Манна каша – страва, знайома всім ще з самого дитинства. Правда, не всі сприймали її і їли із задоволенням, а лише ті, чиї мами вміли готувати цю страву смачно і без грудок. Іншими словами, якщо зварити манну кашу правильно, вона не зможе не сподобатися, а як це зробити, ви дізнаєтеся далі.
Як зварити манну кашу на воді?
Інгредієнти: вода – 285 мл; манна суха крупа – 5 ч. ложок; цукор – 10 р. Приготування Перед тим, як почати варити манну кашу, беремо каструльку і наповнюємо її холодною водою. Кидаємо за смаком цукор, перемішуємо і чекаємо, поки рідина закипить. Далі порціями всипаємо суху крупу і, помішуючи, доводимо кашу до повторного закипання. Тепер зменшуємо нагрівання до мінімального, проварюємо ще 5 хвилин і розкладаємо кашу тарілках.
Як зварити рідку манну кашу на молоці?
Інгредієнти: масло вершкове – 25 г; молоко – 315 мл; манна суха крупа – 45 г; цукор – 10 р. Приготування У каструлю наливаємо свіже молоко, доводимо до закипання, підсолюємо і приправляємо цукром. Поступово всипаємо крупу і енергійно помішуючи, доводимо кашу до закипання. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального, проварюємо вміст каструлі 5 хвилин, помішуючи. Заправляємо готову кашу вершковим маслом і розкладаємо по тарілках.
Як зварити яблучну манну кашу без грудочок?
Інгредієнти: яблучний натуральний сік – 405 мл; манна суха крупа – 20 г; масло вершкове – 10 г; ізюм світлий – за смаком; цукор – 5 г; яйце – 45 г; лимонна цедра – на смак. Приготування У каструлю наливаємо яблучний сік, ставимо посуд на вогонь і після закипання додаємо поступово манку. Потім кидаємо родзинки, подрібнену лимонну цедру і цукор. Проварюємо кашу до готовності, а потім вбиваємо яйце, перемішуємо і заправляємо вершковим маслом.
Як зварити смачну манну кашу на воді?
Інгредієнти: кип'ячена вода – 315 мл; манка – 15 г; цукор – 10 г; вершкове масло; родзинки світлий – 105 г; сіль – щіпка. Приготування Родзинки промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо на всю ніч розбухати. У каструльку наливаємо воду, доводимо її на плиті до кипіння і, зменшивши вогонь, тоненькою цівкою всипаємо крупу. Проварюємо кашу 5 хвилин, а потім додаємо вершкове масло, цукру і солі за смаком. У самому кінці приготування висипаємо родзинки і знімаємо посуд з плити. Накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо кашку 10 хвилин.
Як зварити густу манну кашу на молоці в мультиварці?
Інгредієнти: молоко – 315 мл; манна суха крупа – 30 г; цукор – 10 г; масло вершкове – 10 р. Приготування Отже, в чашу мультиварки виливаємо холодне молоко, закриваємо прилад кришкою і вмикаємо «Варіння на пару». Після закипання, додаємо сіль, цукор, перемішуємо і після повторного закипання, поступово всипаємо манну суху крупу. Помішуючи, проварюємо вміст близько 5 хвилин, а потім кладемо шматочок розм'якшеного вершкового масла. Добре все перемішуємо, закриваємо кришку і вимикаємо прилад з мережі. Наполягаємо манну кашу 15 хвилин. Після цього розкладаємо її по тарілках і подаємо з какао, фруктами або варенням.
Як зварити манну кашу в мікрохвильовці?
Інгредієнти: цукор – 10 г; манна суха крупа – 25 г; масло вершкове – 25 г; молоко – 315 мл; сіль – щіпка. Приготування Манну крупу висипаємо в глибоку тарілку, додаємо цукор і сіль. Суху суміш перемішуємо ложкою, заливаємо молоком і відправляємо в мікрохвильову піч. Включаємо таймер на 15 хвилини і готуємо кашу при максимальній потужності. Після сигналу, відкриваємо дверцята, перемішуємо вміст тарілки і додаємо шматочок вершкового масла. Запускаємо прилад ще на 15 хвилини і готуємо при тій же потужності. При подачі поллємо манну кашку будь-яким варенням і прикрашаємо консервованими фруктами.