Свинина – м'ясо досить м'яке і смачне. Цікаві рецепти запеченої свинини в духовці чекають вас нижче.
Свинина, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти: картопля – 15 кг; м'якоть свинини – 1 кг; цибуля ріпчаста – 300 г; свіжі помідори – 3-4 шт.; сіль; майонез – 100 г; часник – 3 зубчики; спеції; сир твердих сортів – 200 г; олія рослинна. Приготування Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Деко з високими бортиками змащуємо маслом і кладемо в нього шар цибулі. Ріжемо м'якоть свинини поперек волокон пластинами по 15 см завтовшки. Якщо це ошийок, то його можна і не відбивати, якщо більш жорстка частина, то краще злегка відбити. Після цього солимо, притрушиваем перцем і змащуємо подрібненим часником. Розміщуємо м'ясо на цибулю. Потім шар свіжих помідорів, також нарізаних кружками або полукружками. Зверху наносимо шар майонезу. Далі очищену картоплю ріжемо тоненькими кружальцями. Притрушиваем спеціями, солимо, додаємо залишився майонез і перемішуємо. Переміщаємо картоплю рівним шаром на деко, засипаємо сиром, попередньо натертим на тертці. Закриваємо деко фольгою і відправляємо в духовку з температурою 180 градусів. Через півгодини фольгу знімаємо і готуємо ще близько 30 хвилин.
Як запекти свинину в рукаві в духовці?
Інгредієнти: свинина одним шматком – 12 кг; спеції для м'яса ; сіль. Приготування Шматок свинини ретельно промиваємо, а потім обсушуємо. Натираємо м'ясо сіллю і спеціями. Залишаємо в холоді на пару годин, а потім поміщаємо в рукав. А щоб в процесі приготування він несподівано не лопнув, краще його заздалегідь у кількох місцях проколоти за допомогою зубочистки. Кінці рукава скріплюємо спеціальними затискачами або ж просто зав'язуємо. Поміщаємо рукав у форму і при 220 градусах запікаємо 1 годину. Хвилин за 10 до кінця випічки рукав розрізаємо – завдяки цьому свинина підрум'яниться. Після охолодження м'ясо ріжемо скибочками.
Як запекти свинину в духовці гірчиці шматком?
Інгредієнти: свинячий окіст – 1 кг; рафінована рослинна олія – 40 мл Для маринаду:
рафінована рослинна олія – 30 мл; прованські трави – 1 ч. ложка; суміш запашного і чорного перцю - щіпка; сіль; лавровий лист – 1-2 шт.; сушений базилік – щіпка. Для обмазки:
гостра гірчиця із зернами – 50 г; часник – 7 зубчиків. Приготування Свинячий окіст промиваємо, а потім гарненько обсушуємо. Змішуємо всі інгредієнти для маринаду, лаврові листочки при цьому потрібно дрібненько поламати. Обмазуємо м'ясо маринадом і залишаємо прямо на столі хвилин на 40. Потім гарненько розжарюємо м'ясо в сковороді і обсмажуємо в ньому м'ясо по 3 хвилини з кожного боку, щоб вийшла рум'яна кірочка. Часник пропускаємо через прес, додаємо гірчицю з зернами і отриманою масою обмазуємо м'ясо з усіх боків. Поміщаємо його в глибоку форму, яку щільно закриваємо фольгою. Ставимо в духовку з температурою близько 190 градусів на 45 хвилин. Потім знімаємо фольгу і запікаємо м'ясо ще хвилин 15-20 щоб воно підрум'янилося. Потім свинину в гірчиці, запечену в духовці, остуджуємо і ріжемо скибочками.
Свинина, запечена з сиром в духовці
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 600 г; майонез – 50 г; сіль; чесок – 3-4 зубчики; цибуля – 170 г; сир – 170 г; спеції для м'яса. Приготування М'якоть свинини ріжемо шматочками товщиною близько 10 мм, солимо, притрушиваем спеціями. Ріжемо півкільцями цибулю. Змішуємо майонез з подрібненим часником. На деко, промазанный маслом, кладемо шматочки свинини, змащуємо майонезом з часником, зверху кладемо цибулю і посипаємо сиром. Запікаємо 40 хвилин при помірній температурі. Всім приємного апетиту!