Вернуться назад Распечатать

Класична окрошка на кефірі – рецепт

Класична окрошка на кефірі – рецепт
У той час як одні вважають класикою виключно окрошку на основі квасу , інші наполягають на варіанті з кефіром в основі. Для всіх шанувальників кисломолочних продуктів ми вирішили зібрати найбільш смачні рецепти класичної окрошки на кефірі разом.

Рецепт окрошки на кефірі з ковбасою


Добавкою до окрошки може бути все, що завгодно: від відвареної яловичини і свинини до звичної всім вареної ковбаси. У цьому рецепті ми вирішили зупинитися на другому варіанті.
Інгредієнти:

  • кефір - 630 мл;

  • вода - 340 мл;

  • жменя зелені цибулі і кропу;

  • редис - 6-8 шт.;

  • свіжий огірок - 130 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • картопля - 270 г;

  • варена ковбаса - 290 р.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати окрошку на кефірі, поставте отвариться картопляні бульби і яйця. Коли інгредієнти будуть готові, очистіть картоплю і наріжте її кубиками, очищені яйця просто подрібніть. На невеликі кубики розділіть і варену ковбасу, а разом з нею свіжі огірки. В залежності від того, наскільки вираженим ви б хотіли відчувати смак редиски, натріть його на тертці або наріжте вручну побільше. Змішайте всі підготовлені компоненти разом, доповніть суміш свіжою зеленню, а потім залийте кефіром і розведіть водою. Смачна окрошка на кефірі готова, залишається лише приправити її і охолодити. Якщо хочете зробити смак страви більш гострим, то подавайте суп з гірчицею і хріном.

    Приготування класичної окрошки на кефірі


    Ще одну класичну версію окрошки ми приготуємо з додаванням не класичного інгредієнта – креветок. Правда, замінити креветочні м'ясо при бажанні можна будь-яким іншим доступним.
    Інгредієнти:

  • великий огірок - 1 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • креветки - 190 г;

  • жменя зелені кропу;

  • сметана - 115 г;

  • кефір - 470 мл;
  • Класична окрошка на кефірі – рецепт

  • вода - 260 мл


  • Приготування
    Спершу підготуйте інгредієнти для окрошки на кефірі: свіжий огірок наріжте дрібними кубиками, подрібніть яйця, відваріть і очистіть креветочні хвости. Всі підготовлені компоненти помістіть в каструлі разом з нарізаним кропом, потім залийте суміш сметани з кефіром і розведіть водою. Коли окрошка буде готова, поставте її охолоджуватися на пару годин, або розливайте по тарілках відразу, але у такому разі неодмінно кладіть кілька кубиків льоду.
    Доповненням до готового супу може бути гірчиця або кілька лимонних часточок.