Наваристий картопляний суп з м'ясом завжди буде бажаним гостем на вашому обідньому повсякденному столі. Можна приготувати його простим способом або урізноманітнити блюдо різними інгредієнтами, зробивши його неповторним і оригінальним.
Рецепт картопляного супу з м'ясом
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 485 г; вода фільтрована – 2 л; морква – 345 г; цибуля ріпчаста – 345 г; олія рафінована – 50 мл; масло вершкове – 35 г; часник – за смаком; спеції; свіжа зелень. Приготування М'ясо промиваємо, обробляємо, нарізаємо порційними шматочками і обережно опускаємо в каструлю з водою. Готуємо до закипання на сильному вогні, а потім зменшуємо полум'я, підсолюємо і готуємо бульйон близько 15 годин. Після цього акуратно виймаємо м'яке м'ясо з каструлі, а бульйон пропускаємо через ситечко. Картоплю чистимо, нарізаємо тоненькою соломкою і кидаємо в киплячий бульйон. Цибулю і моркву чистимо і підрум'янюємо на вершковому маслечко. Викладаємо обжарку в суп, видавлюємо зубчик часнику і додаємо нарізане м'ясо. Варимо ще кілька хвилин і в самому кінці додаємо рубану зелень. Готовий суп накриваємо кришкою і настоюють 20 хвилин.
Картопляний суп-пюре з м'ясом
Інгредієнти: свинина на кістці – 525 г; вода – 515 мл; картопля – 155 г; морква – 95 г; цибуля ріпчаста – 95 г; вершки 15% – 205 мл; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати картопляний суп, м'ясо обробляємо і відварюємо його 2 години в підсоленій воді. Готуємо зажарку: пасеруємо дрібненько нарізану цибулину і моркву на розігрітому рослинному маслі. Через 45 хвилин у киплячий бульйон кидаємо нарізану соломкою картоплю і тушкуємо до м'якості. Обережно виймаємо м'ясо і знімаємо його з кістки. Отримані волокна кладемо назад в каструлю. Додаємо підготовлені овочі, дрібно посічену зелену цибулю, зелень і збиваємо все блендером. Вливаємо нежирні вершки, перемішуємо і проварюємо суп близько 15 хвилин на слабкому вогні.
Картопляний суп з м'ясом і сосисками
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 315 г; напівкопчені ковбаси – 5 шт.; капуста білокачанна – 215 г; болгарський перець – 105 г; морква – 35 г; картопля – 185 г; помідори консервовані – 215 г; часник – за смаком; олія соняшникова без запаху; спеції і свіжа зелень – на смак. Приготування М'ясо обробляємо, промиваємо, нарізаємо порційними шматочками і кидаємо в
киплячу воду. Приправляємо спеціями бульйон і кидаємо тонко нашатковану капусту. Картоплю і солодкий перець обробляємо, нарізаємо соломкою і додаємо в суп через 15 хвилин. Сосиски виймаємо з упаковки, подрібнюємо кружечками, а морква шаткуємо соломкою на крупній тертці. Підготовлені продукти злегка обсмажуємо на рослинній олії, а потім перекладаємо вміст в киплячий суп. Гарненько перемішуємо, додаємо подрібнені помідори з соком і тушкуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин. В самому кінці видавлюємо для аромату кілька зубчиків часнику і посипаємо смачний картопляний суп з м'ясом рубаною зеленню.