У цій статті розповімо докладні рецепти приготування смачного м'яса і опишемо, як і з чим його краще загасити.
Як смачно і правильно загасити м'ясо свинини в сметані?
Інгредієнти: м'якоть свинини – 800-850 г; морква (середня) – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; жирна сметана – 230 мл; куркума – 1 ч. ложка; гірчиця – 05 ч. ложки; кухонна сіль – 2 щіпки; мелений перець – 1 щіпка; вода – 180 мл; рослинне масло – 60-70 мл Приготування Підготовлену м'якоть свіжого шматка свинини нарізаємо довільними не великого розміру шматочками. У жаровню (краще чавунну) наливаємо масло і ставимо все на плиту, поки воно не закипить. Далі викладаємо сюди м'ясо, присипаємо перцем, кухонною сіллю і періодично перевертаючи шматочки, обсмажуємо до появи легкої золотистої скоринки.
Цибулину тонко подрібнюємо ножем чвертькільцями, а морква середнього розміру на самій маленькій тертці. Викладаємо овочі поверх м'яса, знову перемішуємо лопаткою і звівши вогонь до середнього смажимо все до м'якості.
У сметану з високою жирністю додаємо мелену куркуму і гірчицю. Розмішуємо всі ложечкою, а після рівномірно викладаємо поверх м'яса з морквою і цибулею і слідом доливаємо питної води. Чекаємо, коли вміст жаровні закипить, після чого накриваємо її кришкою і зменшивши вогонь, даємо потушиться страви протягом 20 а можна і 30 хвилин.
Як смачно загасити м'ясо яловичини з овочами на сковороді?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 700 г; ріпчаста цибуля – 2 шт.; болгарський перець – 2 шт.; помідори – 2 шт.; класичний соєвий соус - 50 мл; приправа для м'яса – 1 ст. ложка; велика сіль – 1 ч. ложка; суміш перців – за смаком; питна вода – 150 мл; рослинне масло – 70 мл Приготування Яловичину нарізаємо шматочками в 3-35 сантиметра, присипаємо їх крупною сіллю, сумішшю з різних перців,
поливаємо класичним соєвим соусом і, гарненько перемішавши все відставляємо м'ясо на одну годину. Після перекладаємо вже промариновані шматочки в найглибшу, розпечену з необхідною кількістю масла сковороду з товстим дном. Смажимо яловичину до готовності, а далі додаємо до неї подрібнений тонкими півкільцями очищений ріпчасту цибулю, нарізану соломкою перець і в кінці порізані кубиком томати. Помішуючи всі лопаткою, доводимо страву до м'якості овочів. Тепер доливаємо окріп і при швидкому закипанні вмісту сковороди закриваємо її кришкою. Тушкуємо дуже смачне м'ясо з овочами не менше півгодини на вогні трохи менше середнього.