Всілякі каші - це корисна їжа, яка крім ситості дає нашому організму ще і безліч вітамінів. Як смачно зварити пшоняну кашу на молоці, читайте нижче.
Як правильно зварити пшоняну кашу на молоці?
Інгредієнти: молоко коров'яче – 390 мл; вода фільтрована – 380 мл; пшонка – 1 склянка; сіль; цукровий пісок; масло вершкове. Приготування Пшоно перебираємо, а потім промиваємо окропом до прозорої води. Вливаємо 400 мл води і ставимо на плиту. На середньому вогні варимо, поки не вбереться вся вода. Потім вливаємо молоко, зменшуємо вогонь до мінімально можливого. Після цього кашу підсолюємо і сахарим. Проварюємо 5 хвилин, не забуваючи при цьому її розмішувати. Вже в самому кінці можна покласти в кашку шматочок вершкового масла.
Як зварити пшоняну кашу на молоці з гарбузом?
Інгредієнти: крупа пшоняна – 3/4 склянки; вода – 390 мл; коров'яче молоко – 375 мл; цукор – 4 ст. ложки; гарбуз свіжа – 250 г; сіль; масло. Приготування Ретельно промиваємо підготовлене пшоно. Потім поміщаємо крупу в каструлю, вливаємо воду і варимо близько 15 хвилин. Воду, що залишилася, зливаємо і вливаємо в каструлю підігріте молоко. Робимо вогонь мінімальним крупу і варимо до готовності. Тим часом нарізаємо невеликими шматочками промиту гарбуз. Потім поміщаємо її в каструльку, вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності і пюрируем. У готову кашу додаємо пюре і проварюємо ще пару хвилин. Готову страву заправляємо олією і кличемо всіх до столу.
Як зварити пшоняну кашу на сухому молоці?
Інгредієнти: сухе молоко – 110 г; вода – 765 мл; цукровий пісок – 95 г; пшонка - 110 г; сіль. Приготування Пшоно перебираємо і ретельно промиваємо. Потім заливаємо його водою і доводимо до кипіння. Під кришкою варимо чверть години. Додаємо сухе молоко, сіль, цукор і розмішуємо. Варимо ще хвилин 15 до готовності. А потім вимикаємо плиту, а кашу розкладаємо по тарілках.
Як зварити пшоняну кашу з молоком?
Інгредієнти: пшонка – 275 г; масло натуральне вершкове – 25 г; гарбуз мускатний – 05 кг; коров'яче молоко – 645 мл; сіль. Приготування Гарбуз чистимо і дрібненько нарізаємо. Прогріваємо молоко, поміщаємо в нього підготовлену гарбуз, сахарим і трохи підсолюємо. Ставимо на плиту, після закипання додаємо ретельно промиту крупу. На малому вогні варимо близько півгодини. А потім каструлю з кашею ставимо в духовку з температурою близько 120 градусів дозрівати на 40 хвилин. За бажанням в таку кашу можна додати горіхи, курагу , родзинки.
Як зварити рідку пшоняну кашу на молоці?
Інгредієнти: пшоно – 1 склянка; сіль; вода фільтрована – 390 мл; молоко коров'яче – 675 мл; цукровий пісок. Приготування Пшоняну крупу перебираємо, промиваємо і заливши холодною водою, залишаємо на 2 години. Потім цю воду зливаємо, вливаємо потрібну кількість, в нашому випадку це 2 склянки і варимо до того моменту, як піде вся вода. Тепер вливаємо гаряче молоко, сіль, цукор і, постійно помішуючи, варимо близько 7 хвилин. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в теплу духовку для дозрівання хвилин на 10.
Як зварити розсипчасту пшоняну кашу на молоці в мультиварці?
Інгредієнти: пшонка – 1 склянка; сіль; вода фільтрована – 390 мл; молоко коров'яче – 675 мл; цукровий пісок. Приготування Пшоно висипаємо в миску і промиваємо до прозорої води. Після цього поміщаємо крупу в чашу приладу. Вливаємо молоко, кладемо сіль, цукор. Стіночки мультиварочной каструлі промазуємо вершковим маслом, щоб не втекло через верх молоко. Готуємо в режимі «Молочна каша» до сигналу, який сповістить, що страва готова. Приємного всім апетиту!