Прості супи зручно заготовлювати на кілька днів вперед і розігрівати при потребі. Якраз про одного з таких рецептів – картопляному супі – ми поговоримо далі.
Пісний картопляний суп-пюре – рецепт
Рецепт цього картопляного супу також можна зробити вегетаріанським, використовуючи молочні продукти: вершкове масло, молоко і сир.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 3 зубки; порей (біла частина) - 1 шт.; стебло селери - 1 шт.; картопля - 720 г; овочевий бульйон - 980 мл; листя лавра - 2 шт.; гілочка чебрецю; соєве молоко - 235 мл; грінки, оливкова олія - для подачі. Приготування Приготуйте засмажку з півкілець ріпчастої цибулі порею і подрібненого селери. Як тільки овочі розм'якшаться, додайте нарізаний кубиками картоплю, залити все бульйоном і покладіть лавр, чебрець і пюрированный зубок часнику. Як тільки бульйон дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште все нудитися до розм'якшення шматочків картоплі. Влийте молоко і збийте всі складові блендером. Підігрійте однорідний суп повторно і подавайте його, полив оливковою олією і доповнивши грінками.
Простий картопляний суп з куркою – рецепт
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 180 г; селера - 115 г; морква - 115 г; курячий бульйон - 720 мл; кукурудзяні качани - 2 шт.; філе куряче (відварне) - 155 г; картопля - 270 р. Приготування Подрібніть і обсмажте першу трійку овочів разом. Як тільки зажарка придбає легкий золотистий відтінок, додайте до неї кубики картоплі і зрізані зерна з качана кукурудзи. Залийте все бульйоном і варіть до м'якості картоплі. У самому кінці додайте шматочки курятини.
Ви також можете повторити рецепт цього картопляного супу з будь-яким іншим м'ясом.
Картопляний суп з галушками – рецепт
Інгредієнти: натуральні сосиски - 470 г; курячий бульйон - 14 л; ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 4 зубки; галушки - 12-15 шт.; картопля - 240 г; вершки - 235 мл; вода - 115 мл Приготування Видавіть сосисковий фарш з оболонки і підрум'яньте його з нарізаною цибулею і пюрированным часником. Залийте все невеликою порцією води або бульйону, додайте вершки. Картоплю відваріть і пюрируйте, додайте в суп пюре, слідом закиньте галушки і відварити їх до спливання. Перед подачею доповніть суп щедрою порцією зелені.