Самим смачним і ніжним, на думку більшості, є шашлик зі свинини. Саме це м'ясо використовують найчастіше для приготування улюбленого ласощі, так як воно ідеально піддається маринування і домогтися від нього м'якості простіше простого.
Безумовно, самий смачний шашлик зі свинини виходить на багатті, на мангалі. Але адже не завжди є можливість вибратися на природу, щоб насолодитися рум'яними і соковитими шматочками м'яса з ароматом димку. І в цьому випадку на допомогу приходять рецепти приготування страви в домашніх умовах з використанням кухонних пристосувань. Сьогодні ми розповімо вам про те, як зробити шашлик зі свинини на сковороді.
Як приготувати шашлик з свинини на сковороді з оцтом?
Інгредієнти: ошийок свинячий – 990 м; ріпчасті цибулини – 280 м; яблучний оцет – 55 мл; рослинна олія рафінована – 40 мл; чорний свіжозмелену перець – 5 р; сіль кухонна велика – 5 р. Приготування Не поспішайте робити поспішні висновки щодо рецепту, побачивши в інгредієнтах оцет. Насправді, приготувавши свинину з його участю, отримуємо в результаті смак, максимально наближений до того, яким ми звикли бачити на природі. Спробуйте, і вам неодмінно сподобається такий шашлик зі свинини, пожаренный будинку на сковороді.
Для реалізації рецепта вибираємо свинячий ошийок, промиваємо його, обсушуємо і нарізаємо на шматочки розміром приблизно чотири сантиметри. Приправляємо шматочки м'яса чорним перцем, краще свежесмолотым, і викладаємо в розпечене на сковороді з товстим дном рослинну без аромату масло. Даємо скибочкам покритися рум'янцем зі всіх сторін, їх періодично помішуючи. Після цього відміряємо в гранований стакан необхідну кількість яблучного оцту, доливаємо до верху його холодною водою і виливаємо суміш до м'яса. Зменшуємо вогонь під сковородою до середнього і тушкуємо свинину, періодично перемішуючи, до повного випаровування рідини. Для цього потрібно приблизно близько двадцяти хвилин. За цей час очищаємо ріпчасті цибулини і нарізаємо їх обручками. Коли вода випарується, викладаємо в сковороду цибульну масу, підсолюємо м'ясо за смаком, додаємо вогонь і обсмажуємо вміст сковороди протягом однієї хвилини.
Як посмажити шашлик на сковороді з свинини - рецепт з цибулею та лимоном?
Інгредієнти: ошийок свинячий – 990 м; ріпчасті цибулини – 580 г; сік лимонний – 95 мл; масло вершкове – 110 г; чорний свіжозмелену перець – 5 р; сіль кухонна велика – 5 р. Приготування Свинячий ошийок готуємо традиційно, промивання під проточною водою і обсушивши. Потім розрізаємо м'ясної кусень на шматочки середнього розміру і викладаємо в емальований або скляний посудину відповідного розміру. Туди ж закладаємо ріпчасту цибулю, попередньо очистивши його і нарізавши кільцями, вливаємо сік лимона і приправляємо масу сіллю і меленим чорним перцем. При бажанні можна додати улюблені спеції, приправи для шашлику. Перемішуємо м'ясо з цибулею і спеціями, добре розминаючи його руками, а потім прикриваємо посудину кришкою і ставимо на полицю холодильника мінімум на п'ять годин, а в ідеалі на ніч.

Перед приготуванням ставимо прогріватися сковороду, і закладаємо в неї вершкове масло. В цей час відокремлюємо скибочки м'яса від кілець цибулі. Свинину викладаємо в розтоплене масло і смажимо на вогні трохи вище середнього до підрум'янення з усіх боків. До рум'яним м'ясних шматочках закладаємо тепер кільця цибулі від маринаду, прикриваємо сковороду кришкою і залишаємо страва нудитися на самому мінімальному спеці протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
Свинина на сковороді, приготована таким чином виходить в дійсності як шашлик, а подати її можна традиційно з томатним соусом, улюбленої зеленню і свіжими овочами.