Смажена курка – одне з найулюбленіших страв на будь-якому столі. Щоб приготувати її смачно, необхідно знати кілька секретів. Страви з неї стануть відмінним варіантом для пікніка і чудово прикрасять будь-який святковий стіл.
Як смачно посмажити курку на сковороді?
Інгредієнти: куряча тушка – 755 г; молоко – 195 мл; спеції ; мелена паприка – 10 г; часниковий порошок – 5 г; борошно пшеничне – 65 г; масло рослинне – 45 мл Приготування Тушку птиці промиваємо, промаківающімі серветками і рубаємо ножем на порційні шматочки. У глибоку миску наливаємо холодну молоко і викладаємо м'ясо. Через 10 хвилин дістаємо його, відкидаємо на друшляк і відставляємо в сторону.
У мисочку висипаємо всі спеції: паприку, сіль, перець, часниковий порошок і ретельно перемішуємо. Присипаємо курку ароматною сухою сумішшю і перемішуємо. Кожен курячий шматочок паніруємо в борошні, викладаємо в розпечене заздалегідь масло й обсмажуємо до рум'яного стану, помішуючи, зі всіх сторін. Подаємо смажені смачні курячі шматочки з будь-яким гарніром і овочами.
Як смачно і швидко посмажити курку?
Інгредієнти: курка – 555 г; вино – 45 мл; аджика – 2 ст. ложки; часник – за бажанням; спеції; зелень. Приготування Курку обробляємо на шматочки і злегка відбиваємо. У мисці перемішуємо аджику з вином і додаємо спеції. Занурюємо м'ясо і в отриманий маринад і залишаємо на пару годин. Розігріваємо Сковороду з маслом, акуратно викладаємо шматки курячі і обсмажуємо з двох сторін. Перед подачею присипаємо блюдо подрібненим часником і рубаною зеленню.
Як смачно посмажити курку шматочками?
Інгредієнти: курка – 545 г; спеції; базилік, орегано, коріандр – по щіпці; олія рослинна. Приготування Курку разрубаем ножем на шматочки і натираємо спеціями і травами. Далі викладаємо заготовки на сковороду, поливають маслом і смажимо курку протягом 35 хвилин, періодично перевертаючи. Перевіряємо готовність страви виделкою і подаємо до столу.
Як смачно посмажити філе курки на сковороді?
Інгредієнти: куряче філе – 545 г; лимон – 10 г; сода – щіпка; картопляний крохмаль – щіпка; борошно; олія рослинна; кунжут (насіння) – за бажанням; спеції. Приготування Філе нарізаємо невеликими шматочками, підсолюємо за смаком і додаємо дрібку соди. Потім збризкуємо м'ясо лимонним соком і посипаємо картопляним крохмалем. Гарненько все перемішуємо і залишаємо філе для маринування на 15 хвилин. Після цього паніруємо курячі шматочки в борошні і викладаємо на розігріту сковороду, додавши трохи рослинного масла. Обсмажуємо заготовки на середньому вогні, до появи апетитною скоринки. Ось і все, смачне смажене філе на сковороді, готово! Перед подачею посипаємо блюдо за бажанням насінням кунжуту.
Як смачно посмажити гомілка курки на сковороді?
Інгредієнти: куряча свіжа гомілка – 755 г; цибуля ріпчаста – 55 г; масло рослинне – 15 мл; вода – 05 склянки; спеції. Приготування Пропонуємо вам ще один рецепт смачно власно руч підсмаженої курки. Отже, гомілки промиваємо під водою, витираємо серветкою і підсолюємо їх по смаку. Викладаємо курку в каструлю і залишаємо приблизно на 35 хвилин. Далі наливаємо в сковороду необхідну кількість олії, розігріваємо його і викладаємо замариновані гомілки. Обсмажуємо м'ясо з усіх боків до утворення красивою золотистої скоринки, на невеликому вогні. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, викладаємо до м'яса і підрум'янюємо всі разом до тих пір, поки цибуля не набуде яскраво-золотистий відтінок. Після цього вливаємо трохи води, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо блюдо кілька хвилин.