Якщо хочете приготувати поживний, ситний обід з курятини, але часу зовсім немає, то ці рецепти стануть справжньою знахідкою. Птицю можна запекти цілком або окремими шматочками в ароматному соусі або одночасно з гарніром.
Курка, запечена шматочками в фользі в духовці
Інгредієнти: курка – 1 шт.; зубчики часнику – 3 шт.; томатна паста – 25 г; вода – 45 мл; спеції або сухі ароматні трави; картопля – 5 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; Приготування Курку промийте і обсушіть. Обробити тушку на невеликі шматочки, трохи підсолити і приберіть в холод на 25 хвилин. Часникові зубчики пюрируйте через прес. В металевий посуд налийте води, змішати з томатною пастою і закип'ятіть. Зніміть посуд з вогню, додайте часник, спеції і трави.
Очищений картопля сполосніть і поріжте кружечками. Відправте його у велику ємність, додайте курятину, залийте маринадом і добре перемішайте. Залиште на 20 хвилин маринуватися.
Прогрійте духовку до 185 градусів. Цибулину очистіть, наріжте півкільцями, а моркву наріжте тонкими кружечками. Перемішайте овочі і німого присолите. Відріжте великий аркуш фольги, складіть його навпіл і промажте маслом. Тепер розподіліть спочатку овочі, потім курку і накрийте картопляними часточками. Щільно загорніть все, перекладіть на деко і перемістіть в духовку. Запікайте 55-60 хвилин і за 15 хвилин до готовності, акуратно розгорніть фольгу і залиште страву підрум'янитися до апетитної скоринки.
Філе курки, запечене з яблуком у фользі в духовці
Інгредієнти: філе куряче – 765 г; сік лимона – 45 мл; яблуко зелене (кисле) – 1 шт.; кетчуп – 45 г; велика сіль; рослинне масло. Приготування Підготовлене філе натріть сіллю. У кетчуп додайте лимонний сік, розмішайте і змажте цією сумішшю м'ясо. Розкладіть шматочки на фольгу, трохи змащену маслом і між кожною филешкой розподіліть кружечки кислого яблука. А потім щільно запечатайте краї фольги і відправте конверт на деко в духовку, розігріту до 185 градусів. Готуватися страва буде 50 хвилин.
Курка, запечена у фользі в духовці цілком
Інгредієнти: курка ціла – 1 шт.; сметана – 125 г; приправа каррі; зубчики часнику – 4 шт; паприка. Приготування Тушку добре промийте, просочіть надлишки вологи і натріть зовні і всередині сіллю.
Тепер зробіть соус: змішати в мисочці сметану з паприкою і додайте каррі. Часник очистіть і наріжте пластинками. На курці зробіть невеликі надрізи і начиніть їх часничком. Змастіть птицю сметанною сумішшю і залийте трохи соусу всередину. Після цього перекладіть курочку на фольгу і щільно запечатайте. Надішліть заготовку на деко і залиште на 25 години в розігрітій духовці. По готовності дістаньте блюдо, розгорніть краї фольги і допечіть страва до рум'яної скоринки. Перед подачею зніміть з курки фольгу і посипте її подрібненою зеленню.