В даний маринад кладемо м'ясо і на пару годин залишаємо. Потім нагріваємо олію на сковороді і кладемо в нього курку. Смажимо до рум'яності. А доводимо до готовності під кришкою. Практично в кінці вже додаємо подрібнену зелень і часник. Після цього готуємо ще близько 5 хвилин і вимикаємо плиту. Приємного всім апетиту!