Секрет того, як приготувати смачну окрошку, свій для кожної господині. Деякі воліють готувати холодний суп з молочних продуктів, поки інші борються за автентичність російського страви і наполягають виключно на рецепт окрошки з квасом. Ваш вибір визначається лише особистими уподобаннями, дізнатися про яких можна, приготувавши окрошку з перелічених нижче рецептами.
Як смачно приготувати окрошку на квасі?
У даній варіації рецепта ми будемо використовувати варену ковбасу в якості головної м'ясної складової, але ви можете замінити її відварною м'ясом птиці або яловичиною.
Інгредієнти: картопляні бульби - 280 м; жменя зелені кропу; огірок - 180 г; варена ковбаса - 270 г; яйця - 4 шт.; гостра гірчиця - за смаком; сметана - 65 г; квас - 16 л. Приготування Всі підготовчі роботи над стравою зводяться до варінні картопляних бульб і яєць, коли вони дійдуть до готовності і охолонуть, переходите до очищення і нарізці. Розділивши яйця і картоплю на невеликі кубики, поступите аналогічним чином з ковбасою і огірками. Підготувавши компоненти окрошки, змішайте із зеленню, додайте сметану і гірчицю, а потім, помішуючи, залийте все квасом. Охолодіть готову окрошку перед вживанням.
Як приготувати смачну окрошку на кефірі і мінералці?
У даному рецепті буде використовуватися, мабуть, найпопулярніша основа для окрошки – кефір, який ми розбавимо мінеральною водою, а для більшої смакової насиченості додамо ще й трохи сметани.
Інгредієнти: кефір - 730 мл; пір'я зеленої цибулі - 4 шт.; яйця - 5 шт.; жменя зелені кропу; картопля - 280 м; огірок - 165 г; редис - 4-5 шт.; сметана - 75 г; мінеральна вода без газу. Приготування Почати слід з варіння бульб картоплі і яєць, останні слід зварити круто. Відваривши, очистіть картоплю і яйця і довільно подрібніть їх. Також довільно подрібніть і зелень, а з ними редис і свіжі огірки. Змішавши підготовлені інгредієнти разом, з'єднайте їх зі сметаною, влити кефір і розбавте всі водою до бажаної густоти.
Як приготувати смачну окрошку на сироватці?
Інгредієнти: сироватка - 17 л; ковбаса - 270 г; огірок - 240 г; по жмені зелені цибулі і петрушки; сметана - 380 г; яйця - 5 шт.; гірчиця - по смаку. Приготування Відваривши яйця, наріжте на невеликі кубики разом з ковбасою і свіжим огірком. Додайте подрібнену зелень і, після перемішування, доповніть подрібненою зеленню. Заправте основу окрошки сметаною і невеликою кількістю гірчиці, а потім розведіть сироваткою.