Вернуться назад Распечатать

Як зварити манну кашу?

Як зварити манну кашу?
Манна каша – страва, знайома всім ще з самого дитинства. Правда, не всі сприймали її і їли із задоволенням, а лише ті, чиї мами вміли готувати цю страву смачно і без грудок. Іншими словами, якщо зварити манну кашу правильно, вона не зможе не сподобатися, а як це зробити, ви дізнаєтеся далі.
Як зварити манну кашу на воді?
Інгредієнти:

  • вода – 285 мл;

  • манна суха крупа – 5 ч. ложок;

  • цукор – 10 р.


  • Приготування
    Перед тим, як почати варити манну кашу, беремо каструльку і наповнюємо її холодною водою. Кидаємо за смаком цукор, перемішуємо і чекаємо, поки рідина закипить. Далі порціями всипаємо суху крупу і, помішуючи, доводимо кашу до повторного закипання. Тепер зменшуємо нагрівання до мінімального, проварюємо ще 5 хвилин і розкладаємо кашу тарілках.
    Як зварити рідку манну кашу на молоці?
    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 25 г;

  • молоко – 315 мл;

  • манна суха крупа – 45 г;

  • цукор – 10 р.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо свіже молоко, доводимо до закипання, підсолюємо і приправляємо цукром. Поступово всипаємо крупу і енергійно помішуючи, доводимо кашу до закипання. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального, проварюємо вміст каструлі 5 хвилин, помішуючи. Заправляємо готову кашу вершковим маслом і розкладаємо по тарілках.
    Як зварити яблучну манну кашу без грудочок?
    Інгредієнти:

  • яблучний натуральний сік – 405 мл;

  • манна суха крупа – 20 г;

  • масло вершкове – 10 г;

  • ізюм світлий – за смаком;

  • цукор – 5 г;

  • яйце – 45 г;

  • лимонна цедра – на смак.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо яблучний сік, ставимо посуд на вогонь і після закипання додаємо поступово манку. Потім кидаємо родзинки, подрібнену лимонну цедру і цукор. Проварюємо кашу до готовності, а потім вбиваємо яйце, перемішуємо і заправляємо вершковим маслом.
    Як зварити смачну манну кашу на воді?
    Інгредієнти:

  • кип'ячена вода – 315 мл;

  • манка – 15 г;

  • цукор – 10 г;

  • вершкове масло;

  • родзинки світлий – 105 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Родзинки промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо на всю ніч розбухати. У каструльку наливаємо воду, доводимо її на плиті до кипіння і, зменшивши вогонь, тоненькою цівкою всипаємо крупу. Проварюємо кашу 5 хвилин, а потім додаємо вершкове масло, цукру і солі за смаком. У самому кінці приготування висипаємо родзинки і знімаємо посуд з плити. Накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо кашку 10 хвилин.
    Як зварити густу манну кашу на молоці в мультиварці?
    Інгредієнти:

  • молоко – 315 мл;

  • манна суха крупа – 30 г;

  • цукор – 10 г;

  • масло вершкове – 10 р.


  • Приготування
    Отже, в чашу мультиварки виливаємо холодне молоко, закриваємо прилад кришкою і вмикаємо «Варіння на пару». Після закипання, додаємо сіль, цукор, перемішуємо і після повторного закипання, поступово всипаємо манну суху крупу. Помішуючи, проварюємо вміст близько 5 хвилин, а потім кладемо шматочок розм'якшеного вершкового масла. Добре все перемішуємо, закриваємо кришку і вимикаємо прилад з мережі. Наполягаємо манну кашу 15 хвилин. Після цього розкладаємо її по тарілках і подаємо з какао, фруктами або варенням.
    Як зварити манну кашу в мікрохвильовці?
    Інгредієнти:

  • цукор – 10 г;

  • манна суха крупа – 25 г;

  • масло вершкове – 25 г;

  • молоко – 315 мл;
  • Як зварити манну кашу?

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Манну крупу висипаємо в глибоку тарілку, додаємо цукор і сіль. Суху суміш перемішуємо ложкою, заливаємо молоком і відправляємо в мікрохвильову піч. Включаємо таймер на 15 хвилини і готуємо кашу при максимальній потужності. Після сигналу, відкриваємо дверцята, перемішуємо вміст тарілки і додаємо шматочок вершкового масла. Запускаємо прилад ще на 15 хвилини і готуємо при тій же потужності. При подачі поллємо манну кашку будь-яким варенням і прикрашаємо консервованими фруктами.