Сухарики в духовці – не тільки відмінний самостійний снек під легкий алкоголь або просто так, але і універсальне додаток для холодних закусок і гарячих перших страв. Купувати магазинні сухарики, рябіють буквами «Е» на упаковці немає потреби, адже висушити хліб зі спеціями можна абсолютно без проблем, озброївшись лише домашньої духовкою.
Сухарики із чорного хліба в духовці
Почати, як завжди, пропонуємо з базового класичного рецепту сухариків, що готуються з темного хліба з додаванням базового мінімуму спецій у вигляді солі і перцю.
Ніякого списку інгредієнтів запам'ятовувати не потрібно, достатньо просто чорний хліб нарізати на невеликі скибочки, після чого полити ці скибочки рослинним або розтопленим вершковим маслом і добре перемішати. Завдяки покриттю з олії сухарики вийдуть хрусткими після запікання. Помістіть деко з викладеними в один шар шматочками хліба в духовку і випікайте 12 хвилин при 200 градусах, перевертаючи по закінченні половини часу. Приправте гарячі сухарики зі смаком.
Часникові сухарики в духовці – рецепт
Для того, щоб надати сухарикам часниковий смак, але позбавити себе від поїдання пригорілих шматочків свіжого часнику, можна використовувати його висушений і розтертий в порошок аналог.
Інгредієнти: буханець білого хліба; оливкова олія - 65 мл; часник сушений - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Розділіть буханець білого хліба на кубики середньої величини. У даному рецепті якраз краще всього використовувати хліб не першої свіжості. Полийте кубики хліба маслом, посипте сушеним часником і щедрою пучкою солі, після чого розкладіть на деку. Запікайте сухарики при 180 градусах близько 12 хвилин, але стежте за ними, оскільки час приготування безпосередньо визначається розміром хлібних шматочків.
Сухарики з білого хліба в духовці
Щоб одержувати більш складні смаки, слід використовувати кілька різних видів спецій. Ідею одного з сполучень ми опишемо нижче.
Інгредієнти: буханець білого хліба; часник сушений - 1 ч. ложка; паприка - 1 ч. ложка; мелений кумін - 1 ч. ложка; оливкова олія - 15 мл Приготування Кубики білого хліба покладіть в глибоку посуд. Окремо змішайте спеції зі списку. Полийте хліб маслом, перемішайте і лише потім всипайте суміш спецій і додавайте сіль (щоб краще прилипло). Розподіливши шматочки по пергаменту, надішліть їх підрум'янюватися при 200 градусах.
Домашні сирні сухарики в духовці
Ці сухарики нагадують невеликі бутерброди з сиром, які після висушування стають ідеальним доповненням до супів або компанією до соусу-діп.
Інгредієнти: багет - 1 шт.; вершкове масло - 65 г; часник сушений - 2 ч. ложки; сушену цибулю - 2 ч. ложки; сушена петрушка - 1 ч. ложка; тертий пармезан - 55 р. Приготування Розділіть багет на рівні скибочки і змастіть кожен розтопленим маслом з обох сторін. З'єднайте сушену цибулю з часником і петрушкою, а потім приправте цією сумішшю хлібні шматочки з обох сторін. На одну із сторін висипте невелику кількість тертого сиру, після чого поставте під гриль до зарум'янювання з обох сторін.
Як приготувати сухарики в духовці?
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; свіжий базилік - 1 ч. ложка; свіжий чебрець, зелена цибуля - по 1/2 ч. ложці; тостовий хліб - 4 скибочки; сир - 4 скибочки. Приготування Розтопіть масло і змішайте його з добре подрібненими свіжими травами. На тостовий хліб викладіть скибочки сиру і складіть шматочки хліба разом. Залиште хліб висушитися і підрум'янитися під грилем з обох сторін, потім змастіть розтопленим маслом і наріжте кубиками.