Картопляні деруни без яєць – справжня знахідка для вегетаріанців і тих, хто постить людей. Вони виходять золотистими, дуже смачними і хрусткими. Подавати до столу їх краще всього з нежирної сметаною або майонезом.
Рецепт картопляних драніков без яєць
Інгредієнти: картопля – 4 шт.; борошно – 1 ст. ложка; картопляний сухий крохмаль – 10 г; сода – щіпка; олія рослинна ; спеції. Приготування Отже, перед тим, як приступити до приготування дерунів без яєць, картопля обробляємо від шкірки і обполіскуємо. Потім подрібнюємо його на дрібній терочке або за допомогою блендера. З отриманої овочевої маси обережно зливаємо виділилася рідина. Тепер просіяне борошно, додаємо крохмаль, соду і спеції за смаком. Ретельно вимішуємо фарш ложкою.
На суху сковорідку наливаємо рослинне масло і ставимо посуд на середній вогонь. Викладаємо фарш невеликими порціями, формуючи оладки. Обсмажуємо деруни до красивого золотистого кольору з обох сторін.
Рецепт смачних картопляних драніков без яєць
Інгредієнти: молода картопля – 325 г; борошно – 25 г; куркума – 2 щіпки; маргарин – 55 г; часник – 10 г; свиняче сало – 45 г; сіль йодована – за смаком; зелені пір'я цибулі і свіжа петрушка – за бажанням. Приготування Бульби картоплі очищаємо, промиваємо і натираємо разом зі свинячим салом на дрібній тертці. Видавлюємо в овочеву масу часник через прес, приправляємо фарш за смаком сіллю і перемішуємо. Тепер формуємо чистими руками невеличкі кульки, злегка віджавши тертий картопля від зайвої рідини. Куркуму з'єднуємо з борошном, обваляем кульки і ліпимо акуратні деруни. Обсмажуємо їх з кожної сторони в гарячій сковорідці на вершковому маргарині. Рум'яні картопляні деруни розподіляємо на сервировочном блюді, посипаємо рубаною зеленню і подаємо.
Рецепт картопляних драніков без борошна та яєць
Інгредієнти: картопля – 985 г; цибуля ріпчаста – 55 г; спеції; сметана або майонез – для подачі; масло рослинне – 95 мл Приготування Картоплю та цибулю очищаємо і шаткуємо на самій дрібній терочке. Злегка віджимаємо з овочевої маси сік і кидаємо за смаком спеції. Розігріваємо Сковороду, наливаємо на дно рослинне масло і викладаємо картопляну масу у вигляді оладок столовою ложкою. Обсмажуємо з деруни до золотистого кольору кілька хвилин, а потім перевертаємо і підрум'янюємо з іншого боку. Після цього подаємо страву до столу зі сметаною або оливковою майонезом.