Французький хот-дог відрізняється від улюбленого американського хот-дога тим, що булочка, при приміщенні в неї сосиски, не надрізається вздовж, з неї просто витягують м'якуш. В отриману порожнину вливають соус і кладуть саму сосиску. Виходить такий же смачний, але при цьому зручний у поїданні хот-дог, який можна легко упакувати з собою.
Французький хот-дог – рецепт
Найпростіший французький хот-дог включає в себе всього чотири складових: булочку, сосиску і два соуси – гірчицю і кетчуп. Так як помістити в порожнину м'якушки яку-небудь іншу начинку не виходить, такі хот-доги мають простий і зрозумілий смак, а крім іншого швидко готуються.
Інгредієнти: багет - 1 шт.; сосиски - 3 шт.; гірчиця, кетчуп - за смаком. Приготування В залежності від розміру багета, вам буде потрібно використовувати дві або три сосиски.
Перед тим, як приготувати французький хот-дог, помістіть сосиски в киплячу воду всього на пару хвилин. Багет розділіть навпіл або натроє і відправте прогрітися в духовці. Вийміть частина м'якушки з серцевини теплих булочок якраз так, щоб можна було помістити сосиску всередину. Розподіліть порцію гірчиці і кетчупу поверхні сосиски і покладіть її в порожній центр булочки.
Як робити французький хот-дог?
Замінити стандартний соус із суміші кетчупу і гірчиці можна і чимось більш складносурядними, наприклад цим білим часниковим соусом з пікантною дижонской гірчицею і невеликою кількістю часнику.
Інгредієнти: майонез - 225 мл; гірчиця діжонська - 35 г; часниковий зубок - 1 шт.; соус з хрону - 1 ч. ложка; багет; сосиски - 2-3 шт. Приготування Приготування французького хот-дога зводиться до відварювання сосиски і обсмажуванню багета. При бажанні,
замінити багет можна і стандартної булочкою для хот-дога, обережно видаливши з неї серцевину. Поки булочки прогріваються під грилем, а сосиски варяться, можна швидко змішати компоненти соусу: майонез, пюрированный часник, соус з хрону і гірчицю. Доповніть готовий соус хорошою порцією свіжозмеленого перцю і перемішайте. Відрегулюйте смак соусу на свій розсуд, додавши в нього більше або менше гострих компонентів, або майонезній основи. У соус можна також відправити дрібно нарізані солоні огірки, свіжу зелень, маслини або каперси.
Видавіть порцію соусу в центр булочки і помістіть сосиску слідом. Для більшої різноманітності, в булочку можна також всипати трохи сиру, правда після цього хот-доги бажано повторно прогріти в духовці для його розплавлення.